Porównanie armii
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Re: Porównanie armii
Z tego co wymieniłeś to imo najlepsze skaveny są. Zajedwabisty fluff, kozackie modele i mocne pierdolnięcie 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Mnie to nie przeszkadza
Tylko pytanie, czy w regimentach jest dużo więcej figsów za tą samą cenę w zł? Zresztą zaraz sprawdzę.
EDIT: Ups, jednak nie, a jak już to niewiele. Ale i tak pozostaje przecież IoB, więc z ceną nie jest tak źle.
EDIT2: Powiedzcie, w rozpiskach używa się Stormverminów? Jak dla mnie najładniejszej jednostki Skavenów

EDIT: Ups, jednak nie, a jak już to niewiele. Ale i tak pozostaje przecież IoB, więc z ceną nie jest tak źle.
EDIT2: Powiedzcie, w rozpiskach używa się Stormverminów? Jak dla mnie najładniejszej jednostki Skavenów

Stormvermini są jak najbardziej grywalni. Są co prawda sporo droższą i tylko nieco lepszą wersją clanrata, ale możliwość dania im magicznych sztandarów powoduje, że są dość powszechnie używani.
Z dozbieraniem clanów nie ma problemu. Ci z IoB są całkiem dobrze wykonani i nie tacy drodzy. 2 zestawy zapewnią ich ci więcej niż dość.
Najgorzej (jeśli chcesz mieć pełen WYSIWYG) jest z niewolnikami. Potrzebujesz 100-150 modeli, a te z IoB mają przymocowanie na stałe tarcze, których raczej się slavom nie daje. Można jednak użyć w charakterze slavów modeli wielu innych ras. Mieszanka szczurów (w większości), goblinów, flagelantów, beastmenów itp. pozwoli twojemu przeciwnikowi łatwo zorientować się kto jest kim. Więc jeżeli masz możliwość kupienia kilku po dobrej cenie to prawie wszystko się nada.
A jeżeli WYSIWYG nie jest ci niezbędny to po prostu weź clany z IoB i inaczej pomaluj.
Napędzani rządzą władzy i paranoją generałowie, chore wynalazki i potworne bestie wyhodowanie w trzewiach ziemi pozwolą szczurom podbić świat! Jeżeli ktoś ci radzi zbieranie czegoś innego nie słuchaj go, a Rogaty Szczur cię wynagrodzi.
Z dozbieraniem clanów nie ma problemu. Ci z IoB są całkiem dobrze wykonani i nie tacy drodzy. 2 zestawy zapewnią ich ci więcej niż dość.
Najgorzej (jeśli chcesz mieć pełen WYSIWYG) jest z niewolnikami. Potrzebujesz 100-150 modeli, a te z IoB mają przymocowanie na stałe tarcze, których raczej się slavom nie daje. Można jednak użyć w charakterze slavów modeli wielu innych ras. Mieszanka szczurów (w większości), goblinów, flagelantów, beastmenów itp. pozwoli twojemu przeciwnikowi łatwo zorientować się kto jest kim. Więc jeżeli masz możliwość kupienia kilku po dobrej cenie to prawie wszystko się nada.
A jeżeli WYSIWYG nie jest ci niezbędny to po prostu weź clany z IoB i inaczej pomaluj.
Napędzani rządzą władzy i paranoją generałowie, chore wynalazki i potworne bestie wyhodowanie w trzewiach ziemi pozwolą szczurom podbić świat! Jeżeli ktoś ci radzi zbieranie czegoś innego nie słuchaj go, a Rogaty Szczur cię wynagrodzi.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, o 00:04 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Wszystkie panie na forum nimi grają. Pytanie, dla czego??
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Bestie sa bardzo mocna armia szczegółnie na zasady EURO. bez ograniczen to taki magiczny defens, gra się bardzo przyjemnie i takoż robi wyniki.
Ale to armia która nie daje taryfy ulgowej - nic tu nie robi się samo, a błędy okupuje się zaiste srodze ; )
Ale to armia która nie daje taryfy ulgowej - nic tu nie robi się samo, a błędy okupuje się zaiste srodze ; )
- Andronicus
- Chuck Norris
W celu zaznajomienia z elfickim fluffem polecam booki do 6ed. W booku do HE i DE jet opisana ta sama historia z perspektywy znienawidzonych wrogów. Ech ta propaganda
W dodatku znaleźć w nich można klimatyczne opowiadanka, czego nie uświadczysz w aktualnych AB.
Mi Malekith też kojarzył się z Darthem Vaderem, tyle że dla niego nie ma już ratunku

Mi Malekith też kojarzył się z Darthem Vaderem, tyle że dla niego nie ma już ratunku

No i właśnie chodzi o to, że odechciało mi się zbierać HE po przeczytaniu 7 ed. AB, ale wczoraj miałem okazję poczytać 6 ed. AB i wreszcie poczułem ten klimat
A AB od DE czytałem tylko 7 edycyjny, na propagandę się nie natknąłem. Wniosek: wyrwać wszystkie strony zawierające fluff i wkleić te z 6 ed 

- Andronicus
- Chuck Norris
Dokładnie
Ja na zbieranie DE zdecydowałem się właśnie w 6ed ze względu na znakomity klimat i figsy. Nie przeszkadzało mi nawet że była to wówczas jedna z najbardziej wymagających armii w grze. Jak widać opłaca się dobierać armie ze względu na na figsy i klimat. Bo zasady się zmieniają a figurki pozostają