Polacy to niebywale intelignentny narod. Kazdy zna sie swietnie na polityce, prawie karnym i pilce noznej. Kazdy najlepiej wie kto i dlaczego powinien wygrac wybory i co robic potem, z z amknietymi oczami potrafia skazac na smierc podejzanego o zabojstwo i wiedzom czemu na rozboj z bronia w reku powinno byc 25 lat albo kara smierci. To ze kazdy wystawilby reprezentacje Polski w Korei i wszedzie indziej w takim skladzie ze zdobylibysmy nie tylko 3 ale i 1 miejsce, to fakty powszechnie znane... wypada tylko cieszyc sie ze ogolny poziom wzrasta i zaczyna obejmowac takze sklad na EUroBarbarossa pisze: Pozwólcie, że wam pomogę, też mam ochotę ponarzekać. No więc zacznijmy od tego, że samo TOP 3 jest do luftu. Beznadziejny Barbarossa z coraz słabszą armią VC, który w ogóle już się do niczego nie nadaje, bo cierpi na starczą demencję - w battla grał już za Franciszka Józefa. Do tego, "dla równowagi", jakiś młody i niedoświadczony n00b wystawiający głównie samograje skaveńskie i jeszcze Trojek, o którym chyba nie trzeba nic pisać. Wiadomo, że jeśli już coś wygrywa, to tylko kantując na kościach.
Po takiej grupie można się było spodziewać, że wybiorą resztę składu kierując się wyłącznie kryterium kolesiostwa, chociaż ponoć brali też łapówki. Do drużyny trafił więc samograjowy gracz na Slannie, który na te ograniczenia w ogóle nie będzie wiedział, co z armią zrobić, bo za mało power dice'ów. I oderwany od ciężkich robót w Wielkiej Brytanii Pasiak, który pracował tam po 20 godzin dziennie usuwając azbest, oślepł i nic nie słyszy. Do tego jeszcze Robson, straszliwy plewiarz - jeden z tych, co za każdym razem jak GW wyda nową armię to się nakręca, kupuje army deala i przez dwa tygodnie dostaje łupnia od kumpli - nie dziwota, że teraz "zbiera" Imperium. Obrazu nędzy i rozpaczy dopełniają nieznany nikomu gracz z pomorza, który wystawia plewiasty Chaos, wraz z niejakim Żabą, który ponoć po raz pierwszy w życiu będzie grał w battla właśnie na Euro.
EURO
a moze sam chcesz wiedziec?Na tym forum byłem z 10 godzin. czemu mnie nie ma.. ne wiem.. spytajcie Busza.
wlasnie na zasady euro jest troche lepszy niz normalnie, ale ja i tak w czasie euro jestem "niedysponowany" zreszta nie wiem czy bym sie nadawal(nie to co niektorzy ), za duza presja...Scimitar pisze: Jerzyn i jego CoS ?? - na zasady Euro też już nie robi się tak mocny jak normalnie.
Ciekaw jestem czy Młody miał coś do gadania..............przy wybieraniu składu rzecz jasna
Co to za sprawiedliwość..........np Duke,Malal,Jerzyn,Scimi jeżdzą grają nabijają punkty szlifują forme zajmują bardzo dobre miejsca na masterach , a tu nagle na ostatni master przed końcem sezonu (po wielu miesięcznych przerwach) przychodzi Żaba i dobrze mu poszło....to bierzecie go do składu oraz BigPasiaka który też nie gra od niewiadomo kiedy.Więc pytam sie CO TO ZA SPRAWIEDLIWOŚĆ ?? Myśłe że Duke by zagrał równie dobrze zwykłą bretą co erantry war'em ,a Malal dał sobie spokój bo i tak byście go nie wzieli nawet jak by był najlepszym graczem WE na świecie Pozdro
Co to za sprawiedliwość..........np Duke,Malal,Jerzyn,Scimi jeżdzą grają nabijają punkty szlifują forme zajmują bardzo dobre miejsca na masterach , a tu nagle na ostatni master przed końcem sezonu (po wielu miesięcznych przerwach) przychodzi Żaba i dobrze mu poszło....to bierzecie go do składu oraz BigPasiaka który też nie gra od niewiadomo kiedy.Więc pytam sie CO TO ZA SPRAWIEDLIWOŚĆ ?? Myśłe że Duke by zagrał równie dobrze zwykłą bretą co erantry war'em ,a Malal dał sobie spokój bo i tak byście go nie wzieli nawet jak by był najlepszym graczem WE na świecie Pozdro
wszystko wporzo, tylko istnieje takie coś jak bariera językowa,ziooiz pisze:... Myśłe że Duke by zagrał równie dobrze zwykłą bretą co erantry war'em ,a Malal dał sobie spokój bo i tak byście go nie wzieli nawet jak by był najlepszym graczem WE na świecie Pozdro
a imho Duke nie wygląda na kolesia, który zdołałby się dogadać,
z każdym (troche za młody jest, więc może mieć nie wystarczający zasób słownictwa- moja opinia) zresztą, Duke gra errantry war'em
a naprawde trudno będzie sklecić grywalną rozpe gdzie jest minimum 3 odziały tego samego rodzaju
spoko, wyluzujcie. malal byl w teamie, ale sie wycofal, a co do reszty, to nie pasowali i juz. a wszyscy ci co zostali dobrani to bardzo dobzi gracze... zarowno zaba jak i thurion sie nadaja. co do crusa to wogole nie ma dyskusji, tak samo jak w stosunku do robsona
jak pieknie numer(liczba) posta(ów) sie zgrywa z awatarkiem
jak pieknie numer(liczba) posta(ów) sie zgrywa z awatarkiem
Skład jest jaki jest - wybrali, trudno.
