Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Urban »

One tylko płoną, nie są magiczne
"Models in a unit with BoEF have Flaming Attacks"

Misza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misza »

mozna ten nasz dodatkowy las postawić na górce?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

o ile nic się nie zmieniło to nie, trzeba go postawić na terenie otwartym, no i warto pamiętać że zmieniono pole wystawienia z własnej połowy do własnej strefy wystawienia.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Ja mam pytanie odnośnie Asyendi`s Bane.

Chcę go zastosować w BSB i do tego HoDA. Jak się stosuje przerzucanie nietrafień i trafienie w siebie w normalnym strzelaniu i jak przy HoDzie ?

Rozumiem, że wszystkie nietrafione po re-rollu rozpatruje jako trafienia w siebie z siłą S3 lub S4 ???

Najlepiej jakiś łopatologiczny przykład proszę :D
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, o 13:21 przez Heptun, łącznie zmieniany 1 raz.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Zobacz opis HODY. Magiczne wlasciwosci łuku sa ignorowane kiedy wypuszczasz HODE, czyli w tym momencie jest to zwykly łuk. Nie ma przerzutów trafień, nie ma ranienia samego siebie.

Dość łopatologicznie? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

No dzięki Bless - jak zwykle pomogłeś mi niezmiernie :)
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Post autor: pojutrzee »

Cześć, mam małe pytanko, otóż nie doczytałem jeszcze księgi zasad WH, i mam wątpliwości z magią, a że nie bede kupował armybooka polskiego lesnych elfów nie dokładnie wiem jak to jest. Otóż staty moge zobaczyc na AB, w ksiedze zasad, itp. Ale magii chyba już nie, i chciałem się zapytać jak to jest w ogóle z tą magią, czy magowie maja jakas swoja magie czy to poprostu wybieram domene i juz? Bo nie wiem tego, a możliwe że przyczynię się do dzielenia losów armii lesnych elfów ;p i chcialbym to głębiej poznać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

W AB mamy swoja magie - domenę leśnych elfów. Tylką ja mogą wybrać mniejsi czarodzieje (1-2 lvl), duzi magowie (3-4lvl) mogą brać oprócz tej domeny, domenę bestii lub zycia.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Yhm, a AB tylko po engliszowsku? ;/ Czy da rady jakąś polską skórkę znaleść?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Nie, jest AB po polsku...

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Serio? No bo nie wiem ;P NArazie złapałem angielskie, no dobra, ale teraz to kilka pytań na temat lesniaków. Otóż czy to dobra armia na początek? jakie mają atuty/zalety? wady?

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

pojutrzee pisze:Serio? No bo nie wiem ;P NArazie złapałem angielskie, no dobra, ale teraz to kilka pytań na temat lesniaków. Otóż czy to dobra armia na początek? jakie mają atuty/zalety? wady?
Kup w sklepie to będziesz miał polskie wydanie :mrgreen:
Dobra armia na początek ? Czy ja wiem. Troche trudna do ogarnięcia IMO bo wszystkiego jest pełno, mało czegos twardego czym mozna przepychać jakieś duze kloce. Ogólnie trzeba sporo kminic przy grze a i tak nie tał łatwo wygrać. Szczególnie w nowej edycji moim zdaniem jesteśmy w plecy. No moze poza waleniem po inicjatywie bo tu mamy sporą przewage nad wieloma armiami. Drady z I 6 bija praktycznie zawsze pierwsze. Choc Skirmish w nowym wydaniu mi osobiscie przeszkadza w graniu nimi. Wolałem dużo bardziej wydanie 7 ed. W sumie. Każdą armią technicznie rzecz biorąc mozna zaczac grac. Tylko wyniki rórzne :mrgreen:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jeśli nie jesteś wytrwały, nie masz dobrych kmin, to długo nie pograsz tą armią... Takie moje zdanie.
Imho jedna z najbardziej wyważonych, klimatycznych armii w whfb.

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

No cóż, skoro nie to nie, wolę armię którą długo cisne i którą "ogarniam" :P
W takim razie spróbujemy kiedy indziej ;p
No dobra, ale skoro nie oni to kto ;(
Bo nie mogę zdecydować się na armie, poczatkowa chciałem WoCH ale jakoś nie, z racji że nie ma strzelań, tak więc kto? Myślałem o krasiach, czy waszym zdaniem sa dobzi na poczatek? I jeszcze o jaszczurkach i ciemnych elfach ale oni na bok narazie. Może jeszcze jakas inna armia jest dobra? Tzn. Dla mnie liczy sie klimat ( wyglad figurek, uzbrojenia itp. ) I staty ale jakoś se armi wybrac nie potrafię :P

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ryboludzie niedługo wyjdą (mają mieć dobre rekiny w Rarach), tylko musisz trochę poczekać. Wytrwałości. 8)
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

9 edycja? Nie, nie sądze zebym chciał grac rybkami :P
Muszę wybrać krasie albo nie wiem co ;d

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Jeżeli chcesz wygrywać to bierz armie której AB niedawno wyszedł, jeżeli na klimat itp to po prostu bierz to co ci się podoba, najlepiej zagraj z kimś na proxach i zobacz czy tym ci się fajnie gra. Ja na początku grałem wampirami ale gra nimi była nudna(za mocni) teraz obecnie zbieram WE i bardzo fajnie mi się tym gra :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

pojutrzee
Pseudoklimaciarz

Gorzej, bo w środe 4 kolegów robi wielkie zamówienie w sklepie i ja chcę z nimi a nie moge sie zdecydować :P
Bede przemyslal, jeszcze najwyzej sie kolegow popytam, a takto pod uwage biore krasie, mroczne elfy, i chaos ( wojownicy ) :S

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

A co biorą koledzy? Może pomożemy wybrać coś czym bedziesz cisnał i jednocześnie będzie ci sie podobało ;)
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Heh, uwielbiam takie podejście. Nie wiem, może ja jestem dziwny, ale ja jak zobaczyłem WE to od razu wiedziałem, że to będzie moja armia :)

ODPOWIEDZ