![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co nie przeszkodziło mi w dokonczeniu tura
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Fluffy pisze:Wychodząc spod prysznica wywinałem orła, przywalilem potylicą w posadzkę a ręką przejechałem po zaworze od kalafiora, więc szef hotelu odwiózł mnie na izbę przyjęc, założyli mi 14 szwów i dostalem zwolnienie lekarskie do konca tygodnia![]()
Co nie przeszkodziło mi w dokonczeniu tura
My również dziękujemy, było przednio więc dzięki Waszemu turniejowi myślę, że powoli zaczniemy się rozkręcać z powrotem turniejowo.Laik pisze:Przede wszystkim dziękuje wszystkim przybyłym drużynom!
Szczególne podziękowania licznie przybyłej ekipie Wrocławskiej (wynagrodziliśmy w nagrodach:), chłopakom z Opola (fajnie że się u nas pojawiliście)
A oczywiście, żeby za dobrze Wam nie byłoLaik pisze: Czekam na więcej feedbacku z Waszej strony, wszelkie niedociągnięcia z naszej strony zmotywują nas do zrobienia jeszcze lepszego turnieju w przyszłym roku.
I nie mogło być inaczej skoro drużyna otrzymująca 3-4 maski w plecy ma 35 punktów a dryużyna która zdobyła 35 punktów otrzymuje też 35 punktów.Laik pisze: Co ciekawe po pierwszym dniu top4 były identyczne, niżej też niewiele się zmieniło.
W tej edycji odpadło dużo bonusowych punktów za sztandary i ćwiartki, więc widełki trzeba było zmniejszyć - dzięki temu maskę da się zrobić. I dzięki temu da się przy rozstawieniu planować, że dobrze dostawiony gracz zrobi tą maskę, a reszta spróbuje nie stracić punktów. Obcięcie punktów do 65 w drużynównce jest konieczne, bo wystarczy w pierwszej rundzie trafić na dobry paring, zrobić 96 (w zeszłym roku zrobiliśmy koło 90 na ZKF) i już praktycznie jest się nie do złapania dla tych, którzy zaczęli od równoirzędnych przeciwników i wymęczyli 60 - po przetasowaniu w pierwszej bitwie wyniki zaczynaja oscylować pomiędzy 40 a 60 i przewaga z pierwszej bitwy to za duży bonus.Nie rozumiem po prostu tego systemu:
a) Grając na 8 ed. systemem "Bazyliszkowym" trydno jest założyć masakrę więc widełki zmniejszono z 240 do 150 - (a muszą być koniecznie te masakry? jaki jest cel tego?) no ale ok
b) Żeby jednak "masakrujący" nie mieli tak łatwo to zrobiono widełki obcinające drużynie punkty...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.