![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Trolle - to była super jednostka a teraz jeszcze tańsza. Dodatkowo w końcu opcja stone/river troll nie jest pozbawiona totalnie sensu, 10 pkt za MR(2) i 5+ save, można dyskutować.
Boar Boyz - koszt 16 pkt to taniocha, jasne, że nie jest to jednostka do miażdżenia ale w tej chwili jak choppa daje +1 do siły też kawie to można wystawić np. 5, za 80 punktów. 5 ataków z siła 5 +5 z siłą 4. Ale można też przypakować do 20 pkt za jednego i mieć kawę co szarżuje z siłą 6. Moim zdaniem fajny i tani support, warci swojej ceny. Fajne jest też to, że jeżeli zdecydujemy się na opcję z savage to mamy typową szklaną armatę, z ogromnym walnięciem ale szybko schodzącym. Generalnie chłopaków na dzikach możemy skroić w zależności od potrzeb tak jak chcemy.
Naprawdę podoba mi się też magia, zamiast jakiegoś giętego waaagh, jest parę fajnych rzeczy jak ręka gorka - kurcze jak mi brakowało tego czaru, można będzie przestawić dowolny kloc na tyłu wroga, albo uratować jakiś oddział. Dodatkowo kradnięcie kostek dispela przez goblinów to miód, a night gobbosy mają grzyby w standardzie. Wydaje mi się, że łatwiej będzie można dzięki temu rzucać czary takie jak się chce.
W każdym razie mogę tak sobie kontynuować, bo w sumie nie wiadomo jak to wszystko wyjdzie w praktyce ale jest tyle nowych fajnych opcji do przetestowania.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)