Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).
Jak was wszystkich (prawie wszystkich, bez urazy dla zdroworozsądkowców) czytam, to jest żenujące. Sam Warhammer ma jakieś 27 lat, a Games Workshop dużo więcej. Nigdy nie było oficjalnego sklepu w Polsce. Kiedyś to w ogóle był problem dostać w Polsce figurki marki GW. Całymi latami ludzie zbierali figurki i żyją. W chwili obecnej nie ma sklepu GW w Polsce i ludzie żyją, zbierają, grają, kupują modele. Wszystko się kręci.
Kiedy w końcu po tylu latach sklep GW ma powstać w Warszawie, to też źle. Polaczkowa mentalność. Najpierw wypłakują oczy, że nie ma sklepu, teraz robią forumową Pietę, że jednak sklep będzie. Forumowi bojownicy od razu podnoszą lament i nakurwiają spamem na kilka stron, ile to problemów nie będzie, a w ogóle to jakie GW jest okropne i jak nie szanuje graczy. Nie podoba się, to nie kupujcie, proste. Żałosne jest wylewanie swoich żalów i skamlanie, jakby się działa komukolwiek krzywda. Nie pasuje polityka GW? To zacznijcie grać w Warmachine & Hordes. Widać, że niektórym brakuje problemów.
Koniec imprezy, dziękuję, dobranoc.
Kiedy w końcu po tylu latach sklep GW ma powstać w Warszawie, to też źle. Polaczkowa mentalność. Najpierw wypłakują oczy, że nie ma sklepu, teraz robią forumową Pietę, że jednak sklep będzie. Forumowi bojownicy od razu podnoszą lament i nakurwiają spamem na kilka stron, ile to problemów nie będzie, a w ogóle to jakie GW jest okropne i jak nie szanuje graczy. Nie podoba się, to nie kupujcie, proste. Żałosne jest wylewanie swoich żalów i skamlanie, jakby się działa komukolwiek krzywda. Nie pasuje polityka GW? To zacznijcie grać w Warmachine & Hordes. Widać, że niektórym brakuje problemów.
Koniec imprezy, dziękuję, dobranoc.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
@ G'n'R
Właśnie... Ktoś kto pisał posta o otworzeniu sklepu w szacownym mieście Łodzi chyba nie wie jakie są tu realia... U nas akurat nie powstanie ;p
Właśnie... Ktoś kto pisał posta o otworzeniu sklepu w szacownym mieście Łodzi chyba nie wie jakie są tu realia... U nas akurat nie powstanie ;p
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Pytanko mam czy w tym sklepie będą promowane tylko 3 główne systemy GW czy poboczne też chodzi mi o Mordheim. Bo pograć w SG będzie tam bez problemu można będzie .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Znaczy że nie będzie tam można grać , czy nie będzie można rezerwować stołów .Szaman pisze:gervaz napisał(a):
a czy będzie można zarezerwować sobie stół do gry????
raczej nie.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
- General Baga
- Kradziej
czytac potrafi???Szaman pisze:raczej nie.gervaz pisze:a czy będzie można zarezerwować sobie stół do gry????
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
MagisterMilitum pisze: czytac potrafi???czytac potrafi???Szaman pisze:raczej nie.gervaz pisze:a czy będzie można zarezerwować sobie stół do gry????
Potrafię ale wole czasem palnąć głupotę niż żeby wynikły niedomówienia i jakieś chore akcje.
Mimo wszystko odpowiedzi "raczej nie" i "głownie do nauki gry i zorganizowanych pokazów" zostawiają pewien promil nadziei na gry towarzyskie.
Swoją drogą, gdy grywałem w graalu w blue city, widok stołu z pomalowanymi figurkami budził b. duże zainteresowanie przechodniów - trzeba było więc trochę poopowiadać ludziom, o co chodzi....
Swoją drogą, gdy grywałem w graalu w blue city, widok stołu z pomalowanymi figurkami budził b. duże zainteresowanie przechodniów - trzeba było więc trochę poopowiadać ludziom, o co chodzi....
Mi się wydaję że nie powinno o to chodzić , to powinien być jedynie dodatek. "Oficjalny sklep GW w Warszawie" a nie "Oficjalne miejsce do gry GW w Warszawie". Ile znamy już w historii battla sklepów, które upadały bo ludzie tam grali a nie kupowali ? Oczywiście sklep GW to trochę inna bajka (możliwość zakładania strat w pierwszym okresie itp.) jednak GW nie jest instytucją charytatywną. Po drugie IMO większą reklamą jest sytuacja gdzie młody/starszy człowiek może sam sobie pograć zestawem startowym przy pomocy sprzedawcy niż oglądanie jak robią to inni i w dodatku używają "sekretnego" języka, którego nie kuma.