Armie Proxów Na Turniejach

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Re: Armie Proxów Na Turniejach

Post autor: Doman- »

moim zdaniem przechodzą :wink:
i maja WYSWIG i normalne konie a nie jakieś kościane szkapy 8)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Rasti pisze:Jest spoko, ja bym tylko zmienił im główki na wampirze, te czubkowate hełmy zbyt do HE przynależą :)
Jeszcze zmienić groty kopii, poszarpać szmatki i jest miodnie.
Moim zdaniem te główki tylko dodaja im wampirzego charakteru ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

TK bardzo ładnie pomalowane ale ja bym przeciwko temu nie chciał grać w WFB a mam luźniejsze podejście do proxów niż wielu z was, którzy się tymi puszkami zachwycacie.
Przepraszam ale Jankiel jest dla mnie najmniej zrozumiały. Najbardziej atakuje proxy i konwersje ale jednocześnie jest bardzo niekonsekwętny i pieje nad modelami z WH40k i używa GR jako WR...

Natomiast ci DP występujący jako BK są o niebo lepsi niż to co GW oferuje jako BK.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Przepraszam ale Jankiel jest dla mnie najmniej zrozumiały.
Co jest nie zrozumiałego?
To, że wolę porządne konwersje od oszczędnościowych i doceniam fajne pomysły na armie?
Że razi mnie swobodne traktowanie WYSWIG na imprezach, na których niby trzyma się wysoki poziom?
Że walczy się z proksami, bo niby przeszkadzają w grze, jednocześnie dopuszcza się "lightowe" proksy i braki w wyswigu, bo przecież można zerknąć do rozpiski.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Panowie widzę iż wasza dysputa na temat konwersji oraz proksów przybiera na mocy.
Panowie konwersja to model zawierający elementy pierwotnego modelu inaczej ułożone , z elementami innych modeli , wyrzeźbionymi częściami itp. .

Konwersją nie jest podstawka ,śmiecio budowa , czy model z innej armii pomalowany tak aby wyglądał jak model za który robi , to jest dla mnie proks .
I ja nie rozumiem czemu jedne proksy traktowane są jak konwersje, może to po prostu zależy od tego do kogo ta armia należy.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Wieszkto pisze:Panowie konwersja to model zawierający elementy pierwotnego modelu inaczej ułożone , z elementami innych modeli , wyrzeźbionymi częściami itp. .
Czyli great sword z główką szkieletu jest konwersja
Natomiast DP jako BK jest mega proksem, spoko.

Twoja definicja wcale nie jest dziurawa.
Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Fluffy, nie przejmuj się, armia zajebista, z pomysłem, fajnie wykonana. Niech malkontenci dalej się produkują, Ty maluj i konwertuj, bo idzie Ci to świetnie.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Wieszkto
Chuck Norris

eliah91 pisze:Czyli great sword z główką szkieletu jest konwersja

Pozdrawiam.
Sory ale to nadal DP tylko inaczej pomalowani, gdyby mieli wprowadzone jakieś zmiany fizyczne oprócz innego malowania to była by konwersja .
Nie neguję że modele są bardzo ładnie pomalowane ale sory to są proksy.
Dla mnie oczywiście i nic tego nie zmieni .
A wiecie co najlepiej było by zapytać producenta co jest konwersją a co proksem .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Wieszkto pisze:
eliah91 pisze:Czyli great sword z główką szkieletu jest konwersja

Pozdrawiam.
Sory ale to nadal DP tylko inaczej pomalowani, gdyby mieli wprowadzone jakieś zmiany fizyczne oprócz innego malowania to była by konwersja .
Nie neguję że modele są bardzo ładnie pomalowane ale sory to są proksy.
Dla mnie oczywiście i nic tego nie zmieni .
A wiecie co najlepiej było by zapytać producenta co jest konwersją a co proksem .
Producenta u którego kupując figurki musiałbym sprzedać połowę organów wewnetrznych ?
Dziękuje postoje ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Wieszkto pisze:Sory ale to nadal DP tylko inaczej pomalowani, gdyby mieli wprowadzone jakieś zmiany fizyczne oprócz innego malowania to była by konwersja .
Błagam, wystarczy dobry malarz i powstają prawdziwe cuda.
A jak do tych DP przykleję sztylet i woreczki ,bitz taki od GG, to już jest konwersja?
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

jak dla mnie jak figurka przypomina to co ma przedstawiać to ja się czepiać nie będe. Nie wchodzmy w paranoje te DP są podobne do Bloodków, a jak ktoś zaprzeczy to albo ślepy albo przyjde mu na chate zobacze jego figurki i też mu wskarze podobne sytuacje...
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Jasif pisze:Fluffy, nie przejmuj się, armia zajebista, z pomysłem, fajnie wykonana. Niech malkontenci dalej się produkują, Ty maluj i konwertuj, bo idzie Ci to świetnie.
Dzięki, nie przejmuję się, cieszę się że większosci ludzi się podoba.
Zazwyczaj na eventach podchodza ludzie, pytają czy mozna oglądac, fotografować, i chyba o to chodzi :)

[złośliwość on]Chciałbym, tak od siebie, zobaczyć armie owych malkontentów i ocenić malowanie, konwersje i wysywig... :mrgreen: [/złośliwość off]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Marian ma 30 horrorów zrobionych z night goblinów i wyglądają świetnie : ] ja mam warshrine z małej czaszki i hellcannona z czesci od stardragona, 12 tarcz , bolca hob goblinskiego rydwanu chaosu i rzemyku

liczy sie wyglad koncowy a nie czesci uzyte : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Pozostaje pytanie co to znaczy "porządna konwersja" i "fajny pomysł". Wszystkie sądy nad takimi kwestiami są bardzo subiektywne co wyszło nawet przy obu ostatnio zaprezentowanych zdjęciach.
Nie chcę być odebrany jako wywrotowiec, usiłuje jedynie zwrócić uwagę, że sprawa jest bardzo trudna do rozwiązania ponieważ dopuszczacie proks...warukek jest jednak taki, że mają się podobać konkretnym jednostkom. :?

Dodam, że puszki Fluffiego są b. fajne ale jeśli na turnieju usiadłbym do stołu z wcześniej wymienionym i zacząłbym protestować sam mając w armii śmiertelników chaosu modele mrocznych elfów Jankiel krzywiłby się na mroczne elfy.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Wieszkto
Chuck Norris

Masz rację iż pojęcie proksa i konwersji jest subiektywne , ale szczerze figurki inaczej pomalowanej niemożna nazwać konwersją .

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

wru pisze:Czemu zawsze krzyczą najgłośniej ci, którzy nie jeżdżą na turnieje?
Bo rzygowy poziom armii był jedną z rzeczy, która ich do odwiedzania turniei zniechęciła ?

Myślę,że mimo bzdurnych tłumaczeń posiadaczy gotowych w żywe oczy powiedzieć że białe jest czarne, niczym gimnazjalista tłumaczący brak pracy domowej ("te skinki kameleony są tak tajniackie, że przebrały się za bretońskich łuczników!") każdy rozgarnięty gracz potrafi odróżnić bezczelny prox (w.w. "skinki") od modelu specjalnie przygotowanego do pełnienia konkretnej roli w armii, nawet jeśli nie pochodzi on bezpośrednio z gamy modeli do tej właśnie armii (sprezentowani DP, którzy wyglądają jak Blood Knights, mają wszystkie cechy Blood Knights, po prostu...są Blood Knights)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Cyel +1
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

mając w armii śmiertelników chaosu modele mrocznych elfów Jankiel krzywiłby się na mroczne elfy.
W armii slaanesha witchki czy wyche z dark eldarów w miejsce maruderów byłyby super (pod warunkiem oczywiście, że miałyby odpowiednią broń, a nie wystawiałbyś wychy z pistoletami za maruderów z dwurakami).
Skoro już Cyel wrzucił w innym temacie swoje armie, to dam tutaj jako przykład tego, co moim zdaniem jest świetną konwersją i w pełni nadaje się do gry, mimo, że wielokrotnie stosowane są inne modele.

http://cyel.deviantart.com/art/My-Chaos-Army-41795861

http://cyel.deviantart.com/art/Daemons- ... -105855197
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Świetni Nurglici! Właśnie dyskryminowania takich armii bałem się czytając Twoje posty.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Ja jestem za dyskryminacją zdrybrushowanych na czerwono warriorów chaosu z hand wepon+shield udających chosenów tzeentcha z halabardami :)
I osobiście uważam, że nowi dragon princes świetnie się nadadzą na blood knightów.

ODPOWIEDZ