[Wycena] Trochę starych figurek O&G, VC/Undead

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Bimber
Plankton

[Wycena] Trochę starych figurek O&G, VC/Undead

Post autor: Bimber »

Witam

Znalazłem ostatnio trochę swoich starych figurek i chciałbym je sprzedać. Nie wiem dokładnie z jakiego są one roku (lub z której edycji), gdyż "wypadłem z tematu" już ładnych parę lat temu. Na pewno nie są to najnowsze modele. Nie mam pojęcia ile mogą być warte, nie wiem nawet czy jeszcze mają jakąś wartość "bitewną" (na wartość kolekcjonerską wydają mi się trochę za nowe ale może... ;)
Zamierzam wystawić figurki na allegro (chyba, że ktoś z Was byłby zainteresowany :)) i chciałbym wiedzieć mniej więcej jak sprawa wygląda.
Figurki w większości są pomalowane, praktycznie żadna nie jest dokończona ani "dopieszczona" zdecydowanie "do roboty" jeśli miałyby wyglądać pro. Kilka sztuk niepomalowane. Wszystkie farby użyte - oryginalne.
I tak:

VC/Undead
1) Black coach - kompletny, kawałek kiepsko pomalowany.
2) Zombie dragon - jw, z tym, ze jeździec ma ułamany sztandar (ale końcówkę mam)
3) 4 mumie - jeszcze sprzed Tomb kings
4) Krell - sztandar jak wyżej
5) Spirit host?? - chyba tak to się nazywa - 3 duchy
6) Nekromanta na koniu (kon plastikowy)

O&G
1) Doom diver
2) 2 typów z maczugami z kolcem i do tego jeden z siecią, nie pamiętam jak to się zowie
3) Night goblin standar bearer
4) 6 Forest goblin - muzyk, chyba champion ;), spearman, warrior, 2 x bowmen
5) Night goblin fanatic

Do tego kilka plastikowych wilków, jakieś pojedyńcze plastikowe orki i gobliny (może z 6 sztuk łącznie, niektóre z odłamaną bronią, trochę plastikowych bretonian knight ze starej podstawki) - tego już nie ma co wyceniać chyba...

Jeśli by była potrzeba mogę zrobić parę fotek

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam - Bimber

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ceny kształtuje rynek - wystaw od 1zł i zobaczysz ile dostaniesz - tyle właśnie są warte

Z tego co na allegro jest to widzę że figsy są tanie dość tam - mniej więcej 1/3 wartości sklepowej.

ale jak namówisz dziewczynę/koleżankę żeby zapolowała z nimi w bieliźnie albo z dużym dekoltem to możesz liczyć na znacznie lepszy zysk, sam coś kupię może wtedy :twisted:

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Puscilem ci pmkę
pzdr,KG

Bimber
Plankton

Post autor: Bimber »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oto fotki, mogłem coś na nich pominąć... Niektóre modele nie sklejone. Kobita trochę się nie chce dac namówić na sesje, ale pracujemy nad tym ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

pięke starocia są dużo warte- nie pozbywaj się ich za grosze! sklepowa wartosc to minimum
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Staro edycyjne figurki sprzedaje się drogo. Kolekcjonerzy są skłonni dać naprawdę dużo za taki towar, dlatego powinieneś zastosować doskonałe różnicowanie cen.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

ODPOWIEDZ