Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: Yahoo82 »

Również czytałem tamtą dyskusję, ale nie pasuje mi w niej jedno - giant sqiug jest na kwadratowej 40x40. Jedynie fanatycy są na okrągłej, wszystkie squigi na kwadratach.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Ale żadne inne rzeczy nie poruszają się jak fanatyk. Okrągłe podstawki lepiej się spisują w takich sprawach.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

no niestety trzeba mieć nadzieję że GW napisze o tym w FAQ to nowej księgi

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Napisali o abomce to i pewnie napiszą o tym.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Zgadzam się do idei okrągłej podstawki. Fanatyk ma okrągłą nie dla tego bo tak komuś było wygodnie.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Właśnie jest po to by było wygodnie. Promień koła jest niezmienny przy podstawkach 1 wielkości i niezależnie w którą stronę fanol idzie, gdyby był na kwadratowej punkt przecięcia się boków jest dalej wysunięty od środka niż np. punkt określający połowę boku.

5 marca wyjdzie AB, (miejmy nadzieje że) tego samego dnia errata do niego - kruca, zupełnie jak w polskim Sejmie :D
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

LuciusII pisze: 5 marca wyjdzie AB, (miejmy nadzieje że) tego samego dnia errata do niego - kruca, zupełnie jak w polskim Sejmie :D
No, tyle polaków na Wyspie, że robi się tam pomału tak jak u nas :lol2:

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

1. Gdzieś kiedyś czytałem że Dzikusy z Dzikim Szamanem mogą mieć warda z tatuaży na 5+ - czy to prawda i jak tego dokonać? jakiś itemek dla szamana czy to jakiś special rule?

2. Nie wiem czy dobrze tłumaczę sobie AB - Fanatyk ginie jak ktoś po nim przejedzie/przejdzie/przeszarżuje przez niego czy ten unit musi się przy nim zatrzymać (strasznie to głupie ;) ale w zasadach pisze "finishes its move over Fanatic" )
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

1. Jest przedmiot: lucky shrunken head dla SOS, wstawiamy do SO i mamy +5
2. Tak mniej więcej, jednostka wchodząc z nim w kontakt dostaje 2k6 trafien a fanol ginie. aaa.... fanatyka nie można szarżować
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Dokładnie to tak: jeśli ktoś przejdzie po fanatyku to dostaje D6 hitów i fanatykowi nic. Jeśli zakończy ruch tak, że oddział stanie na fanatyku to fanatyk ginie a oddział dostaje 2d6 hitów. Może to być szarża na jakiś oddział (zwykle ten z którego fanatyk wyszedł), może to być zwykły ruch, ważne czy po zakończeniu ruchu oddział na fanatyku stoi czy nie. Jeśli stoi obok fanatyka to nic fanatykowi się nie dzieje. Na fanatyka nie można deklarować szarży, można iść i stanąć na nim.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

muchozol pisze:2. Tak mniej więcej, jednostka wchodząc z nim w kontakt dostaje 2k6 trafien a fanol ginie. aaa.... fanatyka nie można szarżować
[-X nie wprowadzamy w błąd, patrz post kolegi @Marka 15
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

O ile ja dobrze zrozumiałem zapis, to nie można przejść po fanatyku. Po wejściu z nim BtB dostaje się 2d6 hitów po czym fanatyk ginie.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

katerek pisze:
muchozol pisze:2. Tak mniej więcej, jednostka wchodząc z nim w kontakt dostaje 2k6 trafien a fanol ginie. aaa.... fanatyka nie można szarżować
[-X nie wprowadzamy w błąd, patrz post kolegi @Marka 15

nie wprowadzamy w błąd, patrz post kolegi debeliana [-X :lol2:

To na razie mamy 2:2 :roll:

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

jeśli jest tak jak mówi muchozol to musiało się to zmienić w nowym booku a tego na razie nie mam
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Obrazek

proszę :D

Ps. ale co fajne, to jak dobrze rozumiem, fanol ma teraz osłone przed strzelaniem :D

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Nawet sympatyczne to rozwiązanie. Nie zmienia to nic w kwestii taktycznego zadeptywania naszych zielonych, ale trochę zmienia jeśli chodzi o przechodzenie przez nich. :mrgreen:
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Jak wyglądają dokładnie zasady grzybków dla goblinów? Jest ich fizyczna ilość, czy są 'bonusem' do każdego czaru?

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

jak mówisz, są "bonusem"

oddajcie podpis łobuzy

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Fanatyk nie ma ochrony od strzelania(jedynie -1to hit z uwagi na soft cover kulke) , jedynie od CC (brak mozliwosci szarzy w niego), zadaje wtedy D6 S5 + D6 S5 od samobojstwa (all with AP)
A grzybki w najt goblin shamim daja +D6 do wyniku czaru za kazdym razem kiedy ludzik cos czaruje. Jednak jesli wyjdzie 1 na tym D6 to rzucasz dalej i na 1-3 dostaje shami 1W ;)
Ostatnio zmieniony 7 mar 2011, o 21:40 przez CAR2N, łącznie zmieniany 1 raz.
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

teraz nie trzeba kombinować żeby szarza stanęła na nich a i tak dają 2d6
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

ODPOWIEDZ