Arena - master na największe singlowe pkt w sezonie - 2800!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Re: Arena ankieta dotycząca formatu

Post autor: Daw »

Ja również zagłosowałem na 2800... 2000 na tą edycję to zbyt małe punkty niestety. Nic się nie zmieści ciekawego. To teraz jest format dla początkujących. Poprzednik napisał żeby było coś pomiędzy 2000 a 2800... ja myślę, że ten przedział powinien być następujący - 2500-3000.

Ja również się piszczę na przejazd autem w doborowym towarzystwie :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Daw pisze:Ja również zagłosowałem na 2800... 2000 na tą edycję to zbyt małe punkty niestety. Nic się nie zmieści ciekawego. To teraz jest format dla początkujących. Poprzednik napisał żeby było coś pomiędzy 2000 a 2800... ja myślę, że ten przedział powinien być następujący - 2500-3000.

Ja również się piszczę na przejazd autem w doborowym towarzystwie :)
I wlasnie o to chodzi... ze z czegos trzeba zrezygnowac. W graniu turniejowym nie istnieje takie pojecie jak "format dla poczatkujacych".
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Z czegoś trzeba zrezygnować....
jak Ty zrezygnujesz z lorda, to ja tez zrezygnuję z greater daemona..... :wink:

Nawet byłoby spoko, gdybym mógł te 25% za lorda przeznaczyć na herosów, ale gówno - nie mogę, więc muszę woleć większe punkty.

Również zagłosowałem na 2.8
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Rince pisze: I wlasnie o to chodzi... ze z czegos trzeba zrezygnowac. W graniu turniejowym nie istnieje takie pojecie jak "format dla poczatkujacych".
Rince. Nie to dokładnie miałem na myśli. Nic ciekawego w sensie, że jest kilka czynników, które sprawiają, że ta edycja nie jest grywalna na małe punkty....
Magia dlaczego tak boli na turach teraz? Na większe punkty nie boli tak bardzo. W dodatku przy większym limicie więcej kmin jest co tak naprawdę bardziej rozwija zawodnika... nie martw się - pomogę Ci pomalować figurki jeśli o to chodzi ;)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Zdecydowanie 2800pkt

Fajnie jak choć jeden Master był na jakieś większe pkt. a na 2000 nic się nie mieści i bitwy są ubobie.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Daw pisze:Ja również zagłosowałem na 2800... 2000 na tą edycję to zbyt małe punkty niestety. Nic się nie zmieści ciekawego. To teraz jest format dla początkujących. Poprzednik napisał żeby było coś pomiędzy 2000 a 2800... ja myślę, że ten przedział powinien być następujący - 2500-3000.
Dobrze pisze dać mu wód...... :D

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

swieta_barbara pisze: gdy najpierw jedzie sie 5h samochodem, potem sie gra bitwy przez 13 godzin, w miedzyczasie pije sie 5 browarow, rano trzeba wstac o 8, zagrac bitwy do 16tej, a potem wrocic do domu.
Raz na rok można się poświęcić - czym większe pkt tym więcej myślenia => wiecej myślenia do więcej taktyki i kombinowania => oraz co ważne mniej losowości czyli jest to bardziej się robi grą strategiczną niż kostkologią którą niestety jest (bardziej niż w 6 i 7 edycji).

Zresztą na zachodzie wszyskie duże turnieje jak Giant Fanatic czy Grand Turnamenty zawsze mają 6 bitew na duże pkt i nikt nie pęka, a frekwencja jest full. GT w 7 edycję były grane zawsze na 2500, czyli to jest teraz 8 edycyjne 2800 tym bardziej że teraz gra się szybicej niż w 7 edycję, bo de fakto slotów wystawień jest tyle samo (bo odziały większe), a cześć zasad jest uproszczonych jak strzelanie z maszyn, co zabierało czas.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Uwiebiam jak wypowiadasz sie na temat czasu na bitwe. Epic!

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Dzięki za sporo głosów, zarówno via topic, jak i przez mail.

@Bless
Pracujemy nad podniesieniem zaangażowania w naszym zblazowanym środowisku. I zobacz jakie efekty - nawet Barbara zagłosował :mrgreen:

@Rince
W takiej ankiecie zagłosuje każdy, bo tak. Nam zależy na głosach chociażby potencjalnie zainteresowanych przyjazdem :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Cholera i nie przeszlo 800 pkt, trzeba będzie terenów dorobić :D

Dzięki wszystkim za glosy wraz z krótkimi uzasadnieniami, pomoże nam to bardzo w dopasowaniu optimum dla graczy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

2.8

2k to za mal na ta edycje

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Po pierwsze - rozbrajaja mnie hasla "wszyscy tak graja" grajmy my tez. No kurde panowie - jakies urozmaicenia trzeba tez i w masterach a nie - 2400, 2500 albo 2400 Euro. No ile to mozna walkowac.

Po drugie - nie wiem czy zauwazyliscie, ale na 2800 sa 4 bitwy i to dla mnie byl glowny powod niezaglosowania na ten format.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

2k,

choć wolałbym chyba małe bitewki ale 800pkt to za mało, 1300-1500 byłoby nice :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ja uważam podobnie, jak Ziemko i wielu spośród głosujących - 2,8 fajne, ale długaśne, co powoduje kapę odnośnie side eventów (do przeżycia ofc) oraz niemiarodajność wyników swissa (dla mnie do przeżycia trudne). 4 rundy wyłaniają zwycięzcę przy 16 uczestnikach AFAIR. Dla imprezy na około 60-70 osób, a wierzę że Arena tylu uczestników zgromadzi, właściwa liczba gier to 6. Wielkie punkty zaaplikowałbym przy trzydniowym turnieju, którego większość z Was nie chce :mrgreen: Ale oczywiście dostosujemy się do Waszej decyzji, jeśli 2,8 wygra to też git.
I tak jak zdradził już Skaven - 800pkt przegrywa w głosowaniu z kretesem
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

2k zdecydowanie.

800 pts to nie gra wogóle, a 4 bitwy (przy 2,8k) to lipa.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Lidder :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

2,800, wszystkie tury jak już są to na jakieś tam ojro czy inne udziwnienia, bitwy na 2900 można ogarnąć w 3,5h, testowane na Narbutta, a tutaj jest ciut mniej, więc bez przesady Panowie Szlachta, coś męskiego musi w końcu być (mamy być słabsi od tych z zachodu :?: :!: ) na afterparty też znajdzie się czas, może ze 2h krócej po prostu :wink:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

2k!
Obrazek

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »