Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Co do czarów to nigdy do końca pewien nie byłem...mam np. czarkę 4lvl, która wylosowała 4 czary. Czy jeśli mam na turę (przykładowo) 9 kości magicznych to mogę użyć 3 na czar nr.1, 2 na czar nr.3....innymi słowy - czy mogę 1 magiczką rzucić wszystkie czary jakie zna w ciągu tury?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie, jak koleś jest na pegazie to zawsze bijesz w górę.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dokladnie, jest Monstrous Cavalry a to oznacza że atakujesz jak w Cavalry, czyli w wierzchowca nie możesz wyprowadzać ataków. Str. 82 i 83 małego podręcznika.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
1.czy można wymówić pojedynek hadze z kotła lub np skink- priestowi na stegadonie?
wtedy dowódca/bohater (chyba) nie ma gdzie się wycofać i musi go podjąć?
niepotrzebne skreślić
2. w jakim momencie można przemieścić sorca w jednostce np włóczników na tyły lub w środek oddziału (tak żeby przy ewentualnym cc nie stykała się z modelami przeciwnika)
niepotrzebne skreślić
2. w jakim momencie można przemieścić sorca w jednostce np włóczników na tyły lub w środek oddziału (tak żeby przy ewentualnym cc nie stykała się z modelami przeciwnika)
1. W tej edycji muzycy są przydatni. Sztandarowcy tylko do takich klocków, które mogą brać magiczne szmatki, albo nie oddadzą go tak łatwo. Wszystko bierze się pod kontem taktycznym. Dowódcę można wsadzić, jak np. ma się parę wolnych punktów.
2. U korsarzy tylko bron ręczna. Te ich piździawki nie mają sensu.
2. U korsarzy tylko bron ręczna. Te ich piździawki nie mają sensu.
1.czy można wymówić pojedynek hadze z kotła lub np skink- priestowi na stegadonie?
niepotrzebne skreślić
3. pegaz w turze szarży bije z siłą 5, natomiast stompa z siłą 4?
niepotrzebne skreślić
3. pegaz w turze szarży bije z siłą 5, natomiast stompa z siłą 4?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ad.1 Haga z kotla nie może rzucać, przyjmować pojedynków
Ad2. Jeśli w pierwszym szeregu nie ma miejsca bo stoją tam inni bohaterowie i/lub comand group.
Ad.3 tak
Ad2. Jeśli w pierwszym szeregu nie ma miejsca bo stoją tam inni bohaterowie i/lub comand group.
Ad.3 tak
Słabsze są, bo wcześniej niektóre armie to było parę modeli na krzyż. Wcześniej grało się na kawie więc było do czego strzelać. Teraz przy hordach piechoty te 100pts mało robi.
Ostatnio zmieniony 1 mar 2011, o 16:38 przez Rasti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dodatkowo nie ma już bonusu +1 do strzelania w LT. A samych smoków i innych dużych potworków jest na stolach mniej.