Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Szybkie pytania
@Tiger, to że lepiej przyciąć pędzelek samemu to fakt Ale IMO ta technika nie jest uboższą wersją malowania aerografem tylko ma ona dawać zupełnie inny efekt. Te plamki ma być widać z założenia, tylko ich sposób rozmieszczenia ma sprawiać wrażenie cieniowania.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
takie toto nijakie jest
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
To tylko przykład z trzema warstwami, myślę że jakby się jakiś dobry malarz za tą technikę wziął na poważnie to można by osiągnąć bardzo ciekawe rezultaty.
P.s.: Booxi, twój awatar łamie regulamin:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 37#p716137
P.s.: Booxi, twój awatar łamie regulamin:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 37#p716137
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę , że w drodze wyjątku - choćby z powodów podanych wyżej - można by zostawić tego avatara .
łamie nie łamie... Jesteśmy facetami i tak piękna twarz chcąc, nie chcąc budzi w nas jakieś odczucia. Ta pani z tego co powiedziała mi moja koleżanka zafascynowana Japonią nazywa się Boa i gra jakiegośtam Rocka.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bez OT proszę. Regulamin to Regulamin. Po prostu po koleżeńsku ostrzegam Booxiego, bo mógł nie zauważyć zmian
Edit:
Edit:
Nie, tylko wiem o jej istnieniu bo czytałem o niej kiedyśMało spotykana technika, spróbowałeś sam coś tak pomalować?
Wygląda na to, że jest to coś jak próba przeniesienia ekspresjonizmy na figurki. Może przy niektórych modelach dało by radę coś ciekawego pokazać w tej technice. Ktoś się zgłosi na ochotnika ??Booxi pisze:takie toto nijakie jest
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To zależy - jak nie są tłuste, to nie trzeba . Ale woda z mydłem nie zaszkodzi, jak w życiu...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie trzeba, ale wtedy podklad slabiej może przylegać.
Zawsze są tłuste, chyba że sklejasz i opiłowujesz w rękawiczkachsmiejagreg pisze: jak nie są tłuste, to nie trzeba
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Stąd emoticon .
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie mam pojęcia do jakiego stopnia rozcieńczać lakier akrylowy Model Mastera. Skoro akrylowy, to pewnie można wodą... Jaką gęstość winien mieć lakier, aby w-wa wystarczająco zabezpieczała figsy i jednocześnie nie niszczyła kolorów.
Mam pytanie dotyczące jakich kolorów użyć żeby pomalować białe szaty.
Otóż planuje zrobić base color z wymieszania białego z jakimś jasnym odcieniem szarego 1:1 + plus odpowiednia ilość wody. Następnie zrobić pierwszy shadow z mixa białego z jakimś ciemnym odcieniem szarego 1:1 a drugi shadow używając tych samych kolorów tyle że proporcje białego zmniejszyć.
Natomiast pierwszy highlight zrobić z jakieś mieszanki białego z jasnym szarym a 2 higlight z białego.
Jak myślicie czy takie połączenie da radę - mam problem z malowaniem białego bo nie wiem jakich kolorów używać żeby zrobić shadow - czarny raczej odpada a przy bieli tylko szarości mi przychodzą do głowy.
Z góry dzięki za wszelką pomoc i informacje.
Otóż planuje zrobić base color z wymieszania białego z jakimś jasnym odcieniem szarego 1:1 + plus odpowiednia ilość wody. Następnie zrobić pierwszy shadow z mixa białego z jakimś ciemnym odcieniem szarego 1:1 a drugi shadow używając tych samych kolorów tyle że proporcje białego zmniejszyć.
Natomiast pierwszy highlight zrobić z jakieś mieszanki białego z jasnym szarym a 2 higlight z białego.
Jak myślicie czy takie połączenie da radę - mam problem z malowaniem białego bo nie wiem jakich kolorów używać żeby zrobić shadow - czarny raczej odpada a przy bieli tylko szarości mi przychodzą do głowy.
Z góry dzięki za wszelką pomoc i informacje.
-
- Oszukista
Witam właśnie przerabiam gryfa z IoB na orła, mam już ulepiony ogon, tylko nie wiem jak wyrzeźbić na nim pióra, czy to po prostu mam nożykiem się bawić czy macie jakieś skuteczniejsze metody? Przy okazji orzeł do HE jest na podstawce 40x40 czy 50x50 ?