Mundurki w szkołach
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Prawda.Thor pisze: to szkoła nie parlament
Uczniowie w sumie i tak mają dużą gamę praw, a co raz mniej ograniczeń. Wystarczy nałożyć kolejne, a już myślą że jest reglamentowana ich wolność.
Pawełek pisze:TO KONIEC DEMOKRACJI W POLSKIEJ SZKOLE!

A jak sobie pójdziesz na wagary z kolegami, a mamusia będzie Ci kazać z rana założyć mundurek ?Po szkole od razu i tak wszyscy będą zdejmować ten "mundurek"... Głupota...
Jak ja szedłem do LO (2 lata temu), to większość dobrych szkół miała w wymaganiach minimalnych zachowanie dobre...Husiat pisze:Eee tam zachowanie nie straszne. Na zachowanie patrzy się wtedy gdy masz równy wynik z kimś innym, a jesteście ostatni na liście która się zalicza. Więc nie ma tego złego....![]()
Mam nadzieję, że u nas pozostaną przy noszeniu mundurka tylko w piątki, mundurki są do dupy, że tak elokwentnie je podsumuję.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Wybaczam, bo mimo to masz mnóstwo osobistego urokuTomash pisze:Ja jestem czerwony (dokładnie to liberalno-libertyńsko-lewicowy).

A odchodząc od dyskusji na temat kto co lubi i dlaczego koszulki z Che są złe, to powiem, że w gimnazjum [w zasadzie już od 6 klasy podstawówki, bo to był ten sam budynek i te same władze] miałam coś na kształt mundurka, w poniedziałki. Teraz zamundurowali ten mundurek jeszcze bardziej i każą nosić i w poniedziałki, i w piątki.
Jak się człowiek przyzwyczaił, to się na to lało. Generalnie mundurki mi wiszą. Niech sobie robią, co chcą. Mundurek nie uczyni człowieka lepszym, elitarnej szkoły nie czyni banda przebierańców

- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
ja chodziłem (rok temu skończyłem) do liceum, w którym był wymóg mundurka. Znaczy się niby wszyscy musieli nosic marynarki z naszytymi paskami oznaczającymi klasę. Na początku troche to wpieniało, ale potem laliśmy na to. A w toku swojej edukacji odkryłem idealne zastosowanie dla mojego mundurka - używałem go jako podkład gdy siadałem na podłodze lub kładłem plecak, co by się lub plecaka nie pobrudzic
Ale dyrektorowi się moje zastosowanie mundrka nie podobało i chyba ze cztery razy lądowałem na dywaniku za obraze symbolu szkoły
ale i tak robiłem to do ostatniego dnia, bo potem mundurek nadawał sie już tylko do wycierania podłogi, a bynajmniej nie do noszenia 

b_sk mogę prosić o wydzielenie tematu o komuniźmie itp., a o mundurkach zostawić tutaj...? Bo to zmienia bieg dyskusji w ogóle...
A ja się nie pytam czy wam się mundurki podobają, czy nie, bo znam odpowiedzi - ci którzy już są dorośli powiedzą że dobrze, pośmieją się z idiotów. Ale tak było i będzie. A ci których obowiązuje po prostu ich nie chcą.
Ja się pytam jak da się je obejść w najłatwiejszy sposób. Ta ustawa jest bardzo nietreściwa, nie ma jak mam nosić mundurek, jakie są za to kary. Więc powinno być jakieś wyjście. Jest że dyrektor może wyznaczyć dni w których mundurka nosić nie trzeba....
Jak to zrobić...?

A ja się nie pytam czy wam się mundurki podobają, czy nie, bo znam odpowiedzi - ci którzy już są dorośli powiedzą że dobrze, pośmieją się z idiotów. Ale tak było i będzie. A ci których obowiązuje po prostu ich nie chcą.
Ja się pytam jak da się je obejść w najłatwiejszy sposób. Ta ustawa jest bardzo nietreściwa, nie ma jak mam nosić mundurek, jakie są za to kary. Więc powinno być jakieś wyjście. Jest że dyrektor może wyznaczyć dni w których mundurka nosić nie trzeba....
Jak to zrobić...?

