użyj opcji szukajgerald_tarrant pisze:czy z Power Stone można przekroczyć limit 6ściu kości do rzucania spella?
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
- gerald_tarrant
- Masakrator
już prościej było napisać...
czasem potrzeba coś na szybko sobie sprawdzić...
dla tych którzy nie użyją opcji szukaj: można przekroczyć
czasem potrzeba coś na szybko sobie sprawdzić...
dla tych którzy nie użyją opcji szukaj: można przekroczyć
misha pisze:czyli mounty takich oddziałów jak Savage Ork Boyz i Blood Knights również mają +1A ? bo zasadzie podlega oddział.
Nie. Savage Ork Boyz to jest model składający się z savage orka (który w booku ma napisaną zasadę frenzy - sprawdź nie tam gdzie jest koszt punktowy lecz w zasadach, tam gdzie fluff) i boara, który takiej zasady nie ma. Tak samo z Blood Knights.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Karli, sprawdziłem i widzę, że na liście savage orków jest boar, a pod spodem "special rules: frenzy". Podobnie u BK. Nie umiałem znaleźć fragmentu, że frenzy to tylko dla jeźdźca. Pewnie jestem ślepy, ale chyba tak właśnie to woleli zapisać bo wtedy psychologia przechodziła na mounta więc to nie miało znaczenia.
Chciałbym jeszcze raz nawiązać do tego i upewnić się w jaki sposób działa przedmiot Elynett`s Brooch - "Bearer and unit may re-roll failed psychology tests"Mac pisze:Może nie bezpośrednia odpowiedź na pytania, ale bardzo prosto odpowiada na oba - statuetka nie działa w ogóle, bo nie ma czegoś takiego jak Psychology test.
Jak mam definiować te niezdane testy "psychologii" ? Czy to są testy na panikę ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Nie ma testów Psychologii w 8ed., więc wszystkie przedmioty i zasady, które swe działanie odnoszą względem zapisu "Psychology test", nie działają w tym aspekcie. Wciąż można je kupić, lecz nie będą wywierały żadnego efektu w grze. Podaje swoje zdanie, które już wcześniej uzasadniałem.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
To w takim razie czemu nie zostały takie przedmioty zaopatrzone w jakąś erratę ? Na logikę biorąc jeżeli są nadal w obowiązującym Army Booku to chyba mają jakieś działanie ? Co na to reszta LS ? Takie przedmioty staną się w 8 edycji bezużyteczne ???
Odpowiedź: Games Workshop...Heptun pisze:To w takim razie czemu nie zostały takie przedmioty zaopatrzone w jakąś erratę ?
Na logikę, tak. Ale... znamy odpowiedź: Games Workshop...Heptun pisze:Na logikę biorąc jeżeli są nadal w obowiązującym Army Booku to chyba mają jakieś działanie ?
Spojrzyj parę postów wcześniej co na to Lidder i kudłaty.Heptun pisze:Co na to reszta LS ?
Dopóki nie zostanie wydana do nich jakaś errata przez Games Workshop lub nie zostanie wydane jakieś uściślenie - tak, istotnie takie przedmioty są bezużyteczne.Heptun pisze:Takie przedmioty staną się w 8 edycji bezużyteczne ???
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Kurcze to podawaj mi następnym razem strony ja tu obrazki przeglądam sobie i nic nie znajduje. AB O&G 50 na dole, AB VC 52.Karli pisze:Lidder, to sprawdź jeszcze raz. U mnie np. w podręczniku VC jest napisane przy Nightmarze jedynie o jednej zasadzie specjalnej: undead
i dobrze, ze wierzchowce nie maja frenzy bo by je pocieli w AR 6
Na forum OnG nic teraz poza nowym podręcznikiem się nie liczy więc muszę pytać tutaj żeby być zauważonym :
1.Czy gobliński fanatyk ginie od wzgórza? Jak by nie było jest to tzw. "terrain feature".
2. Czy Czarny Ork bohater doposażony we włócznię może nadal kożystać z zasady "armed to da teef"?
1.Czy gobliński fanatyk ginie od wzgórza? Jak by nie było jest to tzw. "terrain feature".
2. Czy Czarny Ork bohater doposażony we włócznię może nadal kożystać z zasady "armed to da teef"?
bo gorka to otwarty teren, nic w tej sprawie sie nie zmienilo
Ej no, zmieniło się. Zasada o nie zabijaniu fanatyków o górki w 7ed wynikała z uściśleń sędziowskich.Lidder pisze:bo gorka to otwarty teren, nic w tej sprawie sie nie zmienilo
W tej chwili takiego uściślenia nie ma i fanatyk zwyczajnie się o górkę zabija. Bo czemu nie?
"Zwyczajowo" to lizaki wygrywają bitwę na 2+