BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2011, 2-3.04.2011, 2400 ETC, Białystok

Post autor: swieta_barbara »

Prosze prosze, Zbynio na starosc sie nam populista zrobil.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Jedna podstawowa sprawa... Mastery powinny wymagać odpowiedniego poziomu odnośnie wszystkiego związanego z tym hobby i nie powinno być na nich miejsca dla byle gowna. W 99% przypadków widać czy przy przygotowaniu figsów było włożone trochę serca i pracy i takie armie powinny rządzić na Masterach!
Generanie to jakiekolwiek turnieje, czy to lokale, czy mastery, powinny trzymać jakiś poziom! Na proxach i byle czym to se można zagrać w domu albo ustawić się na granie w jakimś sklepie.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No tego sie po Barbie nie spodziewalem ;)
Kurcze to jest mysl - opisujesz kartonik warrior z great weaponem - no i udowdnij mu, ze nie ma wysiwygu :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

WAŻNE. Na turnieju obowiązuje wymóg wystawienia pomalowanej armii, który będzie rygorystycznie przestrzegany z zacięciem iście faszystowskim. Wymagany jest WYSIWYG - wystawiając dany oddział, należy bezwzględnie mieć figurki do niego.
W ktorym fragmencie tej wypowiedzi Czarny dopuszcza wystawianie proxow, nie pomalowanych modeli czy kartonikow bo moze rozne regulaminy czytalismy?

Barbarossa mogles sobie darowac takie teksty bo ani to mile ani tez niczego do dyskusji nie wnosi.
Rozumiem ze wszystkie marudy widze z ich pracami na mega poziomie na konkursie malarskim :wink:
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mi generalnie to powiewa, zawsze mam wysiwyg na calej armii.
Jednak za brak wysiwygu zdejmowanie ze stolu - za proxowanie jestem za, ale za brak tarcz na jednosce - to juz przeginka moim zdaniem, prawda jest taka, ze organizator ma prawo do wszystkiego jesli chodzi o regulamin - jesli najwyzej nie spodoba sie on duzej ilosci osob to go oleja i nie przyjada.
Proste

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Cóż, jesli chodzi o sankcje, to regulamin jest jasny:
W przypadku wystawienia niepomalowanych, albo niezgodnych z rozpiską modeli zostaną zastosowane sankcje - od karniaków, przez prośbę o zdjęcie ze stołu, walkower, aż do wydalenia z turnieju włącznie.
kazdy, kto twierdzi, ze za brak tarcz bedziemy usuwac modele ze stolu, nie ma pojecia o czym mowi. I wlasnie dlatego nie wiem, czy ktos nie powinien np. wydzielic czesci postow do jakiegos innego tematu, bo od dobrych paru stron poruszamy sie w jakichs domyslach, przeinaczeniach - na pewno nie ma tu mowy o regulaminie BoB'11 :P

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Jakie wydzielanie, klepia Wam ruch na temacie, a Ty jeszcze masz pretensje! Ogar, chlopaku! Chociaz tegrocznych 62 Bazyliszka i tak nie przeskoczycie :P

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Ziemko przeciez nie jestesmy banda szalencow. Chodzi tylko o to zeby nie bylo przeginek ze ktos wystawia np maruderow jako warriorow czy rydwan jako hydre itp czyli absolutnie podstawowe zasady kazdego innego mastera.
Moim prywatnym zdaniem masz w rozpie korsarzy to miej ich na stole a z czym ich skleisz to mnie juz nie obchodzi bo i tak przed gra przeczytam twoja rozpe i tyle.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

swieta_barbara pisze:Ogar, chlopaku! Chociaz tegrocznych 62 Bazyliszka i tak nie przeskoczycie :P
Jestesmy na dobrej drodze :twisted:

