BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki

Post autor: Karli »

Barbarossa pisze:
Karli pisze: Empire ssie. W ograniczeniach Euro powinno być bez żadnych ogrniczeń, jak breta. 3/4 armii czołg składa w jedną turę (czy to magii na słonku/brzytwie/pite/cracks call czy strzelaniu przy brass orbie/cannonach/katapach czy przy hth z gwardzistami wszelakiego typu lub GUO z sygnaturką). Reszta jednostek jest gorsza od wszelkich tego samego typu z innych armii. Szkoda :cry:
Tia, reszta jednostek jest gorsza... Jaaassssne. Ja nie mogę pojąć, po kiego grzyba w imperium wystawiać czołg, skoro ta armia ma tyle dobrych jednostek? Armia empire, która budzi we mnie lęk, wygląda jakoś tak:

Archlector pieszy z crown of command, save 1+ re-roll i sword of battle)
Duży mag, power stone + shadow lub fire
Mały mag, seal, + fire lub shadow (odwrotnie niż na dużym, bo miasma to podstawa)
Kapitan BSB pieszy z dragonhelmem, nie do walki :)
20 swordsmenów FCG
30 flagellantów z prophetem
40 halabardników FCG, 2x detachment śmieciowy
20 swordsmenów
10 handgunnersów, champion z HLR, det śmieciowy
2 x działo
3 x mortar

Jak wystawiasz czołg i Ci schodzi w drugiej turze od dowolnego czaru, to nie jęcz. Czołg to relikt 7 ed, tak samo jak wielkie kloce BK. W powyższej rozpie masz 3 hordy stubborn/unbreakable które słusznie karcą w combacie, 3 mortary i dwa działa żeby pociąć do 50% klocki wroga, zanim do Ciebie dojdą, 4 razy śmieci i dyskretny urok handgunów ze snajperami, których możesz wymieniać ew. na inżynierów.
No comment.
Ciekawe tylko czemu żadnemu z imperialistów nie sprawdza się granie na flagusiach i halabardach vs cała reszta z wyższą I, Ws, S, T, z magicznymi bannerami i całą masą zasad specjalnych... ale nie miejsce tutaj na rozprawy na ten temat, jak coś to zapraszam z tą rozpą to działu rozpiski imperialne to pogadamy :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nie no masz świetne zasady specjalne nie jesteś itp, możesz dać flee
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

imo zadziałało zgodnie z planem :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Jestem jak zwykle zmasakrowany, chciałem pogratulować orgom za zrobienie jednego z najlepszych masterów w sezonie.
Epicki melanż piatek/niedziela.

Dodatkowo dzieki, ze moglem popic z sympatycznymi mordami graczy (nie bede wymienial wszytkich :D, ale ogarnianie tekstów ze starą Raptora i Undead'em było chyba najbardziej rozbrającą rzeczą ;)))

No i podziekowania dla graczy, z którymi mogłem się zmierzyć.
1 bitwa 20;0 HE- kolega młody z tego co widziałem, ale smok dla skavenów to niestety łatwa rzecz- czekam na rewanz!
2 bitwa 10;10 Cosmo- generalnie walczyliśmy w innym wymiarze ;)
3 bitwa 11:9 Dębek- mega kminy (zajebanie magiczki czarami kosztem 20 wlasnych modeli ;)) i trochę farta (niezniszczalny cannon i niskie rzuty na panikę, a ze strony Dębka debilna abomka ;)) -szkoda, ze tylko 4 tury ogarnelismy.
4 bitwa 12;8 Kotlet- 3 albo 4 tury zdazylismy zagrac :? (no i kurwa, Niebieski zaganiajacy abomke... :))
5 bitwa 13;7 Solo (tak naprawde powinno byc 10;10, bo juz po wynikach skapnelismy sie ze zagralismy 7 (sic!) tur. Najwiekszy mord ze wszystkich bitew, na stole z jakis 400 modeli zostalo moze z 30.

14 miejsce nie jest jakims mega szalem, ale po paringach i malej ilosci czasu jest dobrze ;) Rozpiska nie przegrywa.

