wowFluffy pisze:któregoś z zakonó marines?
Armie Proxów Na Turniejach
Re: Armie Proxów Na Turniejach
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Fluffy pisze:Mam mikrolagi na klawiaturze, wiec literówki się zdarzają. Miało być "Zakonów".
Już poprawiłem. Pozdrawiam.
Nie tlumacz sie, jestes pompa dzisiejszego dnia

świat wfb to nie ograniczony konwencją lotr... tu sa dużo większe możliwości. uważam że jeśli coś wynika z pomysłu na armię to nie dość że nie jest to proksem to do tego jest jak najbardziej wskazane... w zwykłej armii zwykły, nieprzerabiany dreadnought bylby rzeczywiście z dupy. ale mocno skonwertowany aby pasował do armii z takim fluffem jest jak najbardziej na miejscu... co innego jak ktoś idzie na łatwiznę żeby coś sproksować niższym kosztem/nakładem pracy a co innego jak ktoś ma pomysł na armię. a niestety u większości graczy pomysł na armię ogranicza się do kolorystyki więc mogą nie ogarniać tematu...
łatwo jest bazować na ramowym klimacie armii, powinniście docenić inwencję w tego typu armiach a jak jakiś pomysł was przerasta to może najpierw lepiej zapytać czemu dredzio się znalazł w wfb?
jedyne na co ich stać to wypomnienie autorowi zjedzenie literki:D

łatwo jest bazować na ramowym klimacie armii, powinniście docenić inwencję w tego typu armiach a jak jakiś pomysł was przerasta to może najpierw lepiej zapytać czemu dredzio się znalazł w wfb?
jedyne na co ich stać to wypomnienie autorowi zjedzenie literki:D
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
z wyjaśnień jakie udzielił właściciel armii wynika, że jest to jakaś ogromna teoria spiskowa. Ludki z WH40k sprowadzają do świata WFB swoich posłańców i sterują całym starym światem. Zero powiązania z obowiązującym fluffem WFB.vocal pisze:czemu dredzio się znalazł w wfb?
Ktoś chyba za dużo "Z archiwum X" się naoglądał.

Nie kupuje tych tłumaczeń,
a dred w WFB zawsze będzie wyglądał dziwnie, nie ważne jak to wytłumaczymy i jak przekonwertujemy.
pozdrawiam

Rozumiem, że uniwersum wfb może być tam tą jedną planetą itd, jednak bez przesady... Moim zdaniem taka wysoka technologia psuje cały klimat Starego Świata. Nie przepadam za klimatem 40stki, dlatego gram w wfb. Jak tam kto woli, ja tam wolę miecz i łuk, inni działa plazmowe.
dla mnie dużo bardziej szemrane wydają się być armie dinozaurów...
i jest wiele paskudnych figurek z wfb których wolałbym nigdy nie widywać w tym systemie ...
ciężko nazwać teorią spiskową coś czego nie jesteś w stanie udowodnić że nie jest prawdą w świecie fantasy...
ja wolę widzieć jakąś troszkę dziwniejsza armię z pomysłem niż 'o stary jaki zajebisty pomysł na chaoswariorów, obczaj to- CAŁA ARMIA NA KHORNIE! stary, wszystko będzie czerwone, na pewno nikt na to nie wpadł' czy 'o kurde ale miałem rozkminę na bretę- zrobię ją w klimatach arturiańskich!'... ale zawsze są konserwatyści i liberałowie:D
PS. wysoka technologia w jednej armii na turnieju nie jest chyba problemem, szczególnie że w jednej z nielicznych armii w której pasuje;] na dobrą sprawę może się okazac że cała magia w wfb to wynik jakiejś technologii.. poczytajcie Hyperiona, coś Dukaja, Lodowy Ogród... dają ciekawe spojrzenie na różne aspekty fantasy. ja kiedyś też byłem fantasy-betonem ale mi przeszlo:D

