Najbardziej przypałowe sytuacje podczas bitew

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Ostatnio mialem taka kare grajac gobosami przeciw Ogrom:

Poczatek bitwy. 8 Gnoblar Trappers wlazlo mi na flanke.
Moje pajaki szarzuja w gnoblary -> stand and shoot -> dojechaly 3 pajaki, nie wklepaly zadnej rany, przegraly combat. Na ucieczke rzucily mniej od gnoblarow i zostaly zgonione. I wtedy sie zaczelo najlepsze.
Klocek 25 NG - panika. Wpadl w kolejny klocek NG (byl w nim BSB) i w jeszcze jeden (w tym byl General) i w koncu wyladowal na impassable terrain a co za tym idzie zszedl.
Nastepnie klocek z BSB - panika, ta sama spiewka, destroyed.
Kolejny regiment z Gienkiem - panika, ucieczka za stol.
W drugiej turze zostalem z 2 chukkami, doom diverem i pajakami przeciwko calej armii ogrow :D
Gnoblar Trappers w jednej turze zdjely w sumie ok. 1000 pts. :D

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

a jak wczoraj bylem na turnieju urwal sie klosz od lampy z sufitu z zgniotl mi artylerie i charakterow wszystkich, calosc pomalowana byla... aua, jeszcze nie do konca mi wqurw zszedl:/

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

to mozesz sie domagac rekompensaty od organizatorow
ale faktycznie raczej nieciekawa sytuacja

quas
Niszczyciel Światów

to mozesz sie domagac rekompensaty od organizatorow
ale faktycznie raczej nieciekawa sytuacja

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

nieprzewidziany wypadek, sami rekompensate zaproponowali, wiec jest ok, ale jak dzis mialem sie za to wziac prostowac, kleic, domalowac to wszystko w szafie wyladowalo, nie mam ochoty na to patrzec chwilowo

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Badyl nie znam Cię ale chciałbym zobaczyć Twoją mine w czasie, gdy ten klosz spadał na stół ^^ Wybacz za szczerość

ptasznik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ptasznik »

ta to moze jeszcze ma sie cieszyc ze mu nie rozwalilo calej armii? az mi ciebie zal tyle razy rozwalalem ci figsy, ze myslalem ze to tylko moja domena :? nawet taki sport robi sie niebezpieczny

ngageman
Warzywo

Post autor: ngageman »

Byłem świadkiem niezłej bitwy w Poznańskim bardzie. Grała Bretonia (10 łuków a reszta to konni (6 gralla, 16 błędnych ryców w dwóch sqardach, oddział 4 pegaz knitów, 8 łuków konnych) W każdym sztandar i kilka mniej istotnych bajerów. Po drugiej stronie, oddział ork czarnych ork boysów z jakimś gostkiem co potrafił zmusić je do ruchu rozbijając im łby(nie wiem kto to więc piszę). Dwa 30 osobowe czarne gobboski z fanatykami a w jednym szaman 2lvl, 3 goblińskie miotacze, 8 wilczków z gobboskiem, 7 pajączków i coś co strzelało goblinami samobójcami(okryło się chwałą nawiasem mówiąc). Ja jako sierotka marysia:) dostałem zadanie ułożenie 6 dowolnych elementów terenu według własnego uznania. Nie wiem co mnie podkusiło by na samym środku ustawić wieżę:). Bitwę rozpoczeły gobboski faza ruchu przeszła normalnie prócz 4 rozbitych łbów u czarnych orków. Faza strzelania-włócznie 1 ryc błędny. KAMIKADZE ŚCIĄGNĄŁ CAŁĄ ZAŁOGĘ GRALLA.(miał farta w kościach nie ma co). Szaman ześwirował po grzybku. Bretonia w swej turze zblirzyła się do kontaktu. Tura strzelania zakończyła się 1 zastrzeleniem 1 wilka. Tura gobbosków wszyscy zajęli pozycje obronne kolejny ryc zdechł od bełta. Kamikadze ściągnął łuki konne (pierzchły z pola bitwy), czarne gobboski zbliżyły się na 8 cali od dwóch klocków Błędnych i wypuściły tajną broń. Dwóch fanatyków doszło i przeszło przez szeregi konnych (jeden zabił 4 po oddziale, drugi 1). Szczelanie nieudane tylko jeden ryc błędny. 3 Ryce błędne rozpoczęły sarżę na gobboski(zabiły 1:)) Pierzchły i spodtkały kogo? Fanatyka(nikogo jednak nie zabił). Pegaz knity przeszły na tyly armii gobbosków w celu uratowania chonoru i zaj*****a tej *^%#%&&@# katapulty. I musiałem wyjść:(
straty gobbosów do tej pory(1 wilk z gobbosem, 1 gobbos, 4 ork boysów) Na stole pozostało 4 pegaz knity, generał na pegazie, 10 łuków, 3 pierzchające ryce.
P.s To mój pierwszy "raport" więc sorry jeżeli nie zrozumiały.

