MR jak jest na bohaterze to oddział też przejmuje?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
@MorseregLord(...)
Keep me from the fatal habit of thinking I must say something on every subject and on every occasion.
Release me from craving to straighten out everybody's affairs.(...)
Teach me the glorious lesson that occasionally I may be mistaken.(...)
Z podręcznika głównego do 8ed. Strona 69 Flaming attacks akapit drugi. Oprócz wymienionych wzbudza strach jeszcze w rydwanach.leB pisze:witam.
runa ognia na toporku wzbudza fear u kawalerii i w beastachskąd takie rewelacje??
pozdrawiam leB
Celowo założyłem nowy temat, bo pisanie wątku "Dobór króla" z kilku przyczyn uznałem za niewłaściwe.Rakso_The_Slayer pisze:połączyłem z już istniejącym tematem.
Danrakh zanim założysz temat rozejrzyj się czy już taki nie istnieje.
Pozdro
garść pytań.No i mój lordzik:
Tarczownicy, dwurak
runa kamienia, odp na KB, re-roll As, ward 4+,
runiczny dwurak płonący
dwarf handgun
imo najbardziej uniwersalny.
ad1.leB pisze:
garść pytań.
1. nie lepsza była by runka traktująca ataki z s5+ jako siłę 5? mocno zwiększa to przeżywalność naszego Króla która IMHO jest jego najmocniejszą stroną.
2. czy runiczny, płonący dwurak, w erze tanich wardów na 2+ od ognia, nie jest stratą punktów?
3. czemu ma służyć handgun? jeśli robieniu s&s, to czy nie lepiej wrzucić pistolce?
pozdrawiam PanBorys
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
W VLOS nie widzi.Morsereg pisze: 3) wszystko zalezy od tego czy lord tarczownik widzi ponad piechota/bestami/kawaleria. jesli tak, a IMO powinien, to mozne miec calkiem niezle zastosowanie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
No nie wiem, może dla tego, że wepchnie ci tę osobę w challenge? Wtedy to możesz co najwyżej próbować mu coś zrobić dzierżycielami, o ile ich masz.a co do samego warda od flamingow. ok to jedna osoba ma warda na 2+. czemu akurat w nia wyplacac plonace ataki?