Bum...!
ej ej, tylko nie buddysciMurmandamus pisze: i buddyści też

a mundurki moim zdaniem sa ok. chociaz ciekawsze by byly plisowane spodniczki i podkolanowki szczegolnie w liceach

Ostatnio zmieniony 19 cze 2007, o 08:54 przez Budda, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie... Ale on jest... Kurde wyobraź sobie że wyglądasz jak gej idąc i wracając ze szkoły. Uwierz mi mundurki w naszej szkole są dosyć... specyficzne... Nie chce sobie robić wstydu. A lansować się nigdy nie zamierzałem i nie zamierzam...
W dodatku denerwuje mnie władza Romana...
W dodatku denerwuje mnie władza Romana...

Bum...!
Cala Polska... Od zawsze mamy w genach zeby sprzeciwiac sie wladzy i wszystkiemu , ciagly bunt - wszystko jest zle... Na zachodzie nosza mundurki i nie uwazaja tego jako synonim bycia pedalem... Przeraza mnie myslenie dzisiejszej mlodziezy...
Ziemko ojjj chyba musiałbyś ponosić taki mundurek to wtedy zmieniłbyś zdanie
gdybyś nie mógł chodzić w szerokich spodniach 
Ja jak byłem w 1 klasie to nosiłem mundurek i nawet pamiętam, że mieliśmy 4 rodzaje tarcz. Inna dla pierwszaków inna dla 2 klasy inna dla 3 a później 4-8 mieli jakąś fajną tylko już nie pamiętam jak ona dokładnie wyglądała. Mundurek hmmm to był zwykły granatowy fartuszek i kozacka tarcza - cieszyłem się jak nie wiem co, że mam tarczę na mundurku ehehe no ale byłem w 1 klasie. Teraz all się zmienia - mundurki są różne do tego ceny różne a jak masz więcej niż parkę dzieci w szkole to masz przej.... bo koszt mundurka nie jest mały. Dolicz podręczniki itp i za co masz żyć ?? Roman pedał - nie obrażając innych Romanów mówię o tym dinozaurze Giertychu jest już tak bardzo wyśmiewany za swoje powalone pomysły, że pomysł tych mundurków w obecnej erze jest śmieszny. Osoba, która nie będzie miała mundurka, to co, nie zostanie wpuszczona do szkoły ?? Przecież nie mogą ucznia nie wpuścić na zajęcia.
Właśnie a czy poza uczniami Mundurek muszą nosić też nauczyciele ?? bo wypadałoby, żeby też nosili.

Ja jak byłem w 1 klasie to nosiłem mundurek i nawet pamiętam, że mieliśmy 4 rodzaje tarcz. Inna dla pierwszaków inna dla 2 klasy inna dla 3 a później 4-8 mieli jakąś fajną tylko już nie pamiętam jak ona dokładnie wyglądała. Mundurek hmmm to był zwykły granatowy fartuszek i kozacka tarcza - cieszyłem się jak nie wiem co, że mam tarczę na mundurku ehehe no ale byłem w 1 klasie. Teraz all się zmienia - mundurki są różne do tego ceny różne a jak masz więcej niż parkę dzieci w szkole to masz przej.... bo koszt mundurka nie jest mały. Dolicz podręczniki itp i za co masz żyć ?? Roman pedał - nie obrażając innych Romanów mówię o tym dinozaurze Giertychu jest już tak bardzo wyśmiewany za swoje powalone pomysły, że pomysł tych mundurków w obecnej erze jest śmieszny. Osoba, która nie będzie miała mundurka, to co, nie zostanie wpuszczona do szkoły ?? Przecież nie mogą ucznia nie wpuścić na zajęcia.
Właśnie a czy poza uczniami Mundurek muszą nosić też nauczyciele ?? bo wypadałoby, żeby też nosili.