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

nie wiem jaka mialem mine, ale zostalem poproszony o nie przeklinanie;]

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Badyl - współczuję. Pociesz się jednym drobnym faktem - będziesz miał o czym opowiadać przez lata ;)

Nie łam się, tylko sklejaj ;)

Pozdr!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kolata - nasza bitwa nalezy moze do tych przypalowych ? :)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Oj tak! :D To była "wyjątkowa" bitwa :) Jak ktoś ciekaw, to jest raport z turnieju w temacie o Paradoxaliach.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Dzisiaj miałem mega akcję w bitwie z VC :D

Grałem na turbo offensie - wyverna, herosi, 2 giganty, fasty, bolce, hoppersi i kawaleria big uns.

Naprzeciwko mnie blood dragon na smoku, 2x15 BK, 4xdire wolfy, 2xghoule, banshee i 2x5 fellbatów.

W 1 turze wystawiłem 2 giganty tak, że gdyby BK szarżowali, to musieliby się wbić w oba na raz. Ale przeciwnik nie zdecydował się na atak 8) Za to w jednego z nich od boku wpadł fellbatami, żeby go zblokować. Zadał 1 ranę. Gigant wylosował skakanie :twisted: , ale się wyjebał... Po czym oblał brejka i został zjedzony! Drugi nie zdał paniki i zszedł z overruna od tych fellbatów :shock: :lol: :lol: Tak to 5 fellbatów zabiło 2 giganty w jedną turę.
Ale nie załamałem się (no dobra, może trochę zdziwiłem :P ) i udało się sporo wygrać mimo takiego zonka :D

quas
Niszczyciel Światów

gralem kiedys na turnieju parowym z losowym wspolgraczem
ja OnG wraz z HE vs VC i jeszcze jakas armia(nie pamietam jaka)

akcja gry byla szarza 8 rydwanami na oddzial GG(23+FCG)-> 2 oblalo fear,6 dojechalo(4 goblinskie i 2 HE)
statystyczna liczba impactow-20pare...
zabilem 1 GG :evil:
no i autobreak 5 rydwanow(vivat VI ed.)-jednego mi zabil atakami :shock:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Kołata pisze: Gigant wylosował skakanie :twisted: , ale się wyjebał... Po czym oblał brejka i został zjedzony!

Kołata nie mów nikomu ale gigant po felbatach nie skacze (wali w nich jak w duże cele) ponieważ mają 40x40 podstawki ciiiii ;)

A tak na offtopie jakich big unów miałeś i jak się sprawdza armia :) (nie licząc panik i brejków na gigantach ) ?

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

ja na singlu jakimśwjechałem 3 rydwanami w 20 gg i zabiłem 3 (2 z impaktów) po czym fear outnumber...

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Jeszcze jak WE nie miało nowego podręcznika i grało się na Ravening Hordes. Szarża 5ciu Chaos Knightów Tzeentch na moją piątkę łuczników. Dwóch spadło od mega ostrzału a reszta oddziału spanikowała i wybiegła za stół :) Heh szarża rozpatrzona odmownie.

To był wesoły turniej ;)

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Grałem ostatnio z VC, wystawiłem turbo defens na 4 magach, 4 chukkach, 2 doom diverach i jakiśtam jeszcze głupotach
Z boltów trafiłem w sumie z 10 razy i ani razu w ciągu bitwy nie zraniłem :roll: jeden mały mag w pierwszej turze miał miscasta, wybuchł i cała armia d6 S3, potem na dużym rzuciłem warpath cośtam pozdejmowałem, nawet w trzy oddziały udało mi się strzelić, ale na końcu 1 i spadł mi generał :?
Generalnie taka bitwa z dupy, zniechęciło mnie to do grania na defensie, bo jednak zbyt ryzykownie i niepewnie

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ja ostatnio grałem (nie pamiętam na jakie armie) w parze z HE.
Mój fanatyk przejechał się po 2 klockach silverów (oczywiście je złamał) i chariocie he (też rozgromił).
W innej bitwie ten sam fanatyk z kolei przejechał się po klocku orków z bohaterem przeciwnika i po klocku dzikich orków, ale nie zrobił tam większych uszkodzeń. :P

quas
Niszczyciel Światów

jak zaczynalem grac OnG to na 1500 pkt zagralem ofensem...6 rydwanow,paru fanatykow(2x 2) i cala masa piechoty(w tym orcasow)

gralem z beastami na skirmishu i rydwanach(turbo ofens)
jeden z moich fanatykow zdjol w tej bitwie 5 rydwanow.........goblinskich

od tej pory mam do tej jednostki uraz

ODPOWIEDZ