Ja akurat:
- raz, że nie aspiruję do składu (na razie)
- dwa, nie będę w Polsce w czasie Euro
Może za rok mnie wezmą, ale musiałbym sobie ugruntować pozycję Graczy z kapelusza nie biorą i co tu mówić każdy czymś się zasłużył - teraz niekoniecznie, ale kiedyś napewno, więc za przeproszeniem -> jakieś nooby i nonamy na Mistrzostwa Europy nie jadą.
Ja akurat:
- raz, że nie aspiruję do składu (na razie)
- dwa, nie będę w Polsce w czasie Euro
Może za rok mnie wezmą, ale musiałbym sobie ugruntować pozycję Graczy z kapelusza nie biorą i co tu mówić każdy czymś się zasłużył - teraz niekoniecznie, ale kiedyś napewno, więc za przeproszeniem -> jakieś nooby i nonamy na Mistrzostwa Europy nie jadą.
Wiekszosc tych kandydatur co podajecie się przewinęła w dyskusji, jednak jedni widzieli tych, a inni innych w składzie. Czasem trzeba do consensusu dojść.
No dobra to ja mam pytanie czy każdy z graczy z TEAMU zna Angielski na poziomie komunikatywnym (dobrym komunikatywnym). Nie chodzi mi o znajomość na zasadzie - szarżuję tutaj, rzucam czar na tą jednostkę itp., itd...qlpin pisze:wszystko wporzo, tylko istnieje takie coś jak bariera językowa,ziooiz pisze:... Myśłe że Duke by zagrał równie dobrze zwykłą bretą co erantry war'em ,a Malal dał sobie spokój bo i tak byście go nie wzieli nawet jak by był najlepszym graczem WE na świecie Pozdro
a imho Duke nie wygląda na kolesia, który zdołałby się dogadać,
z każdym (troche za młody jest, więc może mieć nie wystarczający zasób słownictwa- moja opinia) zresztą, Duke gra errantry war'em
a naprawde trudno będzie sklecić grywalną rozpe gdzie jest minimum 3 odziały tego samego rodzaju
Będzie coś do wyjaśnienia - trzeba się umieć dogadać i mam nadzieję, że każdy z teamu będzie umiał sam zatroszczyć się o problemy... a nie wołał sędziego co 10 minut
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie martw się o sędziów, poradzą sobie.Aro pisze:qlpin pisze:[Będzie coś do wyjaśnienia - trzeba się umieć dogadać i mam nadzieję, że każdy z teamu będzie umiał sam zatroszczyć się o problemy... a nie wołał sędziego co 10 minut
Obowiązują standardy światowe a nie nasze, polskie.
Po pierwsze - Nie wzywaj sędziego nadaremnie.
Po drugie - Jak już wezwałeś, przyjmij decyzję z pokorą.
U nas tak nie jest z dwóch powodów.
Po pierwsze sędziowie są beznadziejni, po drugie "co to znaczy przyjąć decyzję sędziego"? Przecież....
Prawo prawem, a sprawiedliwość musi byc po naszej stronie.
Nie martw się też o graczy. Poradzą sobie. Nie znam gracza czołówki który nie znałby angielskiego.
No. może poza Trojkiem*, ale on akurat nawet z goblinem by się porozumiał.
*Zartowałem. Zna.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Dokładnie to nie była by żadna bariera
Ja myśle że skład powinien wybierać tylko nr1 Skoro jest kapitanem to powinien sam wybierać skład a był na tylu turniejach i grał z tyloma ludzmi że wie kto sie nadaje i kto jest kompetentny na występowanie pod polską banderą.
Ja myśle że skład powinien wybierać tylko nr1 Skoro jest kapitanem to powinien sam wybierać skład a był na tylu turniejach i grał z tyloma ludzmi że wie kto sie nadaje i kto jest kompetentny na występowanie pod polską banderą.
No widzisz, ale Młody jest.... młody, wiec jak to tak
Dooobra, z mojej strony juz koniec tematu. Team chyba juz ustalony, swoja opinie wyrazilem, tak jak i pare innych osob tutaj. Jesli Top3 bedzie chcial to wezmie je pod uwage, jesli nie to nie. W kazdym badz razie nasza druzyna slaba na pewno nie jest, i mam nadzieje ze tak jak rok temu: ostro nakopie wszystkim do du....y
Powodzenia chłopaki!!!
