Idzie nowe...
Moderator: Kołata
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Idzie nowe...
Tak, moja decyzja okazala sie sluszna! Sprzedam orki!
Bardzo fajny temat.
Również dla tych co nie tylko grają na turniejach:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=82954
Również dla tych co nie tylko grają na turniejach:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=82954
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

Wstrzymam sie narazie z komentarzami. Chyba wiecie o nowym booku cos wiecej niz ja z plotek, ktore tu czytam. Bo plotki sugerują, że nowy book to jakas totalna porazka a Wy wprost nie posiadacie sie ze szczescia, ze dostaniecie nowego klimatycznego duziego pająka, savagy z taranem oraz ninja z killing blowem w oddziale zwyklych goblinow. Booka kupie, przeczytam i pewnie jako jeden z nielicznych w tym gronie bede dalej probowal grac orkasami na turniejach. Zobaczymy co potem.Marjanpl pisze:Widać, że gostek co to robił nie gra tylko na turniejach, więc cieszy się, że może zrobić bardziej klimatyczną armię, która ma lekkie rąbnięcie.
obawiam się, ze szału nie będzie:) w sensie tych turów. Wydaje sie jednak że magia ma spory potencjał...
ale właśnie z kombem pajęczym i channelem na 4+ (jeżeli kumulatywne to na 2+??)
dla mnie stopa i dłoń Gorka to są uber czary, chyba że template stopki bedzie jakimś małym badziewiem...
dłoń jak rozumiem ułatwia "przebijanie się przez linie wroga...może yc ciekawe takie czarownikowanie:P
ale właśnie z kombem pajęczym i channelem na 4+ (jeżeli kumulatywne to na 2+??)
dla mnie stopa i dłoń Gorka to są uber czary, chyba że template stopki bedzie jakimś małym badziewiem...
dłoń jak rozumiem ułatwia "przebijanie się przez linie wroga...może yc ciekawe takie czarownikowanie:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Hmm. dla goblina na pajączku można dać warda na 6 od maszyn zawsze to jakaś ochrona.
bsb z poisonem w unicie 25 errorboyz'ów
przedmiot do chanelinga by gobos miał kostke na 2+
Dużo śmieci z "pierdolnięciem" (pomidor, hopperzy, szybkie doomy) wróg nie będzie mógł się zdecydować w co strzelać.
Jeżeli plota o wolf riderach (o wielkości oddziału 3+) się sprawdzi będzie bardzo fajna jednostka
może mieć sens
bsb z poisonem w unicie 25 errorboyz'ów
przedmiot do chanelinga by gobos miał kostke na 2+
Dużo śmieci z "pierdolnięciem" (pomidor, hopperzy, szybkie doomy) wróg nie będzie mógł się zdecydować w co strzelać.
Jeżeli plota o wolf riderach (o wielkości oddziału 3+) się sprawdzi będzie bardzo fajna jednostka
może mieć sens
zgadzam się z bless'embless pisze:Wstrzymam sie narazie z komentarzami. Chyba wiecie o nowym booku cos wiecej niz ja z plotek, ktore tu czytam. Bo plotki sugerują, że nowy book to jakas totalna porazka a Wy wprost nie posiadacie sie ze szczescia, ze dostaniecie nowego klimatycznego duziego pająka, savagy z taranem oraz ninja z killing blowem w oddziale zwyklych goblinow. Booka kupie, przeczytam i pewnie jako jeden z nielicznych w tym gronie bede dalej probowal grac orkasami na turniejach. Zobaczymy co potem.

plotki plotkami a AB - sobie.
Zobaczymy co z tego wyjdzie jak sie ostatecznie pojawi w sklepach.
Pewnie da sie coś z tego wykroić, ale czy będzie sprawne turniejowo? nie wiem ... trzeba sie w spokju zastanowić i ażdy tu moze miećinne zdanie na ten temat ...
turniejowo pewnie będę grąl tylko na Narbutta albo w ligach - rodzina na więcej nie pozwoli ...
specjalnym optymistą nie jestem, ze będziemy w stanie zawalczyć z obecnymi armiami (DE, DOC, VC głównie) ... ale dajmy sobie troche czasu
Goblin charioty mają unit size 1-3 i zdaje się można do nich dołączać herosów na rydwanach.
No i kosztują 50 pts od sztuki, czyli taniocha.
Ogólnie pocieszające jest to, że będzie się mieściło trochę więcej rzeczy w rozpach niż do tej pory, bo większość potaniała. Pytanie tylko ile tak naprawdę tych 'dodatkowych' punktów się uzbiera.
No i kosztują 50 pts od sztuki, czyli taniocha.
Ogólnie pocieszające jest to, że będzie się mieściło trochę więcej rzeczy w rozpach niż do tej pory, bo większość potaniała. Pytanie tylko ile tak naprawdę tych 'dodatkowych' punktów się uzbiera.
jeśli czar ręka gorka(morka) będzie działałą na zasadzie że oddział znika a potem sie pojawia gdzie indziej, a nie ę przelatuje nad oddziałami to można zrobić kombo z fanolami.
przenieść kloc 20 ng z 3 fanolami za linie wroga a pptem wypuścić 3 fanole niech rozkręcają jakieś klocki u wroga
przenieść kloc 20 ng z 3 fanolami za linie wroga a pptem wypuścić 3 fanole niech rozkręcają jakieś klocki u wroga
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
Kijowo, że pająk ma tylko 5 siły, takie bydle.. No ale 8 ataków, 4ws i 4 inicjatywy to już fajnie
Do tego thunderstopmp i pewnie jakieś ataki gobbosów. Trochę może zabić.
EDIT: podobno pump wagonem teraz się deklaruje, ile sie chce ruszyć. 2d6 lub 3d6. dodatkowo jeden z upgrejdow pozwala na dodanie jeszcze +1d6, zwiększając max ruch do 4d6.
do tego są upgrejdy:
*kasowanie sejwa przy pierwszym wjeździe w grze
*+1S
*jakieś skrzydła/śmigło do latania nad trudnym terenem.

EDIT: podobno pump wagonem teraz się deklaruje, ile sie chce ruszyć. 2d6 lub 3d6. dodatkowo jeden z upgrejdow pozwala na dodanie jeszcze +1d6, zwiększając max ruch do 4d6.
do tego są upgrejdy:
*kasowanie sejwa przy pierwszym wjeździe w grze
*+1S
*jakieś skrzydła/śmigło do latania nad trudnym terenem.
Ze zmian statystyk w starych oddzialach to +1Bs na championie arrer boyzow (zamiast dodatkowego ataku), +2A i +2W na snotlingach, oraz dwa ataki wiecej na pump wagonie. Wiecej nowosci nie widze.
Co do bojowych zdolnosc Arachnaroka, to proponuje porobic testy tego killera w starciu np. z bretonskimi Realmami, albo dowolnym piechotnym elitarnym oddzialem innych armi (White Lions, GG, Wariorzy Chaosu, Hammeresi). Mamy monstera do krojenia slejwow i imperialnych halabardników!
Co do bojowych zdolnosc Arachnaroka, to proponuje porobic testy tego killera w starciu np. z bretonskimi Realmami, albo dowolnym piechotnym elitarnym oddzialem innych armi (White Lions, GG, Wariorzy Chaosu, Hammeresi). Mamy monstera do krojenia slejwow i imperialnych halabardników!