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

CzarnY pisze:Cóż, jesli chodzi o sankcje, to regulamin jest jasny:
W przypadku wystawienia niepomalowanych, albo niezgodnych z rozpiską modeli zostaną zastosowane sankcje - od karniaków, przez prośbę o zdjęcie ze stołu, walkower, aż do wydalenia z turnieju włącznie.
kazdy, kto twierdzi, ze za brak tarcz bedziemy usuwac modele ze stolu, nie ma pojecia o czym mowi. I wlasnie dlatego nie wiem, czy ktos nie powinien np. wydzielic czesci postow do jakiegos innego tematu, bo od dobrych paru stron poruszamy sie w jakichs domyslach, przeinaczeniach - na pewno nie ma tu mowy o regulaminie BoB'11 :P
Mam wrażenie, że posługujecie się jakąś własną definicją WYSIWYGu i stąd to całe zamieszanie.
To o czym piszesz, to nie WYSIWYG tylko prox.
WYSIWYG to wyposażenie właśnie.
Jeśli chcesz ściągać modele ze stołu za brak WYSIWYGu, to za brak tarcz, czy dwuraki zamiast HW jak najbardziej powinny z niego spaść.

Tłumacząc szumny zapis regulaminu:
Wymagany jest WYSIWYG - wystawiając dany oddział, należy bezwzględnie mieć figurki do niego.
= zakaz proxowania.

Wielka nowość na masterze.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Albo masz wyswyg albo nie masz wyswyg. Ten skrót jasno określa warunki. Masz speary na warriorach więc masz też w rozpie. Jeżeli kusze dwarfickie maja GW to mają na figsach GW. Nie ma w tych warunkach innej opcji... chyba, że nawet "to co widać to jest to co masz" znaczy co innego...
Czy jest coś takiego jak pełny/niepełny Wyswyg? Ja kleję swoja armię teraz pod WYSWYG i koniec. Więc albo on jest albo nie ma...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Wydaje mi się, że ta cała histeria to kwestia błędnej definicji WYSIWYGu, jak pisze Zembol.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Ale ta zła interpretacja jest przez info od organizatora... to kto ma o tym wiedzieć lepiej? Sorry Karlee :*
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

wyjasni sie, spokojna glowa.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

BS.

All of it.

Jakoś nie pamiętam, żeby na ETC jakieś chece z malowaniem odchodziły których nie udało by mi się rozwiązać, nawet ze słynnymi z niechlujstwa graczami polskimi. Pomalowanie i WYSIWYG w ramach zdrowo-rozsądkowej tradycji ETC.

Albo piszcie sobie bzdury dalej.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Obrazek

Zapytajcie się w głębi serca. Czy te oczy mogą kłamać?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Smalec!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

sorry chłopaki ale na bazylu przy mnie był dopuszczony chłopak z marudami chaosu pieszymi, gdzie połowa regonu (z 40 czy coś takiego) miała grejty a połowa flaile, ja zadam pytanie, co to za wysiwig na jednostce, skoro sproxowana jest połowa oddziału, nie jakieś 5 modeli, ale prawie 20 :roll: i weź tu się domyślaj co oni mają
dostał co prawda od blessa 0 za wysiwig, ale na bazylu hobbystyka się liczyła do ogólnej, i to wtedy takiego gracza boli
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

albo spytaj raz.
btw czyje marudy ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

a po co mam wymienia z imienia/ksywy, grałem z tym chłopakiem pierwszą bitwę, akurat nie bolało to o tyle że te marudy nic nie zrobiły, i jakoś zniknęły dość szybko, ale po bazylu jestem za hobbystyką w ogólnej, a jeśli nie to chociaż karać za brak wysiwiga, mastery to zupełnie inna skala turniejów, armie o ile ktoś nie potrafi malować, powinny być przynajmniej z tym co masz w rozpie, a nie odpalasz army buildera, tworzysz rozpę a potem zastanawiasz się czy orgowie dopuszczą taki prox, tyle z mojej strony
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

ODPOWIEDZ