Istne lachonarium !!!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ziooiz
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ziooiz »

Pegazik może być..........ale z tymi lachonami to strasznie przesadzone.. :roll: mogłeś nazwać twmat istne kretowisko albo chlew.... :wink:...........smocza jama też była by zalecana :lol:

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Taka rada na przyszłość, jeśli wasze posty maja wyglądać w stylu "Fajna figsa, 5 zdań offtopu" to lepiej nic nie piszcie. Temat miał być trochę luźniejszy, ale bez przesadyzmu. A żeby nie offtopować to pokaże rycerza, będzie miał jeszcze freehand na sztandarze tylko muszę się zdecydować jaki.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, o 23:52 przez MuK, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ja tam nie widzę, żebyś go jakoś specjalnie pokarał :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

siakis niespecjalny ten rycerzyk Panie Muk :) moznaby troche jasniej ta zielen - jak na pegaziku

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Fajnie Muk, ale jak powiedział Raptaparat - zielny bym jeszcze wyciągnął, poza tym drewienko takie nijakie...
A co do konika to o ile kielich wygląda całkiem spoko, o tyle koralki już nie... Jakoś mi się dziwnie nie komponują z całością.

Ale nic to - zobaczymy jaki będzie efekt końcowy, choc powiem, że o ile dałeś koraliki czerwone to już bym bardziej nie mieszał kolorów i bym fioletu nie dawał (chłopek) - jak ma być taki mhhhroczny to niech będzie... Co by się ino cyrkowiec nie zrobił ;)

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Też mi się nie podoba, ostatnio jakoś kiepsko u mnie z formą ;) A dzisiaj wkleję lepsza fote bo ta jest za ciemna i dlatego nie jest tak zielony jak powinien być :)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Czy to jest WiP czy skończony model? (nie mówie o sztandarze tylko o reszcie)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

a ja bym na przyszlosc inaczej wymalowal kielich - to jest zloto a nie zolc ... wiecej bieli i brazu dla kontrastu i skoro kratki byly prosto malowane to kielich moglby byc tez prosto namazany (BTW pierwszy freehend ?? a kratki to co ?? wytloczone przez GW ;) ??) to metaliczne zloto tak mi nie podchodzi do tego metaliki wygladaja na granulat a nie gladziutkie ... (moze wina podkladu moze farby ?? moze pedzla moze tylko zdjec ?? kto wie) tak ogolem to fajno siezapowiada choc na pegazie sporo kontrastu zamiasd subtelnosci (skoro wiekszosc modelu jest plynna pegaz tez taki powinien byc ;) ) ...

Awatar użytkownika
Jarson
Plewa

Post autor: Jarson »

Widać, że się ktoś postarał..... nice

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Właściwe to koniec, zostały tylko freehandy na sztandarze, muszę zebrać się w sobie i je namalować :)

Obrazek

Obrazek

Nie mogę zrobić dobrego ujęcia, albo skrzydła zasłaniają, albo nie mieści się w kadrze. Paskudny model do fotografowania. :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

lubisz rozowy kolor? ;) moze byc. ale fh, bedzie tu gwozdziem programu, daltego wypowiem sie dopiero po zobaczeniu :)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Mógłbyś go bardziej docisnąć IMHO.
Jedyne co w tym modelu mi się na prawdę podoba to kopyta pegaza.
Reszta rzekłbym że prezentuje dobrej klasy tabletop.
Skrzydła słabo opiłowane i ten drybrush jakoś nie za specjalnie też wyszedł. Na skórze pegaza brakuje co najmniej ze dwóch warstw jeszcze. Zią, stać Cie na dużo więcej - wiem bo widziałem inne Twoje modele.

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

na pewno włożyłeś w niego sporor pracy, ale wolałbym go wziąc do rąki poogladać dokłądnie żeby zoabczyc jak jest zrobiony, bo an pewno wiele fajnych drobiazgów jest (na tych kratkach z tyłu dostrzegam jakis czaderski freehand :)). Ogólnie figurka nie robi żadnego wrażenia na mnie, no mozę oprócz tego, że ten róz jest tragiczny. wszystko takie ciemne brudne w zgniłym zielonym kolorze. raczej nei nadajce sie do pokazywania taki figs chociaż jest nieżły technicznie.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Róż też wydawał mi się kontrowersyjny ale na żywo (ale w studio) figsa prezentuje się fajnie (nie wiem dlaczego :wink: ). Szkoda że nie dałeś zbliżenia na freehandy bo są całkiem udane (co nie znaczy że w 100% symetryczne :P )
Jeszcze do różu, siwki (białe konie) jak są mokre (albo łyse) to wyglądają trochę różowo
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

No na stole to taki oddział wyglądał by zajebiście, ale na cmon-ie to daje mu 6 :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

6/10? Za takiego pegaza? Ludziom się chyba we łbach poprzewracało P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Muk, czy to napewno Ty malowałeś...? Ten pegaz BARDZO odbiega poziomem od Twoich prac... :?

Skrzydła cienkie, taki drybrus jednym kolorem, w dodatku nieopiłowane (ble).
Metaliki mdłe, brzydkie jakieś.
Brązowe paski itp wyciągnąć bardziej, tak samo grzywę, ogon, sierść nad kopytami; nie mówiąc o skrzydłach.

Dla mnie to wygląda jak dość zaawansowany wip, z kolorkami do ciągnięcia (ale dobrze się zapowiadający ;)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ogólnie to fajnie że próbujesz zrobić jakiegoś ciekawego pegaza ale z tym różem wygląda jakby miał odparzenia :wink: Swoją drogą ciekawy jestem jakby zamiast różu dać fiolet... :roll: A tak ogólnie to jak na stół to świetny jeżeli cała armia byłaby taka bo mam już dość bretki od której można dostać epilepsji. Gdzieś widziałem twoje inne prace i ta ogólnie jest najsłabsza. Popracuj jeszcze trochę nad nią i będzie cacy

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Napewno jest technicznie b. dobrze zrobiony, ale te kolory są tak beznadziejne (róż ze zgniłą zielenią i szarościami :shock: ), że całość prezentuje się źle :( Mdłe, nijakie... Niestety mi się nie podoba.

Choć jednego jestem pewien - na żywo napewno wygląda lepiej niż na fotkach :)

Twoje inne prace były dużo lepsze.

Pozdr!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gdyby zamiast tego rozu pomalowany bylby w jakims bardziej stonowanym kolorze to powiedzailbym , ze bardzo mi sie podoba... Tak powiem , ze jest tylko spoko... Metaliki wygladaja troche na niedopieszczone , ale domyslam sie , ze to wina foty ( a przynajmniej mam taka nadzieje ) , pegaz nie powala , ale wcale nie jest az taki fatalnz jak tu niektorzy imputuja :wink:

ODPOWIEDZ