Do zobaczyska za rok (a niektorym a Bialym ;))

Robson
Niszczyciel Światów

albo takie słabe imperium, strzelanie z mortars i handguns do klocków z T1-2 to jest to :shock:

1 * Arch Lector of Sigmar @ 225.0 Pts
General; Prayers of Sigmar;
Armour of Meteoric Iron [25.0]
Dawnstone [25.0]
Sword of Battle [15.0]
Crown of Command [35.0]

1 Grey Guardian @ 290.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Seal of Destruction [45.0]
Van Horstman's Speculum [30.0]
Biting Blade [5.0]

1 Grey Guardian @ 95.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Shadow
Rod of Power [30.0]

1 Captain @ 108.0 Pts
Full Plate Armor; Battle Standard
Sword of Might [15.0]
Dragonhelm [10.0]

1 Master Engineer @ 65.0 Pts

29 Flagellant Warbands (Core) @ 310.0 Pts
1 Prophet of Doom @ [10.0] Pts

29 Flagellant Warbands @ 310.0 Pts
1 Prophet of Doom @ [10.0] Pts

37 Free Company @ 205.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Sergeant @ [8.0] Pts

9 Handgunners @ 130.0 Pts
1 Marksman @ [25.0] Pts
Hochland Long Rifle

5 Detachment - Free Company @ [25.0] Pts
2ndWeapon

9 Handgunners @ 105.0 Pts
1 Marksman @ [25.0] Pts
Hochland Long Rifle

4 Outriders @ 126.0 Pts
1 Outrider Champion @ [21.0] Pts
Hochland Long Rifle

1 Great Cannon @ 100.0 Pts
1 Great Cannon @ 100.0 Pts

1 Mortar @ 75.0 Pts
1 Mortar @ 75.0 Pts
1 Mortar @ 75.0 Pts
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ciśniecie chłopaki tymi rozpiskami mastera w Białymstoku! :wink:
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Barbarossa pisze:
Karli pisze: Empire ssie. W ograniczeniach Euro powinno być bez żadnych ogrniczeń, jak breta. 3/4 armii czołg składa w jedną turę (czy to magii na słonku/brzytwie/pite/cracks call czy strzelaniu przy brass orbie/cannonach/katapach czy przy hth z gwardzistami wszelakiego typu lub GUO z sygnaturką). Reszta jednostek jest gorsza od wszelkich tego samego typu z innych armii. Szkoda :cry:
Tia, reszta jednostek jest gorsza... Jaaassssne. Ja nie mogę pojąć, po kiego grzyba w imperium wystawiać czołg, skoro ta armia ma tyle dobrych jednostek? Armia empire, która budzi we mnie lęk, wygląda jakoś tak:

Archlector pieszy z crown of command, save 1+ re-roll i sword of battle)
Duży mag, power stone + shadow lub fire
Mały mag, seal, + fire lub shadow (odwrotnie niż na dużym, bo miasma to podstawa)
Kapitan BSB pieszy z dragonhelmem, nie do walki :)
20 swordsmenów FCG
40 halabardników FCG, 2x detachment śmieciowy
20 swordsmenów
2 x działo
3 x mortar

Jak wystawiasz czołg i Ci schodzi w drugiej turze od dowolnego czaru, to nie jęcz. Czołg to relikt 7 ed, tak samo jak wielkie kloce BK. W powyższej rozpie masz 3 hordy stubborn/unbreakable które słusznie karcą w combacie, 3 mortary i dwa działa żeby pociąć do 50% klocki wroga, zanim do Ciebie dojdą, 4 razy śmieci i dyskretny urok handgunów ze snajperami, których możesz wymieniać ew. na inżynierów.
Sorry Barb, nieźle kombinujesz ale akurat bicze obsysają w tej edycji. T3 WS2 ASv- to recepta na 10+ figurek ściąganych na turę w walce z czymkolwiek choć ciut kompetentnym. 20 swordsmenów to też max 2 tury walki zanim się posypią. Nie jest więc tak łatwo. Ale z ogólnym podejściem do składania rozpiski się zgadzam, będę coś zbliżonego pewnie składał.

Maciek

BTW Dzięki organizatorom za turniej, był wypasiony. Jedyny minus to ten mega nieogarnięty barek na miejscu, po pierwszej bitwie nie można było zjeść nic ciepłego w niedzielę, a w sobotę można było - obiad :? . Oczywiście drobnych na wydawanie reszty pani nie miała. Czy oni tam w ogóle wiedzieli, że będzie impreza?

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Mega turniej, dzięki wszystkim że się pojawili.

Buziak dla Kalesona za podjęcie się organizacji tego wszystkiego. :*

Mi trochę samochód odmówił posłuszeństwa, na szczęście po jakimś poł godzinnym ładowaniu akumulatora, udało się go wkońcu opdalić i wrócić z Łomianek.

Do zobaczyska w Białym.

