TEMAT OGÓLNY
Re: TEMAT OGÓLNY
Oj panowie ... GW już nam pokazało że u nich kiepsko z logiką - odsyłam do Bestii czy Ogrów.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Ja myślę, że się doczekamy. Ta armia funkcjonuje co najmniej od 3 edycji, doczekała się sporej fluffowej oprawy, powieści, przewodnika po kraju...nie powinniśmy się martwić, królestwo jest wieczne
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
mi by podpasowała taka książka, bo powoli odchodzę od naklejania herbów- zaczynam sam malować, troszkę boli, że trzeba to malować 5 razy ale efekt jest zajebisty
Akurat bretońska heraldyka nie różni się zasadami od europejskiej - do dyspozycji są tysiące autentycznych, historycznych herbów, można przebierać do woli. Wpisujemy w googlach "German heraldry", "French heraldry", "English heraldry" albo dowolny inny kraj i korzystamy. Herbów starczy na co najmniej 50k wojska
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Wiem że to sprzed 5 lat, ale od tego czasu book się nie zmienił, więc nadal można mieć jakimś sposobem pegazy w corach?H@lfing pisze:Trzonem mojej armii, są pegazy, ponieważ w armii H@lfinga pegazy są w Corach tak jak w armii Duka 6tki errantów są w corach.
Ja natomiast nie gram na Errantr Wars tylko na normalnej bretce wiec moduje 5tkami errnatów bo są tanie i robią fajny bałagan na polu bitwy.
Dla mnie bomba
belaras pisze:Wiem że to sprzed 5 lat, ale od tego czasu book się nie zmienił, więc nadal można mieć jakimś sposobem pegazy w corach?H@lfing pisze:Trzonem mojej armii, są pegazy, ponieważ w armii H@lfinga pegazy są w Corach tak jak w armii Duka 6tki errantów są w corach.
Ja natomiast nie gram na Errantr Wars tylko na normalnej bretce wiec moduje 5tkami errnatów bo są tanie i robią fajny bałagan na polu bitwy.
Dla mnie bomba
W tych mrocznych czasach duke jako jedyny dawał rade na masterach Errantry War. Grał chyba na hmm 12tu lancach. Halfing chciał tutaj zaznaczyc pewną ironię dotycząca liczby lanc duka. Pegazy nigdy nie były w corach.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
W ostatnim White Dwarfie na okładce i na końcowej stronie są umieszczone fotografie modeli bretońskich i dodatkowo ten art z armybooka, jednak w środku nie jest nic o bretce wspomniane. Jak myślicie, to zbieg okoliczności czy może GW przypomniał sobie o naszej armii i szykuje coś w związku z tym?
chopie to nie był ostatni white dwarf, ale dzisiaj już przed, przedostatni, bo po nim wyszedł wd z skavenami na okładce, a dzisiaj na gw widzę nowy z blood angelsami
Zawsze musisz poważnie podchodzić do wszystkiego. Człowiek sobie żartuje a tu takie nastawienie...
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
To wyzywam go na ubity stół.
W jakim mieście mieszkasz??
Ostatnio zmieniony 7 lut 2011, o 22:25 przez Matis, łącznie zmieniany 2 razy.
Panowie, jakiś czelendż na masterze, też chce popatrzeć
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Wrocław. Do wyboru też Bielsko-Biała w okresie Wielkanocy i świąt majowych oraz od początku lipca.
Edit: z Puławami dość kiepsko, to drugi koniec kraju. Najbliższy master na jakim będziesz?
Edit: z Puławami dość kiepsko, to drugi koniec kraju. Najbliższy master na jakim będziesz?
W przyszłą sobotę mamy lokala w MDK Puławy jeżeli dasz radę to będziemy czekali(format 2k).
Mam nadzieję, że zaszczycisz nas obecnością
Tamten post nie miał na celu cie urazić, jestem osobą konfliktową ale do wielu, rzeczy podchodzę z żartem.
Jeżeli cie uraziłem to przepraszam.
Żeby dodać ci odwagi przesyłam Ci te 2 nagie kostki.
Z Masterem będzie problem gdyż mam pomalowaną armię tylko na 1k pkt
Pozdrawiam.
Mam nadzieję, że zaszczycisz nas obecnością
Tamten post nie miał na celu cie urazić, jestem osobą konfliktową ale do wielu, rzeczy podchodzę z żartem.
Jeżeli cie uraziłem to przepraszam.
Żeby dodać ci odwagi przesyłam Ci te 2 nagie kostki.
Z Masterem będzie problem gdyż mam pomalowaną armię tylko na 1k pkt
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2011, o 22:29 przez Matis, łącznie zmieniany 1 raz.
najbliższy bretoński gracz jest 100km od miejsca w którym mieszkam :/
Sądzę, że zdołamy dojść do jakiegoś porozumienia w kwestii terminu i miejsca. Najwyżej spotkamy się na neutralnym gruncie, a reszta Panów się zjedzie w roli arbitrów. Myślę, że wakacje będą stosownym okresem. Ja wtedy nie pracuję, a Ty pewnie masz wolne od szkoły.