BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41
- swieta_barbara
- habydysz
Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2011, 2-3.04.2011, 2400 ETC, Białystok
Prosze prosze, Zbynio na starosc sie nam populista zrobil.
Jedna podstawowa sprawa... Mastery powinny wymagać odpowiedniego poziomu odnośnie wszystkiego związanego z tym hobby i nie powinno być na nich miejsca dla byle gowna. W 99% przypadków widać czy przy przygotowaniu figsów było włożone trochę serca i pracy i takie armie powinny rządzić na Masterach!
Generanie to jakiekolwiek turnieje, czy to lokale, czy mastery, powinny trzymać jakiś poziom! Na proxach i byle czym to se można zagrać w domu albo ustawić się na granie w jakimś sklepie.
Generanie to jakiekolwiek turnieje, czy to lokale, czy mastery, powinny trzymać jakiś poziom! Na proxach i byle czym to se można zagrać w domu albo ustawić się na granie w jakimś sklepie.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
No tego sie po Barbie nie spodziewalem 
Kurcze to jest mysl - opisujesz kartonik warrior z great weaponem - no i udowdnij mu, ze nie ma wysiwygu

Kurcze to jest mysl - opisujesz kartonik warrior z great weaponem - no i udowdnij mu, ze nie ma wysiwygu

W ktorym fragmencie tej wypowiedzi Czarny dopuszcza wystawianie proxow, nie pomalowanych modeli czy kartonikow bo moze rozne regulaminy czytalismy?WAŻNE. Na turnieju obowiązuje wymóg wystawienia pomalowanej armii, który będzie rygorystycznie przestrzegany z zacięciem iście faszystowskim. Wymagany jest WYSIWYG - wystawiając dany oddział, należy bezwzględnie mieć figurki do niego.
Barbarossa mogles sobie darowac takie teksty bo ani to mile ani tez niczego do dyskusji nie wnosi.
Rozumiem ze wszystkie marudy widze z ich pracami na mega poziomie na konkursie malarskim

kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Mi generalnie to powiewa, zawsze mam wysiwyg na calej armii.
Jednak za brak wysiwygu zdejmowanie ze stolu - za proxowanie jestem za, ale za brak tarcz na jednosce - to juz przeginka moim zdaniem, prawda jest taka, ze organizator ma prawo do wszystkiego jesli chodzi o regulamin - jesli najwyzej nie spodoba sie on duzej ilosci osob to go oleja i nie przyjada.
Proste
Jednak za brak wysiwygu zdejmowanie ze stolu - za proxowanie jestem za, ale za brak tarcz na jednosce - to juz przeginka moim zdaniem, prawda jest taka, ze organizator ma prawo do wszystkiego jesli chodzi o regulamin - jesli najwyzej nie spodoba sie on duzej ilosci osob to go oleja i nie przyjada.
Proste
Cóż, jesli chodzi o sankcje, to regulamin jest jasny:

kazdy, kto twierdzi, ze za brak tarcz bedziemy usuwac modele ze stolu, nie ma pojecia o czym mowi. I wlasnie dlatego nie wiem, czy ktos nie powinien np. wydzielic czesci postow do jakiegos innego tematu, bo od dobrych paru stron poruszamy sie w jakichs domyslach, przeinaczeniach - na pewno nie ma tu mowy o regulaminie BoB'11W przypadku wystawienia niepomalowanych, albo niezgodnych z rozpiską modeli zostaną zastosowane sankcje - od karniaków, przez prośbę o zdjęcie ze stołu, walkower, aż do wydalenia z turnieju włącznie.

- swieta_barbara
- habydysz
Jakie wydzielanie, klepia Wam ruch na temacie, a Ty jeszcze masz pretensje! Ogar, chlopaku! Chociaz tegrocznych 62 Bazyliszka i tak nie przeskoczycie 

Ziemko przeciez nie jestesmy banda szalencow. Chodzi tylko o to zeby nie bylo przeginek ze ktos wystawia np maruderow jako warriorow czy rydwan jako hydre itp czyli absolutnie podstawowe zasady kazdego innego mastera.
Moim prywatnym zdaniem masz w rozpie korsarzy to miej ich na stole a z czym ich skleisz to mnie juz nie obchodzi bo i tak przed gra przeczytam twoja rozpe i tyle.
Moim prywatnym zdaniem masz w rozpie korsarzy to miej ich na stole a z czym ich skleisz to mnie juz nie obchodzi bo i tak przed gra przeczytam twoja rozpe i tyle.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Jestesmy na dobrej drodzeswieta_barbara pisze:Ogar, chlopaku! Chociaz tegrocznych 62 Bazyliszka i tak nie przeskoczycie

