A przy regeneracji pisze, cytuję: "Rany odniesione w wyniku Płonących Ataków nie podlegają zasadzie Regeneracja - nie można stosować ocrony Regeneracji przeciwko tego typu atakom."

Edit: Mam mały podręcznik tylko, więc może tutaj tkwi problem.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
cytat z rulebooka. Malego, ale angielskiegoWounded coused by Flaming Attacks (as described earlier in this cection) cannot be regenerated, and if unit is wounded by Flaming Attack it loses the Regeneration rule for remainder of the phase (it can be used later in the turn, though- it just take a short time for the Regeneration to overcome the flames).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Nie ma co kminić - nie masz w tym klocku dwóch bohaterów, bo zabraniają tego zasady oath stone'a.papa-smerf pisze:Gdy mam w jednym kolcku lorda na tarczy i BSB-ka na kamulcu i BSB użyje kamyczka to musi wołać challange, ale mam pytanko skoro jedna challenge na combat to moge krzyczeć tarczownikiem challenga czy uznaje się ze BSB na kamulcu ma jakiś priorytet i to on zawsze jest pierwszy w challengu ?
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).