P.s. Pora wkońcu zebrać armie, bo po tym masterze mam niesamowitą ochotę grać.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Robson, jak masz takie zajebiste kminy rozpisek imperium, to czemu nimi nie grałeś, tylko wziąłeś HE? :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja miałem przyjemność gościć na turnieju i pograć tylko w sobotę, ale i tak było super :)
Wielkie gratulacje za organizację - miejscówa jest wypasiona.
Frekwencja była świetna, wielu znakomitych graczy. Ludzie coraz bardziej przekonują się do 8 edycji i dobrze, bo bitwy są naprawdę dużo fajniejsze niż w 7. Praktycznie minął czas gejowizny i kamperki. Grałem z Żabą i aż było miło popatrzeć jak ścierały się hordy elfów i zielonoskórych. Żaba i tak będzie whinował (łajnował? :D), ale napewno się w dużej mierze przekonał do nowego oblicza WFB ;] Tylko niech się nauczy zasad, bo np. Dragon Egg nie wali flejming ataków ;)
Ci co narzekają na Imperium, niech lookną lokaty orków i shut up :P Zobaczymy co wniesie nowy book do O&G ;)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kielon pisze:Mega turniej, dzięki wszystkim że się pojawili.

Buziak dla Kalesona za podjęcie się organizacji tego wszystkiego. :*
.
Brawo, Kaleson!
Turniej na wypasie. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Dziękuję Wszystkim za bitewki bez ciśnienia oraz ogrom za wspaniałą organizację. W Skrócie to czym grałem:

Lord na Forbidden Vampire, Wsv 4+ (Stupid), Hełm i coś tam jeszcze
Mały Vamp na Forbiddenie Beasta, Sv 2+, Channeling Staff
Bsb Wight z Drakenhoffem
3 x Ghule (2x29+1, 1x12+1)
2 x 5 Wilków
4 Baty
27+1 Gwardii z Barrowsem
2+1 Wraty
Varghulf

1 Bitwa: Lires na TK. 20-0
Bitwa przebiegła bez większych niespodzianek. Dojechałem, wyrżnąłem i poszedłem na piwko.
2 Bitwa: Guzka na WoCH. 16-4
Bitwa z ostrym kminieniem. Przedewszystkim WoCh to nie najlepszy match-up dla VC ale zobaczymy co da się zrobić.
Ostro kmin. Woch szedł do mnie spokojnie, ja w miarę cierpliwie dowskrzeszałem straty, które mi zadał z magii. Jazda na flance przytrzymana przez klocek Ghuli. Z drugiej flanki Varghulf odciągany skutecznie przez fast Marauderów. Udalo się złapać Marauderów Khorna na oblanym Frenzy i szarża w wilki pod kątem. Póżniej over w Gwardię. ustałem bez problemu - pierwszy biłem bo z GW były. Później od boku klocek ghuli i Marauderów zostało niewielu. Później kmina jak uratować Lorda od Kawalerii skutecznie zrobiona. Moja Gwardia dojechała do Chosenów, weszła sygnatura z Beasta, Vanhels oraz Hełm i pokroiłem cały klocek gdzie zostało tylko dwóch magów później zjedzonych. Ustawienie Fellbatów pozwoliło nie pobiec Gwardii za daleko co by Marauderzy nie wyszarżowali mnie z boku lub tyłu. Później szarża w Warshrine - ryzykowne czarowanie magiem na ostatniej ranie. U mnie została Gwardia, Varghulf i Lord. U oponenta fast Marauderów oraz część Knechtów.
3 Bitwa z Barbarossą. 0-20
Jak tylko zobaczyłem rozpę na Gwardii, Hydrze, Korsarzach oraz Brzytwie, dodatkowo znając umiejętności gracza wiedziałem jak ta bitwa się skończy. Nie ma co opowiadać, wyżynka na całego, ja niewiele zdjąłem i koniec.
4 Bitwa ze Szwentasem. 0-20
Nie ma co opowiadać. Trochę farta na Banshee i zdjęty Lord ze Stardragona. Sam Star dragon przez moje niedopatrzenie wbił się w bok Gwardii obok Ghuli w samą krawędź pierwszego piechociarza. Nie było co zbierać bo trzymał mi w ten sposób cały środek mojej armii… Ja z kolei nie miałem jak pocisnąć WL-ów i reszty. Man of the Match! Break, a później szama White Lionów przez Baty! :D
5 bitwa z Szymonem Ficoniem. 15:5
Bitwa bez większych przegięć. Szymon strasznie ustawienie skopał. Wyłączył mi Drakenhoffa przez co skończyło się na 15, a nie ma 20-tu.

