Z baronem? Ale małe potrzebuję.Semi pisze:18-2 dla mnie
malyhx niepamietam
Nowa Liga Cytadeli 2800
Re: Nowa Liga Cytadeli Pre-Bazyliszek!!!

Robisz ligę pod hasłem sklepu, w którym pracujesz, w miejscu w którym pracujesz.Kubcio pisze: Jacku, cała kasa z wejściówekidzie na nagrody za 1, 2 i 3 miejsce ligi, dla mnie może zostanie na piwo. Więcej tu do Ciebie pisać nie będę bo moderator musiałby wycinać, ale jeżeli swoim postem miałeś zamiar mnie potężnie zdenerwować to musisz być z siebie zadowolony bo ci sie udało.
Więc jest to liga sklepowa.
Jej wymiar jest stricte marketingowy - czy sobie zdajesz z tego sprawę czy nie.
Po prostu w sklepie coś się dzieje zorganizowanego.
Co dla Ciebie z tego zostaje, wybacz, ale mało mnie obchodzi (zresztą to nawet nie moja sprawa).
W sklepie raczej za darmo nie pracujesz.
Ja wychodzę z założenia, że jeżeli się już za coś biorę, to mogę to zrobić porządnie.
Robienie porządnie w tym wypadku to naprawdę nic tak wielkiego, jak starasz się tu przedstawić.
(turnieje lokalne, nie mówiąc już o masterach, wymagają o niebo więcej pracy)
Ot... podliczenie co turę wyników kilkunastu bitew.
Więc zdejmij z głowy aureolkę.
Po prostu traktuję ludzi poważnie i oczekuję tego w drugą stronę.
Mógłbym za tę ligę zapłacić i 3x więcej - to nie problem pieniędzy.
Uważam jednak, że jeżeli coś się robi, należy to zrobić rzetelnie, a już tym bardziej, gdy się za to oczekuje wynagrodzenia.
To nie jest tak, że w związku z tym, że to tylko 15zł, to można zrobić coś słabo.
Nie piszesz przecież w regulaminie "badziewna liga, gdzie w połowie jej przebiegu organizator ją na tydzień oleje - tanio".
Podsumowując - nie dramatyzuj.
Nikt Ci niczego brzydkiego nie powiedział.
Radzę też się przyzwyczajać.
Klienci co raz częściej będą oczekiwali od Twojej pracy wysokiej jakości.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

Skoro to nie problem wpisowej dyszki to dlaczego tak rozwijasz temat pieniędzy i piszesz coś takiego?
I nidzie nie dtaram się przedstawić, że robienie ligi to wielki wysiłek, gdzie ty to człowieku przeczytałeś? I rozumiem, że wg ciebie miałem zrezygnować z urlopu i nart żeby polosować pary na kolejną rundę ligi?
Z mojej strony EOT w tej sprawie pisz sobie co chcesz. Zresztą jestem za bardzo zmęczony po podróży żeby odpierać twoje zarzuty.
Nie odpowiedziałeś jednak na moje pytanie: czy podtrzymujesz swoją decyzję o wycofaniu się z ligi?
W Cytadeli możesz zawsze grać od poniedziałku do soboty w godzinach 11-19 bez żadnych problemów i zupełnie za darmo więc o co ci chodzi?JaceK pisze:Świetna liga.
Dziękuję Ci Cytadelo za to, że bierzesz ode mnie pieniążki za możliwość grania w Twoim sklepie.
I że tak profesjonalnie opiekujesz się mną, graczem.
Dziękuję.
I nidzie nie dtaram się przedstawić, że robienie ligi to wielki wysiłek, gdzie ty to człowieku przeczytałeś? I rozumiem, że wg ciebie miałem zrezygnować z urlopu i nart żeby polosować pary na kolejną rundę ligi?
Z mojej strony EOT w tej sprawie pisz sobie co chcesz. Zresztą jestem za bardzo zmęczony po podróży żeby odpierać twoje zarzuty.
Nie odpowiedziałeś jednak na moje pytanie: czy podtrzymujesz swoją decyzję o wycofaniu się z ligi?

Napisałem to tydzień temu. A ty odwołujesz się do tego drugi raz.
I kto tu ma problem?
A że nie lubię wydawać żadnej kasy głupio i nieefektywnie - nic w tym złego nie widzę.
Nie, nie miałeś rezygnować z urlopu.
Naprawdę nie dało się inaczej?
Jeden głupi post "Wyjeżdżam na urlop. Tematem zajmie się XX" i drugi głupi mail "Wyjeżdżam. Tu masz listę z wynikami. Ogarnij to, proszę."
Rzeczywiście, prawie jak fizyka kwantowa...
Co do ilości pracy...te luźne uwagi o nawale pracy z ligą 40k, zniechęcaniu Cię do dalszej organizacji - tak do odebrałem.
Inna sprawa, że trochę więcej pracy przy tym by nie zaszkodziło.
No i jeżeli jedyne co masz w odpowiedzi to: "Ja już nie gadam", to pozdrawiam.
To nie jest tak, że ty zrobiłeś świetnie, a ludzie niecnie się czepiają.
I na koniec...jak napisałem wcześniej. Dziękuję za udział i 2 fajne, choć przegrane srogo, bitwy.
Nie komplikuje to życia innym graczom, bo po decyzji Kalesonera, wciąż jest parzyście.
I kto tu ma problem?
A że nie lubię wydawać żadnej kasy głupio i nieefektywnie - nic w tym złego nie widzę.
Nie, nie miałeś rezygnować z urlopu.
Naprawdę nie dało się inaczej?

