Avatars of War - plastikowe regimenty!

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Re: Avatars of War - plastikowe regimenty!

Post autor: Motorek »

Mnie się ci bersekerzy bardzo podobają! A przedewszystkim trzymają klimat Młotka. I raczej ich nabędę. Ale bez gs się chyba nie obejdzie.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

IMO sztandar mocno poniżej standardów AoW :?
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Model jest fajny od księgi w dól, ten krasnal ze smokami jest trochę kiczowaty. Ta głowa olbrzyma też słaba
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Goglem pisze:
gervaz pisze:pewnie zrobią regimenty tych ras, do których produkują już herosów. I znów skaveni będą dyskryminowani :(
1. GW mogło by się upominać o złamanie praw autorskich za skaveny
Chyba śnisz. Nie można posiadać praw autorskich do idei. A przerośnięty szczur na dwóch nogach jest ideą. Prawa to mają co najwyżej do nazwy rasy i poszczególnych modeli figurek, warstwy fabularnej.

Inna rzecz, że jeśli kumają czego potrzeba graczom to mogą zrobić piękne sianko. Od jakiegoś czasu nie siedzę w battlu więc mogę mówić za DE i od biedy za WE. Ale gdyby wydali plastikowe harpie do DE i plastikowe driady do WE z ładnymi piersiami i zgrabnymi nogami to byłby to naprawdę dobry biznes bo to jest to czego ludziom trzeba. Gracze DE masowo by skupwali te harpie bo te GW nie dość, ze drogie to jeszcze brzydkie, Gamezona ładniejsze ale trudno dostępne, też drogie i nietrwałe - skrzydełka trudno przykleić... pewnie w każdej armii jest taki regiment z potencjałem. Oby zaspokoili potrzeby estetyczne i ekonomiczne graczy.

Tak po prawdzie to w sumie dlatego przestałem grać w battla. Mam wszystko prócz harpii, a znudziło mi się ciągłe proxowanie... będą przyzwoite (albo chociaż tanie) harpie to kupię i zacznę grać. Choć odkąd rano dowiedziałem się o nowej edycji, mam ochotę na bitewkę bo te zasady wyglądają strasznie... krwawo, a oddziały epicko bo wielkość ma znaczenie :twisted:
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

w 8 edycje możesz grać bez harpii, nie są tak potrzebne :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Tak, ale jemu chyba zależy, żeby po stole latały ładne dupeczki. :wink: Co do chorążego, to co z tego, że głowa giganta jest kiepska? Można ją zawsze wymienić na tę z GW, podobnie jak orkową, to dopiero jest nędza.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Zawsze będzie można przecież sztandar wymienić.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

No toteż mówię: zgodnie z opisem wszystkie elementy są opcjonalne, za wyjątkiem drzewca sztandaru, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wykorzystać np. któryś ze sztandarów GW.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Asassello pisze:w 8 edycje możesz grać bez harpii, nie są tak potrzebne :P
Mówisz ? A dlaczego nie są ?

Cholera. Wczoraj były urodziny Strefy Zero, mogłem się przejść i popatrzeć jak to wygląda w praktyce wszystko...
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Po prostu zmieniły się standardy rozpisek. Oczywiście nie zeszły na margines, ale też szału nie robią. Ja ogólnie na 7dmej i na 8smej gram bez harpii, czasami towarzysko sproxuję. Jest ot raczej spowodowane brakiem takowych modeli, jednak jakoś specjalnie mi ich nie brakuje.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ktoś ma jakieś newsy?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

A ja za to powiem że widzę to pierwszy raz i jestem na prawdę pod wrażeniem. Póki co nie planowałem już żadnych zakupów do mojej armii dwarfów ale tych berserkerów to po prostu będę musiał mieć :D Czy wiadomo już kiedy mają wyjść i ile mogą sobie za nich wołać?

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Ze strony AoW
wedge pisze:As I already commented the plastic sets will be available in two formats:
Regiment boxed set (20 to 24 minis, depending on the troop type) at 25EUR
Horde boxed set (32 to 36 minis, depending on the troop type) at 35EUR?
Jak pisałem ze sklepem monolith icon to do końca marca.

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Sory za post pod postem, ale może moderatorzy forum mi wybaczą :)
Ponownie cytat ze strony AoW
Gaelion pisze: Posted: Tue Mar 08, 2011 9:54 pm
Hi and welcome!

Pre-order will be this month (with exclusive pre-order bits for the command group). In April pre-ordered boxes will ship, and will be then available to order normally (without the exclusive pre-order bits).
Aż nie mogę się doczekać. Choć nie mam pojęcia co zrobię z 60 zabójcami (30 metalowych już mam)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Motorek pisze:
Choć nie mam pojęcia co zrobię z 60 zabójcami (30 metalowych już mam)
Jak to co :!: Wydzielisz slayerów z krasnoludów i stworzysz Niezależną Armię Mszczącą Wszelkie Doznane Krzywdy :idea:, i będziesz dalej zbierał slayerów. Przecież 60 to niezbyt wielka liczba jak na Armię...

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

Motorek pisze: Choć nie mam pojęcia co zrobię z 60 zabójcami (30 metalowych już mam)
Spoko spoko. Zwsze możemy mieć nadzieję tudzież łudzić się że GW w następnym kodeksie ugrywalni Slayerów i będziemy ich wystawiać co najmniej po 2 oddziały albo jeszcze lepiej jako jeden (bez górnego limitu modeli) złożony z 50-60 misiaków :shock:

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

60 misiaków!- To brzmi dumnie.

ODPOWIEDZ