Ogólnie bitwy uważam za nie nagorzej rozegrane. Mam małą kminę apropo tych porażek z Barbem oraz Szwentasem (choć tutaj ewidentnie to był mój bład z Gwardią). Kilka zmian w rozpie i jedziemy na Wschód! Będzie lepiej :)

Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za wspaniałe, bez ciśnieniowe bitwy oraz za wspólną impre w Sobotę, poksa oraz za wspaniale zorganizowany turniej.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, o 13:35 przez Daw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dzięki wszystkim za świetny turniej. Jak zwykle bawiłem się świetnie (pomimo niewyspania) i poznałem dużo nowych ludzi. Z wyniku nie jestem zbyt zadowolony, niedzielne bitwy nie poszły najlepiej, ale wynik to sprawa drugorzędna 8)
Pozdro i widzimy się Białymstoku :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Barb, Robson pisze:...
Karli pisze:Ciśniecie chłopaki tymi rozpiskami mastera w Białymstoku! :wink:
Karli +1

@Barb - skoro czołg jest reliktem 7ed i generalnie ssie (co w zasadzie jest faktem) to kto wymyślił mu limit 0-1?!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Nie kto, tylko co. Limit wymyslil strach po 7edycyjnych traumach.

Kaleson, gratulacje. Swietna robota.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Robson
Niszczyciel Światów

AndrewAndrew

Bo z mojego empire ostało mi się:
magowie
cannon
czolg
duzo kawalerii :D

czyli brakuje dokladnie 130modeli. ale chetnie sobie tym zagram ;) Co master nowa armia, aby sie nie nudziło.

A jak ktoś mi mowie, ze flagsy sa słabe :shock: to sorry, porownajcie kazdy inny oddzial piechoty za 310pkt z nimi. nieliczne regony typu SM,korsarze się przebijają, reszta płynie :) I jak dobrze Barb zauwazył, Empire zwykle nie walczy z pełnymi regonami przeciwnika ;)
RIP

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dzieki za turniej. Bylo swietnie.
Gratulacje dla Zbyszka!

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Dzięki za bardzo dobry turniej! Świetna miejscówka (w tak dużej sali hałas i zaduch, które zwykle są najbardziej męczące na masterach nie dawały się we znaki), bufet (ja akurat się załapałem na żarcie), harmonogram utrzymany (a nawet skrócony w stosunku do planu :D tego chyba jeszcze nie było :P), przyzwoite warunki do spania i imprezowania. Wielkie brawa dla Kalesona i każdego, kto przyłożył do Bazyla łapę.

Dzięki dla przeciwników za bardzo przyjemne bitwy - zero spięć. I za niezły trening - może kiedyś jeszcze nauczę się grać w tą grę!
Dzięki za poksa - dobrze się bawiłem mimo bycia plewą w temacie :)
Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia w Białym.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Brawa za organizację i ogarnięcie tego całego burdelu dla Kalesona! Good job!
O bitwach nie będę pisał, bo obessałem po całości:) Pomimo tego bawiłem się zajebiście, a imprezy w piątek i sobotę były epickie:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

Mój dawno odkładany wyjazdowy master od szmatu czasu ;D
dzięki Orgom, moim Pożyczaczom, Szmajsonowi i Sławolowi za jechanie po bandzie przez 450km :D i oczywiście przeciwnikom :D

jechałem z hybrydą Jasiaaa
lord dysk klepacz
bsb dysk
hero na sprężynie
mag z puppetem

30 marudów khorna
23 warriorów khorna 9+1Mv)
2*psy

2*rydwan khorna
9*jazdy tęczy z frenzy
i niebieski

I bitwa Helion z Imperium,
przyjemna bitewka bez ciśnienia i na kompletnym loozie...Helionowi ni eposzło strzelanie dlatego moje puszki doczłąpały się do kombatu. 15-5 do przodu
II bitwa Michał Łepkowski (chyba mam dobre nazwisko) kolejne imperium.
bardzo fajna bitwa, w rozpie było dużo piechoty co wizualnie fajnie wyglądało. bez ciśnienia. 12-8 do przodu
III bitwa Laik ze swoimi WE
zaczęło się super bo mag lord się wysadził a ja złapalem niebieskim way'ów a dyskowcem hero z hailem...hail nic nie postrzelał..tylko później zostałem stłamszony pechem i wycyckany strategią 2-18 plecy
IV bitwa z z KJ i jego vampami
ogólnie nie mam zadnego doświadczenia z grą przeciwko blood knightom, nawet nie zauważyłem ich czytająć rozpe....myślałem że to black knight :D dopadłem do nich rydwanem i lordem stubborniarzem...wyrzynka do 5tej tury i sypanko...jednak opłacone to było stratami z drugiej strony stołu i wyszło 13-7
V bitwa i Jacek Kaczmarski z demonami,
z demonami jeszcze nie grałem na 8ed. patrzę a tu wielka kupa w rozpisce :shock: ale korzystająć z pecha Jacka pozwoliłem sobie na wydymanie dużego i w sumie sporej reszty dananków...tutaj była to zasługa szczęścia mojego i pecha przeciwnika...16-4

dzięki jeszcze raz wszystkim!!
Kędziorson

ODPOWIEDZ