Jeden głupi post "Wyjeżdżam na urlop. Tematem zajmie się XX" i drugi głupi mail "Wyjeżdżam. Tu masz listę z wynikami. Ogarnij to, proszę."
Rzeczywiście, prawie jak fizyka kwantowa...
Co do ilości pracy...te luźne uwagi o nawale pracy z ligą 40k, zniechęcaniu Cię do dalszej organizacji - tak do odebrałem.
Inna sprawa, że trochę więcej pracy przy tym by nie zaszkodziło.
No i jeżeli jedyne co masz w odpowiedzi to: "Ja już nie gadam", to pozdrawiam.
To nie jest tak, że ty zrobiłeś świetnie, a ludzie niecnie się czepiają.
I na koniec...jak napisałem wcześniej. Dziękuję za udział i 2 fajne, choć przegrane srogo, bitwy.
Nie komplikuje to życia innym graczom, bo po decyzji Kalesonera, wciąż jest parzyście.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
A właśnie, Falko mógłbyś zmienić te paringi, bo wychodzi na to że nie mam z kim zagrać tej trzeciej bitwy...JaceK pisze:bo po decyzji Kalesonera, wciąż jest parzyście.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Po bazylu ta liga traci ważność więc komplikuje jedynie fakt, że nie rozegraliśmy w zeszłym tygodniu bitew... w tym tygodniu niby mam paring z kimś kogo prawdopodobnie nie znam, a przynajmniej nie widzę związku z żadnym nickiem forumowym i nie wiem nawet do kogo napisać pm żeby zagrać bitwę... zostało 4 dni do bazyla więc wolę je spędzić na ogarnianiu figsów niż na szukaniu partnera do bitwy, która i tak mi nic nie da bo jest na zupełnie inne zasady aniżeli Bazyliszek, którego rzekomo to jest liga przygotowująca "pre"... ech... lipa panie kubcio i tyle...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Ja w sumie popieram zdanie Jacka. Jak sie wyjeżdża nigdy nie ma pewności czy będzie net a wystarczył głupi post i nikt by nie miał najmniejszych pretensji. A że zasady bazyliszka sie zmieniły to jeszcze dołożyło że ciśnieniowcy nie chcą grać na inne:/ ja sie nie wycofuje i bitewkę zagram jeśli będzie okazja jak nie to trudno. I mam nadzieje że kolejna liga będzie już na spokojnie przeprowadzona nie w czasie gdy ma też 40k (wiem wiem sami chcieliśmy) ale jak widać to też nie było za fajne:/ inicjatywa ligi jest super więc nie warto jej niszczyć. Następna będzie fest!
Falko, i tak Bazyl jest ważniejszy teraz, więc postuluję o wydłużenie 3 rundy na przyszły tydzień, dogram sobie bo to zawsze jakiś sparing, ale przed Bazylem nie dam rady na pewno
Uwaga, uwaga! Chciałbym coś ogłosić.
Po pierwsze jeszcze raz chciałem przeprosić, że dałem dupy z tym moim wyjazdem.
W związku z moim daniem dupy oraz Bazyliszkiem, do którego większość z Was się przygotowywała liga się rozpadła. Odpowiedzialność za to biorę na siebie, za co również chciałem przeprosić.
Ale tu mam dla was propozycję. Może za dwa tygodnie rozpoczniemy nową ligę? Z mojej strony obiecuję, że zrobię wszystko żeby, pod względem organizacyjnym, ta nowa liga była przeciwieństwem starej.
Żeby uniknąć zmian w euro rulespacku w trakcie trwania ligi, oto co postanowiłem (zwlaszcza, że nie ma takich formatów dużo) Liga będzie na 2900 OPEN z dopuszczonymi bohaterami specjalnymi.
Wszyscy zapisani na poprzednią ligę wystarczy, że zgłoszą chęć uczestnictwa w lidze.
Co wy na to?
Po pierwsze jeszcze raz chciałem przeprosić, że dałem dupy z tym moim wyjazdem.
W związku z moim daniem dupy oraz Bazyliszkiem, do którego większość z Was się przygotowywała liga się rozpadła. Odpowiedzialność za to biorę na siebie, za co również chciałem przeprosić.
Ale tu mam dla was propozycję. Może za dwa tygodnie rozpoczniemy nową ligę? Z mojej strony obiecuję, że zrobię wszystko żeby, pod względem organizacyjnym, ta nowa liga była przeciwieństwem starej.
Żeby uniknąć zmian w euro rulespacku w trakcie trwania ligi, oto co postanowiłem (zwlaszcza, że nie ma takich formatów dużo) Liga będzie na 2900 OPEN z dopuszczonymi bohaterami specjalnymi.
Wszyscy zapisani na poprzednią ligę wystarczy, że zgłoszą chęć uczestnictwa w lidze.
Co wy na to?

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
To już może zrób pod Arenę na 2800.
I nie róbmy open, bo to bez sensu z teclisami.
I nie róbmy open, bo to bez sensu z teclisami.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
2800 lub 2900 ale bez speciali
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
popieram opcję pod arenę, tylko pytanie ile bitew liga miałaby mieć, może 5-6
trochę długo może trwać ale za to wyniki będą ciekawsze
P.S. rozważcie możliwość zmiany rozpy ale dopiero po 3 bitwie (w przypadku 5-6 bitew)

P.S. rozważcie możliwość zmiany rozpy ale dopiero po 3 bitwie (w przypadku 5-6 bitew)