ciężko nazwać teorią spiskową coś czego nie jesteś w stanie udowodnić że nie jest prawdą w świecie fantasy...
ja wolę widzieć jakąś troszkę dziwniejsza armię z pomysłem niż 'o stary jaki zajebisty pomysł na chaoswariorów, obczaj to- CAŁA ARMIA NA KHORNIE! stary, wszystko będzie czerwone, na pewno nikt na to nie wpadł' czy 'o kurde ale miałem rozkminę na bretę- zrobię ją w klimatach arturiańskich!'... ale zawsze są konserwatyści i liberałowie:D
PS. wysoka technologia w jednej armii na turnieju nie jest chyba problemem, szczególnie że w jednej z nielicznych armii w której pasuje;] na dobrą sprawę może się okazac że cała magia w wfb to wynik jakiejś technologii.. poczytajcie Hyperiona, coś Dukaja, Lodowy Ogród... dają ciekawe spojrzenie na różne aspekty fantasy. ja kiedyś też byłem fantasy-betonem ale mi przeszlo:D
Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, o 17:56 przez vocal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Fluffy nie wiedziałem ze to twoja Armia! pełen szacun, ślicznie zrobione modele z pomysłem.
Rasti , Assasello- nie wiem ile siedzicie w WHfB, ale tak kiedyś wyglądał fluff do battla- Istnieje Universum Wh 40k- pradawna rasa (old Ones) chciała stworzyć świat nieskażony siłami chaosu- i stworzyła świat ,który my rozumiemy jako Universum battla- Old Ones stworzyli świat i rasy ( lizaki na pewno co do reszty nie pamiętam) - mieli Gate' do poruszania się między Universum 40'ki i WHFB które z tego co pamiętam pizgneły i wlał się przez nie chaos- tyle, wszystko by GW. Więc od tej strony fluffu jest kryty jak najbardziej
Rasti , Assasello- nie wiem ile siedzicie w WHfB, ale tak kiedyś wyglądał fluff do battla- Istnieje Universum Wh 40k- pradawna rasa (old Ones) chciała stworzyć świat nieskażony siłami chaosu- i stworzyła świat ,który my rozumiemy jako Universum battla- Old Ones stworzyli świat i rasy ( lizaki na pewno co do reszty nie pamiętam) - mieli Gate' do poruszania się między Universum 40'ki i WHFB które z tego co pamiętam pizgneły i wlał się przez nie chaos- tyle, wszystko by GW. Więc od tej strony fluffu jest kryty jak najbardziej

Ja rozumiem, po prostu jednak grając w battla mam nadzieję na dark fantasy w klimatach magii i miecza, jakbym chciał karabiny, roboty i power fisty grałbym w 40k 
Moim zdaniem po to jest to rozgraniczenie systemów, żeby jednak jedni mogli grać w to, drudzy w tamto

Moim zdaniem po to jest to rozgraniczenie systemów, żeby jednak jedni mogli grać w to, drudzy w tamto

- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Wracając do Dragon Princes robiących za Blood Knights to co sądzicie o tym przykładzie?

Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
ujdą, nie wszyscy muszą mieć chaosknightów jako bloodknightów:D choć wolałbym żeby mieli więcej bitsów vc, tarcze, może inne bronie czy główki... a ceny BK to inna sprawa.. nie jestem jakims zwolennikiem tanich rozwiązań proxowych bo czesto kończy się to strasznie ale jak widzę 1 konnego za 70-80zł czyli więcej niż boks jazdy to uprzedzenia puszczają:D
zero konwersji, nawet runy HElfickie zostały na proporcach. Mi też się podoba ten pomysł, tym bardziej że smoki dość są mocno zakorzenione w wampirzym fluffie.Abaddon pisze:To było konwertowane ?
Jeśli nie to te figurki jak dla mnie bardziej wampirze niż elfie
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Oczy mają fajnie zrobione. Pewnie sobie takich sprawię bo już ponad pół roku poluję na metalowych Blood Knightów na ebayu i ceny tam mnie doprowadzają do zawału serca za każdym razem.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.