Forest Spirity
Moderator: Gremlin
Forest Spirity
Witam
myślę nad armia autorską, i porównując to co chce mieć za figurki to tego co jest w grze to najbardziej pasują forest spirity
jako gracz lizardowy nie znam się na tym a chciałbym się dowiedziec jak ta armia wygląda na stole
i prosiłbym także o rozpiske. Nie pg, tylko klimacik mile widziany format to 1500
pozdrawiam
myślę nad armia autorską, i porównując to co chce mieć za figurki to tego co jest w grze to najbardziej pasują forest spirity
jako gracz lizardowy nie znam się na tym a chciałbym się dowiedziec jak ta armia wygląda na stole
i prosiłbym także o rozpiske. Nie pg, tylko klimacik mile widziany format to 1500
pozdrawiam
W sumie moglbys zlozyc armie z samych forest spiritow tylko wygladalaby ona strasznie monotonnie.
W corach tylko driady i pewnie by sie skonczylo na tym ze wystawilbys sporo oddzialow tej jednostki a wtedy robi sie za ciasno.Taka monotonnia nie jest taktycznie pozadana.
W specialach wlasciwie tylko Wild Riderzy zasluguja na uwage.No chyba ze chcesz zagrac tez Treekinami.Tylko w takim wypadku mialbys armie klimatyczna tylko pewnie nie ugralbys za wiele.
No i treemen na dokladke.
I jest jeszcze problem z bohaterami.Jezeli driadke to moim zdaniem nie nadaje sie ona do niczego.Nie warto po prostu.Wiec sytuacja podobna do Treekinow.
Mozna jeszcze bohatera Wild Riderow wystawic albo magow z Glamourweave Kindred.
Tylko z tego co zrozumialem to chcesz miec jedynie jednostki wygladajace jak ruszjacy sie las a nie zwykle elfy tylko z specjalną zasadą Forest Spirit.
Jezeli tak to moim zdaniem nie warto.W armii WE jest duzo jednostek i mozna naprawde cos bardzo fajnego na normalnych zasadach tej armi sklecic.
Pozdrawiam
W corach tylko driady i pewnie by sie skonczylo na tym ze wystawilbys sporo oddzialow tej jednostki a wtedy robi sie za ciasno.Taka monotonnia nie jest taktycznie pozadana.
W specialach wlasciwie tylko Wild Riderzy zasluguja na uwage.No chyba ze chcesz zagrac tez Treekinami.Tylko w takim wypadku mialbys armie klimatyczna tylko pewnie nie ugralbys za wiele.
No i treemen na dokladke.
I jest jeszcze problem z bohaterami.Jezeli driadke to moim zdaniem nie nadaje sie ona do niczego.Nie warto po prostu.Wiec sytuacja podobna do Treekinow.
Mozna jeszcze bohatera Wild Riderow wystawic albo magow z Glamourweave Kindred.
Tylko z tego co zrozumialem to chcesz miec jedynie jednostki wygladajace jak ruszjacy sie las a nie zwykle elfy tylko z specjalną zasadą Forest Spirit.
Jezeli tak to moim zdaniem nie warto.W armii WE jest duzo jednostek i mozna naprawde cos bardzo fajnego na normalnych zasadach tej armi sklecic.
Pozdrawiam
i tak nie lubie WE więc kazde zestawienie ich jest nudne treekinow bym wystawial, jestem tego pewien.
Powiem wprost, chce złożyć armie Chochołów, kto czytał albo oglądał Wesele ten mnie zrozumie
i zamysl armii byl taki zeby nie było różnych zasad, bo bym sie nie połapał które chochoły mają immune to psycho a które nie, chyba że wymyśle coś co będzie chochołom pomagać
Powiem wprost, chce złożyć armie Chochołów, kto czytał albo oglądał Wesele ten mnie zrozumie
i zamysl armii byl taki zeby nie było różnych zasad, bo bym sie nie połapał które chochoły mają immune to psycho a które nie, chyba że wymyśle coś co będzie chochołom pomagać
w sumie załozenie jest ciekawe, tqak do 2500 maks tym mozna jeszcze ugrać bez zbytniej monotoni Treeman ancient jako generał, reszta brainwaith, w corach sporo driad, 4 oddziały treekinów i treeman, myśle, że dałoby się tym też grać ale typowo pod fun, aczkowliek armia dobrze wymodelowana i pomalwoana mogłaby sprawiać zajebiste wrażenie
jestem zbulwersowanyi tak nie lubie WE więc kazde zestawienie ich jest nudne
No to rzeczywiscie moim zdaniem nie wiecej niz 1500 pkt.chce złożyć armie Chochołów,
Za malo jednostek do wybory- jednak byloby zbyt monotonnie na wieksze punkty.