Dooobra, z mojej strony juz koniec tematu. Team chyba juz ustalony, swoja opinie wyrazilem, tak jak i pare innych osob tutaj. Jesli Top3 bedzie chcial to wezmie je pod uwage, jesli nie to nie. W kazdym badz razie nasza druzyna slaba na pewno nie jest, i mam nadzieje ze tak jak rok temu: ostro nakopie wszystkim do du....y
Powodzenia chłopaki!!!
nie zgadzam sieziooiz pisze: Ja myśle że skład powinien wybierać tylko nr1 Skoro jest kapitanem to powinien sam wybierać skład a był na tylu turniejach i grał z tyloma ludzmi że wie kto sie nadaje i kto jest kompetentny na występowanie pod polską banderą.
1) nie da rady byc na wszystkich turniejach typu master, a trojka ma wieksze szanse
2) mniejsza szansa, ze zostanie wybrany"koles", a co za tym idzie mniejszy rejwach przy wyborze ze stron niewybranych
3) czesto nie jest obiektywany w przypadku niektorych graczy
itd.
IMO organizatorzy powinni miec glos Veta w przypadkach kompletnie nie nadajacych sie graczy do wystapienia na deskach slawy, pieniedzy i dziwek... ekhem tylko slawy...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie zgadzałem się, nie zgadzam i nie będę się zgadzał z prawem veta Gołkowa czy Berlina co do składu reprezentacji Polski.zafael pisze:[IMO organizatorzy powinni miec glos Veta w przypadkach kompletnie nie nadajacych sie graczy do wystapienia na deskach slawy, pieniedzy i dziwek... ekhem tylko slawy...
Oczywiście, oby jak najdłużej ETC odbywało sie w GW czy choćby w Polsce - ale nie jest powiedziane, że tak będzie zawsze.
Nic dobrego z prawa organizatorów turnieju do wtrącania się do składu nie wynikało i nie wyniknie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Kedziorson
- Masakrator
popieram przedmówcę...ale można zrobić pare wersji teamów i wrzucić tutajk ankiete..jeżeli oczywiście zgodzi się na to każdy zainteresowany...myślę, że to by POMOGŁO, a nie zdecydowało o składzie...
To ma plusy i minusy
Ja wolalbym zeby jakis furiat Polski nie promowal.
Tylko dlatego, ustanowialbym prawo veta cos w stylu praw angielskiej krolowej.
Oczywiscie za tym kryja sie obowiazki.
Vetowanie same w sobie owszem nie jest dobrym rozwiazaniem
Ja wolalbym zeby jakis furiat Polski nie promowal.
Tylko dlatego, ustanowialbym prawo veta cos w stylu praw angielskiej krolowej.
Oczywiscie za tym kryja sie obowiazki.
Vetowanie same w sobie owszem nie jest dobrym rozwiazaniem
w pewnym stopniu veto cos by zmienilo, ale nie do konca... a jesli chodzi o ankiete, to jest raczej chory pomysl, zeby (nie urazajac nikogo) jarek, edgar i romek ktorzy na turnieje jezdza raz na rok, ale za to sa mega forumowcami, mieli jakikolwiek wplyw na to czy mlody zagra w teamie czy nie... imo top3 nie jest zle, choc dla mnie to powinien wybierac zwyciezca wlasnie z konsultacja z organizatorami(badz jakims innym organem) skladu, badz np. poprzednim zwyciezca ligii. wiadomo przynajmniej na kogo potem zwalac wine
nie bierzcie tego na powaznie, jutro mam egzam pierwszy w sesji :p
nie bierzcie tego na powaznie, jutro mam egzam pierwszy w sesji :p
Jerzyn niejest najgorzej, ja jutro sie bronie ;D hehe
a ja mam jutro ostatnie zaliczenie... od przyszlego tyg sesja (jak juz w tematach naukowych )Jerzyn pisze: nie bierzcie tego na powaznie, jutro mam egzam pierwszy w sesji :p
a co do Euro:
1. Team juz jest wybrany, jakies ankiety srety dupety tego nie zmienia, jedyna forma rozliczenia TOP 3 z ich wyboru to wynik na Euro... ( IMO jak np Polska bedzie 10/15 druzyn to bedzie to ew. pomylka )
2. Veto jest, w formie nieformalnej i nierozwinietej, ale jest, i zostalo 2 razy w ciagu dyskusji miedzy TOP 3 w jakims tam sensie uzyte...
3. Organizator tez ma prawo wypowiadania sie, ma rowniez prawo wstrzymania kandydatur wybitnie mu nieodpowiadajacych, jak widac nikt taki w teamie sie nie znalazl... bo nic mi nie wiadomo aby Busz kogos zawetowal
pzdr !!