Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
One tylko płoną, nie są magiczne
"Models in a unit with BoEF have Flaming Attacks"
"Models in a unit with BoEF have Flaming Attacks"
o ile nic się nie zmieniło to nie, trzeba go postawić na terenie otwartym, no i warto pamiętać że zmieniono pole wystawienia z własnej połowy do własnej strefy wystawienia.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ja mam pytanie odnośnie Asyendi`s Bane.
Chcę go zastosować w BSB i do tego HoDA. Jak się stosuje przerzucanie nietrafień i trafienie w siebie w normalnym strzelaniu i jak przy HoDzie ?
Rozumiem, że wszystkie nietrafione po re-rollu rozpatruje jako trafienia w siebie z siłą S3 lub S4 ???
Najlepiej jakiś łopatologiczny przykład proszę
Chcę go zastosować w BSB i do tego HoDA. Jak się stosuje przerzucanie nietrafień i trafienie w siebie w normalnym strzelaniu i jak przy HoDzie ?
Rozumiem, że wszystkie nietrafione po re-rollu rozpatruje jako trafienia w siebie z siłą S3 lub S4 ???
Najlepiej jakiś łopatologiczny przykład proszę

Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, o 13:21 przez Heptun, łącznie zmieniany 1 raz.

Cześć, mam małe pytanko, otóż nie doczytałem jeszcze księgi zasad WH, i mam wątpliwości z magią, a że nie bede kupował armybooka polskiego lesnych elfów nie dokładnie wiem jak to jest. Otóż staty moge zobaczyc na AB, w ksiedze zasad, itp. Ale magii chyba już nie, i chciałem się zapytać jak to jest w ogóle z tą magią, czy magowie maja jakas swoja magie czy to poprostu wybieram domene i juz? Bo nie wiem tego, a możliwe że przyczynię się do dzielenia losów armii lesnych elfów ;p i chcialbym to głębiej poznać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W AB mamy swoja magie - domenę leśnych elfów. Tylką ja mogą wybrać mniejsi czarodzieje (1-2 lvl), duzi magowie (3-4lvl) mogą brać oprócz tej domeny, domenę bestii lub zycia.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Kup w sklepie to będziesz miał polskie wydaniepojutrzee pisze:Serio? No bo nie wiem ;P NArazie złapałem angielskie, no dobra, ale teraz to kilka pytań na temat lesniaków. Otóż czy to dobra armia na początek? jakie mają atuty/zalety? wady?

Dobra armia na początek ? Czy ja wiem. Troche trudna do ogarnięcia IMO bo wszystkiego jest pełno, mało czegos twardego czym mozna przepychać jakieś duze kloce. Ogólnie trzeba sporo kminic przy grze a i tak nie tał łatwo wygrać. Szczególnie w nowej edycji moim zdaniem jesteśmy w plecy. No moze poza waleniem po inicjatywie bo tu mamy sporą przewage nad wieloma armiami. Drady z I 6 bija praktycznie zawsze pierwsze. Choc Skirmish w nowym wydaniu mi osobiscie przeszkadza w graniu nimi. Wolałem dużo bardziej wydanie 7 ed. W sumie. Każdą armią technicznie rzecz biorąc mozna zaczac grac. Tylko wyniki rórzne

Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
No cóż, skoro nie to nie, wolę armię którą długo cisne i którą "ogarniam" 
W takim razie spróbujemy kiedy indziej ;p
No dobra, ale skoro nie oni to kto ;(
Bo nie mogę zdecydować się na armie, poczatkowa chciałem WoCH ale jakoś nie, z racji że nie ma strzelań, tak więc kto? Myślałem o krasiach, czy waszym zdaniem sa dobzi na poczatek? I jeszcze o jaszczurkach i ciemnych elfach ale oni na bok narazie. Może jeszcze jakas inna armia jest dobra? Tzn. Dla mnie liczy sie klimat ( wyglad figurek, uzbrojenia itp. ) I staty ale jakoś se armi wybrac nie potrafię

W takim razie spróbujemy kiedy indziej ;p
No dobra, ale skoro nie oni to kto ;(
Bo nie mogę zdecydować się na armie, poczatkowa chciałem WoCH ale jakoś nie, z racji że nie ma strzelań, tak więc kto? Myślałem o krasiach, czy waszym zdaniem sa dobzi na poczatek? I jeszcze o jaszczurkach i ciemnych elfach ale oni na bok narazie. Może jeszcze jakas inna armia jest dobra? Tzn. Dla mnie liczy sie klimat ( wyglad figurek, uzbrojenia itp. ) I staty ale jakoś se armi wybrac nie potrafię

- Jacek_Azael
- Masakrator
Jeżeli chcesz wygrywać to bierz armie której AB niedawno wyszedł, jeżeli na klimat itp to po prostu bierz to co ci się podoba, najlepiej zagraj z kimś na proxach i zobacz czy tym ci się fajnie gra. Ja na początku grałem wampirami ale gra nimi była nudna(za mocni) teraz obecnie zbieram WE i bardzo fajnie mi się tym gra 

nieregulaminowy podpis usunięty - administracja