No to tylko jacys chlopi z kosamichyba że wymyśle coś co będzie chochołom pomagać
a tu się nie zgodze, że do 1500 maks, zapomniałes o treemanie anciencie, któy naprawde dodaje kolorytu takiej armii. Co do tych chłopów z kosami magowie z tą śćieżką są bardzo dobrym wyborem, np bierzez na herosów: treemana, driada i własnie tego maga jako opiekuna i elfa, który zna ich język i przekazuje informacje, którą chcą powiedzieć drzewa reszcie elfów a przy okazji dasz mu dwa scrolle . Dziek itemu będizesz miał dobre zabespieczenie przed magią w postaci 5DD i 2 scrolli chyba, że jeszcze treeman ancient coś generuje? I w sumie leciutko tez poczarujesz, 3 boundy, plus 5DD nie jest tak zle przeciwko armią z caddym, których coraz mniej się widuje
czytajcie ze zrozumiem - rozpiska klimacik..a wy chcecie zeby to bylo grywalne i malo monotonne...
na 1500 pkt nie wszystko sie mieści - mysle ze dobrym formatem byłoby 2250
oto przykładowa rozpiska na 1500 pkt - nie jest IMO bardzo monotonna
1 Branchwraith @ 165 Pts
General; Magic Level 1
[50 pkt na przedmioty]
1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1
[50 pkt na przedmioty]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
9 Dryads @ 108 Pts
9 Dryads @ 108 Pts
3 Treekin @ 195 Pts
4 Treekin @ 280 Pts
Champion
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 44
Total Army Cost: 1498
na 1500 pkt nie wszystko sie mieści - mysle ze dobrym formatem byłoby 2250
oto przykładowa rozpiska na 1500 pkt - nie jest IMO bardzo monotonna
1 Branchwraith @ 165 Pts
General; Magic Level 1
[50 pkt na przedmioty]
1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1
[50 pkt na przedmioty]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
9 Dryads @ 108 Pts
9 Dryads @ 108 Pts
3 Treekin @ 195 Pts
4 Treekin @ 280 Pts
Champion
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 44
Total Army Cost: 1498
Treeman Ancient
General
Annoyance of Netlings
Lamentation of Despairs
Treeman
Dryads 9
Dryads 9
Dryads 9
Dryads 9
Dryads 8
Branch Nymph
Treekin 3
Elder
Treekin 3
Elder
Treekin 3
Elder
Branchwraith
Pageant of Skrikes
Branchwraith
Cluster of Radiants
Rozpiska na 2333, zostały jeszcze całe 2 pkt, co z nimi zrobić
General
Annoyance of Netlings
Lamentation of Despairs
Treeman
Dryads 9
Dryads 9
Dryads 9
Dryads 9
Dryads 8
Branch Nymph
Treekin 3
Elder
Treekin 3
Elder
Treekin 3
Elder
Branchwraith
Pageant of Skrikes
Branchwraith
Cluster of Radiants
Rozpiska na 2333, zostały jeszcze całe 2 pkt, co z nimi zrobić
usunac championow z tych trojek treekinów (placisz 20 pkt za jeden atak wiecej) wywalic z jedna driade ..i masz ok 70 pkt wolnych - za to kolejny treekin lub dopakowac herosow..
no i mozna grac - nie jest to armia mocna i na turniejach bedzie radzila sobie slabo - choc jestem pewien ze niektore armie nie beda mialy latwo z ta lawina drzew.
do gry towarzyskiej nadaje sie jak najbardziej.
no i mozna grac - nie jest to armia mocna i na turniejach bedzie radzila sobie slabo - choc jestem pewien ze niektore armie nie beda mialy latwo z ta lawina drzew.
do gry towarzyskiej nadaje sie jak najbardziej.
zdajesz sobie sprawe, ze masz 5 dd i zero scrolli? magii tez malo... masz 4 pd i 3 boundy ( =1 one use only tak :> ) jedyne co ta armia ma to ten niby walec ale sporo armii to rozjedize bez problemow;] jak dla mnie mocno srednie, ale nie przez plewiactwo treekinow czy tez treemana ancienta (te sa spoko) ale poprzez zlozenie rozpy ;]
Jak już pisałem gdzie indziej - bo sobie gram towarzysko DE (na turniejach oczywiście WE). Moje DE na takie punkty by to wessały nosem. Niby są Treekin i driady, ale w takiej ilości przeciw manewrowej armii sprawi to tobie problemy. Wbrew pozorom twoja armia jest strasznie nieruchawa i byle fascik czy harpie podrzucone na 8'' od ciebie i człapiesz.