HE Euro 2400

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

HE Euro 2400

Post autor: Korhil »

Archamage [360 pts]
- Book of Hoeth
- Level 4
- Lore of Life

Mage [160 pts]
- Level 2
- Seerstaff
- High Magic

Bsb [168 pts]
- Great Weapon
- Armour of Caledor
- Guardina Phoenix

14 x First Archers [189 pts]
- Fcg
- Banner of Eternal Flame

14 x Archers [179 pts]
- Fcg

29 x Spearelves [257 pts]
- Fcg

7 x Swordmasters [105 pts]

28 x White Lions [475 pts]
- Fcg
- Banner of Swiftness
- Amulet of Light

2 x Bolt Thrower [200 pts]

4 x Great Eagles [200 pts]

Armia wydaje mi sie dobra,orly rozwalaja maszyny i smieci, swodmasterzy strasza flanki itp. whitelionsi kosza, magowie wciagaja i lecza... co myslicie?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, o 17:50 przez Korhil, łącznie zmieniany 4 razy.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Daj więcej łuków, badź spearów. Ewentualnie daj 3x6 swordów.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Na ojro nielegalna.

WL kosztują ponad 450 pkt.

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

bys poczytal troche ojro to bys wiedzial ze he moga do 500pkt.
rozpa imho nudna jak flaki z olejem jedyna swierzosc to te SW ale raczej nie dadza rady, wymienil bym na DP.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

no jak wstawie dp to juz wgl nie bedzie nudna. na prawde za te komentarze uwielbiam to forum - wstawisz rozpiske de facto odbiegajaca od innych chociazby lorami i nie czesto uzywanymi sw ale i tak uslyszysz ze nudna... bardzo mi przykro ze was nie ciekawi - nastepna bedzie na lothrenach, silver helmach i bolcach bo to chociaz nie bedzie nudne...

edit: dalem malemu magowi high magic - wg mnie lepsza opcja

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

imho nie, lepiej shadow, bo z seerem bierzesz obnirzanie sily i tafa i jak obnirzysz sile a potem poleca dwelersy z arcy to przeciwnik ma czoko.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Relosu a ktory mongol wpusci ci obnizanie S jak masz dwellersy na ksiazce?
Na He to grywam a nie gram nimi i moge z tej perspektywy cos napisac co najwyzej. Wydaje mi sie ze 7SM to sredni pomysl w tej edycji - jest sporo lekkiego strzelania na stolach jednak i raczej dosc szybko zejda. Do tego w cc i tak raczej sie zloza skoro przeciwnik oddaje a przy rozmiarach klockow to az tak znacznych strat raczej nie zrobia imo.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Korhil pisze:no jak wstawie dp to juz wgl nie bedzie nudna. na prawde za te komentarze uwielbiam to forum - wstawisz rozpiske de facto odbiegajaca od innych chociazby lorami i nie czesto uzywanymi sw ale i tak uslyszysz ze nudna... bardzo mi przykro ze was nie ciekawi - nastepna bedzie na lothrenach, silver helmach i bolcach bo to chociaz nie bedzie nudne...

edit: dalem malemu magowi high magic - wg mnie lepsza opcja
z tymi rozpiskami na forum wg mnie jest jeden problem, nikt pozniej nie informuje jak sie one sprawdziły. Moze napisz jakas mini relacje. jak poszlo z tymi shadow wariorami.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

no wiec w ta sobote moze bede testowal bardziej i za tydzien pewnie tez, jak na razie gralem jedna bitwe i wlasnie to mi podrzucilo pomysl high magic, a shadow warriorsi sie ani nie sprawdzili ani niesprawdzili bo gralem z wampirami standardowym w miare - grave gurad, drakenhoff, +1 do hita, duzo ghouli, coach, bohaterowie chyba standardowo raczej, korona etc. 11 9 mniej wiecej wygralem - shadow warriorsi udawali cala gre ze ich nie ma :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

gdzie masz championów na corach?

jak masz jakieś wolne punkty to dorzuć WL na maxa (tak by kosztowali te 495-500 pkt).
Za resztę wrzuć więcej włóczników. Taka 35-40 w hordzie wygląda już super i raczej ciężko ja przegnać ze stołu (szczególnie jak masz jakiś augment fajny pod ręką).

co robią te 7 SM? to samo co SW.. :) (to by było łącznie ok 350 pkt utopionych, czyli ze 21 WL FCG)
Obrazek

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

championow nie ma - po co? jakos nie widze potrzeby brania takowych - pewnie o czyms nie wiem, wiec nardzo prosze mi wyjasnic :). co do swordmasterow - nie zrezygnuje z nich jak na razie swietnie mi sie sprawdzaja. groza szarzami na boki, wspieraja speary, bronia lucznikow, jak dla mnie dobry unit, aczkolwiek rozwazam zamiane na wl... jedna z bardzo waznych zalet tak sm jak i sw jest to ze przeciwnik sie ich nie spodziewa - wiekszosc strzelania i tak pojdzie w orly/sw to raz wiec sm raczej nic nie grozi, po drugie ludzie czesto nie doceniaja ich sily - 7 wydaje sie malo grozna a moze przywalic...

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

6-7 SM nie sa juz tak skuteczne jak w 7 ed. ja bym je zamienil na gola 5 DP z muzykiem a za reszte ptk dopakowal WL

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jeśli chodzi o championów to przeczytaj uważnie zasady pojedynków.
Dla zobrazowania sobie tego załóż że w klocek 15 łuczników z championem wpada lord na stardragonie. Odpowiedz na pytanie: Czemu smok utknął w tym klocku łuczników? :)

A co do SM, widziałem jak 10 WL z muzykiem się sprawdzają, to może i SM tez dają radę, ale tego jeszcze nie widziałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

czempionow wstawiam - historia ze stardragonie mi sie podoba :) a sm no mi sie sprawdzaja - szczegolnie element zaskoczenia jest fajny - zlekcewazeni moga nabic ze 4 razy tyle co kosztuja na luzie...

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Archamage [360 pts]
- Book of Hoeth
- Level 4
- Lore of Life

Mage [160 pts]
- Level 2
- Seerstaff
- High Magic

Bsb [168 pts]
- Great Weapon
- Armour of Caledor
- Guardina Phoenix

14 x First Archers [189 pts]
- Fcg
- Banner of Eternal Flame

14 x Archers [179 pts]
- Fcg

29 x Spearelves [257 pts]
- Fcg

28 x White Lions [475 pts]
- Fcg
- Banner of Swiftness
- Amulet of Light

2 x Bolt Thrower [200 pts]

4 x Great Eagles [200 pts]

za shadow warriorsow wstawilem bolce - jak dla mnie lepszy wybor...

ODPOWIEDZ