Armie Proxów Na Turniejach

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Re: Armie Proxów Na Turniejach

Post autor: Havelock »

Fluffy pisze:któregoś z zakonó marines?
wow
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Nie wiem jak reszta ale "zakonó" mnie rozwaliło... :evil:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

tak nie miało być zakonU, tylko pewnie zakonÓW.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Mam mikrolagi na klawiaturze, wiec literówki się zdarzają. Miało być "Zakonów".
Już poprawiłem. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Genialne :mrgreen: Kocham takie klimaty ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Fluffy pisze:Mam mikrolagi na klawiaturze, wiec literówki się zdarzają. Miało być "Zakonów".
Już poprawiłem. Pozdrawiam.

Nie tlumacz sie, jestes pompa dzisiejszego dnia :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

świat wfb to nie ograniczony konwencją lotr... tu sa dużo większe możliwości. uważam że jeśli coś wynika z pomysłu na armię to nie dość że nie jest to proksem to do tego jest jak najbardziej wskazane... w zwykłej armii zwykły, nieprzerabiany dreadnought bylby rzeczywiście z dupy. ale mocno skonwertowany aby pasował do armii z takim fluffem jest jak najbardziej na miejscu... co innego jak ktoś idzie na łatwiznę żeby coś sproksować niższym kosztem/nakładem pracy a co innego jak ktoś ma pomysł na armię. a niestety u większości graczy pomysł na armię ogranicza się do kolorystyki więc mogą nie ogarniać tematu...:P
łatwo jest bazować na ramowym klimacie armii, powinniście docenić inwencję w tego typu armiach a jak jakiś pomysł was przerasta to może najpierw lepiej zapytać czemu dredzio się znalazł w wfb?
jedyne na co ich stać to wypomnienie autorowi zjedzenie literki:D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

vocal pisze:czemu dredzio się znalazł w wfb?
z wyjaśnień jakie udzielił właściciel armii wynika, że jest to jakaś ogromna teoria spiskowa. Ludki z WH40k sprowadzają do świata WFB swoich posłańców i sterują całym starym światem. Zero powiązania z obowiązującym fluffem WFB.
Ktoś chyba za dużo "Z archiwum X" się naoglądał. ;-)

Nie kupuje tych tłumaczeń,
a dred w WFB zawsze będzie wyglądał dziwnie, nie ważne jak to wytłumaczymy i jak przekonwertujemy.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Pogratulować armii i pomysłu =D>
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Rozumiem, że uniwersum wfb może być tam tą jedną planetą itd, jednak bez przesady... Moim zdaniem taka wysoka technologia psuje cały klimat Starego Świata. Nie przepadam za klimatem 40stki, dlatego gram w wfb. Jak tam kto woli, ja tam wolę miecz i łuk, inni działa plazmowe.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

E tam. Do klimatu TK pasuje jak ulał ;) Rozumiem ze wygladało by dziwnie w np. w Elfach czy bretonii.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

dla mnie dużo bardziej szemrane wydają się być armie dinozaurów...:P i jest wiele paskudnych figurek z wfb których wolałbym nigdy nie widywać w tym systemie ...
ciężko nazwać teorią spiskową coś czego nie jesteś w stanie udowodnić że nie jest prawdą w świecie fantasy...
ja wolę widzieć jakąś troszkę dziwniejsza armię z pomysłem niż 'o stary jaki zajebisty pomysł na chaoswariorów, obczaj to- CAŁA ARMIA NA KHORNIE! stary, wszystko będzie czerwone, na pewno nikt na to nie wpadł' czy 'o kurde ale miałem rozkminę na bretę- zrobię ją w klimatach arturiańskich!'... ale zawsze są konserwatyści i liberałowie:D
PS. wysoka technologia w jednej armii na turnieju nie jest chyba problemem, szczególnie że w jednej z nielicznych armii w której pasuje;] na dobrą sprawę może się okazac że cała magia w wfb to wynik jakiejś technologii.. poczytajcie Hyperiona, coś Dukaja, Lodowy Ogród... dają ciekawe spojrzenie na różne aspekty fantasy. ja kiedyś też byłem fantasy-betonem ale mi przeszlo:D
Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, o 17:56 przez vocal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Fluffy nie wiedziałem ze to twoja Armia! pełen szacun, ślicznie zrobione modele z pomysłem.
Rasti , Assasello- nie wiem ile siedzicie w WHfB, ale tak kiedyś wyglądał fluff do battla- Istnieje Universum Wh 40k- pradawna rasa (old Ones) chciała stworzyć świat nieskażony siłami chaosu- i stworzyła świat ,który my rozumiemy jako Universum battla- Old Ones stworzyli świat i rasy ( lizaki na pewno co do reszty nie pamiętam) - mieli Gate' do poruszania się między Universum 40'ki i WHFB które z tego co pamiętam pizgneły i wlał się przez nie chaos- tyle, wszystko by GW. Więc od tej strony fluffu jest kryty jak najbardziej :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ja rozumiem, po prostu jednak grając w battla mam nadzieję na dark fantasy w klimatach magii i miecza, jakbym chciał karabiny, roboty i power fisty grałbym w 40k :)
Moim zdaniem po to jest to rozgraniczenie systemów, żeby jednak jedni mogli grać w to, drudzy w tamto :D

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Wracając do Dragon Princes robiących za Blood Knights to co sądzicie o tym przykładzie?

Obrazek
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

ujdą, nie wszyscy muszą mieć chaosknightów jako bloodknightów:D choć wolałbym żeby mieli więcej bitsów vc, tarcze, może inne bronie czy główki... a ceny BK to inna sprawa.. nie jestem jakims zwolennikiem tanich rozwiązań proxowych bo czesto kończy się to strasznie ale jak widzę 1 konnego za 70-80zł czyli więcej niż boks jazdy to uprzedzenia puszczają:D

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

To było konwertowane ?
Jeśli nie to te figurki jak dla mnie bardziej wampirze niż elfie :mrgreen:
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Abaddon pisze:To było konwertowane ?
Jeśli nie to te figurki jak dla mnie bardziej wampirze niż elfie :mrgreen:
zero konwersji, nawet runy HElfickie zostały na proporcach. Mi też się podoba ten pomysł, tym bardziej że smoki dość są mocno zakorzenione w wampirzym fluffie.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jest spoko, ja bym tylko zmienił im główki na wampirze, te czubkowate hełmy zbyt do HE przynależą :)
Jeszcze zmienić groty kopii, poszarpać szmatki i jest miodnie.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Oczy mają fajnie zrobione. Pewnie sobie takich sprawię bo już ponad pół roku poluję na metalowych Blood Knightów na ebayu i ceny tam mnie doprowadzają do zawału serca za każdym razem.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

ODPOWIEDZ