Mam wrażenie, że posługujecie się jakąś własną definicją WYSIWYGu i stąd to całe zamieszanie.CzarnY pisze:Cóż, jesli chodzi o sankcje, to regulamin jest jasny:
kazdy, kto twierdzi, ze za brak tarcz bedziemy usuwac modele ze stolu, nie ma pojecia o czym mowi. I wlasnie dlatego nie wiem, czy ktos nie powinien np. wydzielic czesci postow do jakiegos innego tematu, bo od dobrych paru stron poruszamy sie w jakichs domyslach, przeinaczeniach - na pewno nie ma tu mowy o regulaminie BoB'11W przypadku wystawienia niepomalowanych, albo niezgodnych z rozpiską modeli zostaną zastosowane sankcje - od karniaków, przez prośbę o zdjęcie ze stołu, walkower, aż do wydalenia z turnieju włącznie.
To o czym piszesz, to nie WYSIWYG tylko prox.
WYSIWYG to wyposażenie właśnie.
Jeśli chcesz ściągać modele ze stołu za brak WYSIWYGu, to za brak tarcz, czy dwuraki zamiast HW jak najbardziej powinny z niego spaść.
Tłumacząc szumny zapis regulaminu:
= zakaz proxowania.Wymagany jest WYSIWYG - wystawiając dany oddział, należy bezwzględnie mieć figurki do niego.
Wielka nowość na masterze.
Albo masz wyswyg albo nie masz wyswyg. Ten skrót jasno określa warunki. Masz speary na warriorach więc masz też w rozpie. Jeżeli kusze dwarfickie maja GW to mają na figsach GW. Nie ma w tych warunkach innej opcji... chyba, że nawet "to co widać to jest to co masz" znaczy co innego...
Czy jest coś takiego jak pełny/niepełny Wyswyg? Ja kleję swoja armię teraz pod WYSWYG i koniec. Więc albo on jest albo nie ma...
Czy jest coś takiego jak pełny/niepełny Wyswyg? Ja kleję swoja armię teraz pod WYSWYG i koniec. Więc albo on jest albo nie ma...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

wyjasni sie, spokojna glowa.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
BS.
All of it.
Jakoś nie pamiętam, żeby na ETC jakieś chece z malowaniem odchodziły których nie udało by mi się rozwiązać, nawet ze słynnymi z niechlujstwa graczami polskimi. Pomalowanie i WYSIWYG w ramach zdrowo-rozsądkowej tradycji ETC.
Albo piszcie sobie bzdury dalej.
All of it.
Jakoś nie pamiętam, żeby na ETC jakieś chece z malowaniem odchodziły których nie udało by mi się rozwiązać, nawet ze słynnymi z niechlujstwa graczami polskimi. Pomalowanie i WYSIWYG w ramach zdrowo-rozsądkowej tradycji ETC.
Albo piszcie sobie bzdury dalej.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Zapytajcie się w głębi serca. Czy te oczy mogą kłamać?
sorry chłopaki ale na bazylu przy mnie był dopuszczony chłopak z marudami chaosu pieszymi, gdzie połowa regonu (z 40 czy coś takiego) miała grejty a połowa flaile, ja zadam pytanie, co to za wysiwig na jednostce, skoro sproxowana jest połowa oddziału, nie jakieś 5 modeli, ale prawie 20
i weź tu się domyślaj co oni mają
dostał co prawda od blessa 0 za wysiwig, ale na bazylu hobbystyka się liczyła do ogólnej, i to wtedy takiego gracza boli

dostał co prawda od blessa 0 za wysiwig, ale na bazylu hobbystyka się liczyła do ogólnej, i to wtedy takiego gracza boli
a po co mam wymienia z imienia/ksywy, grałem z tym chłopakiem pierwszą bitwę, akurat nie bolało to o tyle że te marudy nic nie zrobiły, i jakoś zniknęły dość szybko, ale po bazylu jestem za hobbystyką w ogólnej, a jeśli nie to chociaż karać za brak wysiwiga, mastery to zupełnie inna skala turniejów, armie o ile ktoś nie potrafi malować, powinny być przynajmniej z tym co masz w rozpie, a nie odpalasz army buildera, tworzysz rozpę a potem zastanawiasz się czy orgowie dopuszczą taki prox, tyle z mojej strony