Warhammer Forge
Re: Warhammer Forge
Piechota fajna, statek ładnie wykonany ale koncepcja do mnie nie przemawia. Figurka gryfa to inna sprawa. Świetny jeździec i solidnie wykonany gryf, ale podobnie jak ze statkiem nie podoba mi się pomysł.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere
+1smiejagreg pisze:Nie wiem, dla mnie machina-statek też wygląda na coś robionego na siłę... W ogóle wszystkie ostatnie figsy oprócz trolli i ogrów WoCh w stosunku do ceny są IMHO kiepskie...
Mam te same odczucia, chociaż nawet te rzeczy do chaosu są imho średnie.
Marudzicie, forge world nie jest dla turniejowych wyjadaczy kupujących armie z 3 ręki na allegro. Jak ktoś sobie lubi zagrać większą klimatyczną bitewkę to takie rzeczy są jak znalazł, a że zasady statku to karykatura steam tanka, to trudno, dobrze że nie są wygięte bo może kiedyś dopuścimy te jednostki an turniejach.
Nowy stuff od Forgeworld. Wrzucę parę zdjęć a reszta tutaj: http://www.40konline.com/community/inde ... c=212671.0
Come crawling faster, obey your Master...
Hmm może to wina zdjęcia, ale kraśki chaosu nie wyglądają za dobrze :/ widzę, że zrezygnowali z designu tych 3cio edycyjnych, na podobieństwo tych z obsługi hellcanona (którzy to wyglądają lepiej niż ci ze zdjęcia). Dla mnie to minus, ale to tylko mój gust.
Kurcze wyjdzie na to, że psiocze tylko na WF, ale ten szczur to też padaka... zwykły łysy szczur, nic specjalnego, pewnie za grubą kasę. Co do marynatów, GW zrobiło o niebo lepszych (choćby nowych Grey Knightów), więc tu też się nie popisali.
Kurcze wyjdzie na to, że psiocze tylko na WF, ale ten szczur to też padaka... zwykły łysy szczur, nic specjalnego, pewnie za grubą kasę. Co do marynatów, GW zrobiło o niebo lepszych (choćby nowych Grey Knightów), więc tu też się nie popisali.
ja tam akurat jestem zadowolony, ze design ChD przypomina te z hellcannona - nie dosc, ze beda mi pasowac, to jeszcze te wzory mi najbardziej odpowiadaja (strasznie nie lubilem tych 5-to edycyjnych )
"I fart in your general direction"
-
- Oszukista
Chaos Dwarfy - baardzo miłe. Szczególnie machiny, których tutaj nie ma
SM w zbrojach MK II też naprawdę fajni. Przypominają mi trochę stormtrenchers z dawno wymarłego WarZone
SM w zbrojach MK II też naprawdę fajni. Przypominają mi trochę stormtrenchers z dawno wymarłego WarZone
Chaos Dwarfy mają fajny klimat takich pokurczonych Wojowników Chaosu. Tylko że to same Blunderbussy. Strzelby dość kontrowersyjne i już widać że to będzie oddział klonów, pierwszy szereg jedna poza, drugi inna tak jak u imperialnych strzelców FW.
- Andronicus
- Chuck Norris
Mnie się tam bardzo podobają. Nie wiem po co na siłę mieli by robić im 30 wymyślnych póz. To w końcu regiment zdyscyplinowanych krasnoludów, a nie jakaś rozwrzeszczana, bezwładna masa, machających strzelbami frustratów
No tak, ale jest różnica między zróżnicowanym ale spójnym regimentem, a armią klonów niczym strzelcy imperialni z 6edycji, czy np wojacy chaosu z 5ed. Nikt nie mówi, że muszą wymachiwać broniami na wszystkie strony i wyglądać komicznie. Zobaczymy jak będzie wyglądać pomalowany cały regiment, bo na razie to wygląda tak jakbym wziął dwóch obsługantów helki, wsadził im gnaty od necronów i odlał kilkanaście razy.
Po prostu od takiej marki jak WF (czy tam FW) oczekuje się dużo więcej niż od innych firm, czy nawet od GW- a już na pewno za takie pieniądze
Po prostu od takiej marki jak WF (czy tam FW) oczekuje się dużo więcej niż od innych firm, czy nawet od GW- a już na pewno za takie pieniądze
- Andronicus
- Chuck Norris
W innych tematach na tym forum jest więcej wyraźniejszych fotek piechoty chadeckiej. Widać na nich, że pozy się nieco różnią (nieznacznie, ale jednak). Detale też każdy ma inne, więc imo nie ma mowy o ataku klonów.