Warhammer Forge

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Re: Warhammer Forge

Post autor: Motorek »

Piechota fajna, statek ładnie wykonany ale koncepcja do mnie nie przemawia. Figurka gryfa to inna sprawa. Świetny jeździec i solidnie wykonany gryf, ale podobnie jak ze statkiem nie podoba mi się pomysł.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

smiejagreg pisze:Nie wiem, dla mnie machina-statek też wygląda na coś robionego na siłę... W ogóle wszystkie ostatnie figsy oprócz trolli i ogrów WoCh w stosunku do ceny są IMHO kiepskie...
+1
Mam te same odczucia, chociaż nawet te rzeczy do chaosu są imho średnie.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Marudzicie, forge world nie jest dla turniejowych wyjadaczy kupujących armie z 3 ręki na allegro. Jak ktoś sobie lubi zagrać większą klimatyczną bitewkę to takie rzeczy są jak znalazł, a że zasady statku to karykatura steam tanka, to trudno, dobrze że nie są wygięte bo może kiedyś dopuścimy te jednostki an turniejach.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Ja nie gram na turniejach, dlatego takie figurki oceniam tylko po urodzie i jeśli są warte pieniędzy, kupuje je do kolekcji, ew. pograć nimi towarzysko. A IMHO te figurki nie są zbyt urodziwe, a na tle innych, naprawdę ładnych od FW, odstają.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Nowy stuff od Forgeworld. Wrzucę parę zdjęć a reszta tutaj: http://www.40konline.com/community/inde ... c=212671.0

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Hmm może to wina zdjęcia, ale kraśki chaosu nie wyglądają za dobrze :/ widzę, że zrezygnowali z designu tych 3cio edycyjnych, na podobieństwo tych z obsługi hellcanona (którzy to wyglądają lepiej niż ci ze zdjęcia). Dla mnie to minus, ale to tylko mój gust.
Kurcze wyjdzie na to, że psiocze tylko na WF, ale ten szczur to też padaka... zwykły łysy szczur, nic specjalnego, pewnie za grubą kasę. Co do marynatów, GW zrobiło o niebo lepszych (choćby nowych Grey Knightów), więc tu też się nie popisali.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

ja tam akurat jestem zadowolony, ze design ChD przypomina te z hellcannona - nie dosc, ze beda mi pasowac, to jeszcze te wzory mi najbardziej odpowiadaja (strasznie nie lubilem tych 5-to edycyjnych :roll: )
"I fart in your general direction" :mrgreen:

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Chaos Dwarfy - baardzo miłe. Szczególnie machiny, których tutaj nie ma

SM w zbrojach MK II też naprawdę fajni. Przypominają mi trochę stormtrenchers z dawno wymarłego WarZone

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Chaos Dwarfy mają fajny klimat takich pokurczonych Wojowników Chaosu. Tylko że to same Blunderbussy. Strzelby dość kontrowersyjne i już widać że to będzie oddział klonów, pierwszy szereg jedna poza, drugi inna :( tak jak u imperialnych strzelców FW.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Nom, dwie pozy w "erze multipartów" ;) to brzydko.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Mnie się tam bardzo podobają. Nie wiem po co na siłę mieli by robić im 30 wymyślnych póz. To w końcu regiment zdyscyplinowanych krasnoludów, a nie jakaś rozwrzeszczana, bezwładna masa, machających strzelbami frustratów :wink:

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

No tak, ale jest różnica między zróżnicowanym ale spójnym regimentem, a armią klonów niczym strzelcy imperialni z 6edycji, czy np wojacy chaosu z 5ed. Nikt nie mówi, że muszą wymachiwać broniami na wszystkie strony i wyglądać komicznie. Zobaczymy jak będzie wyglądać pomalowany cały regiment, bo na razie to wygląda tak jakbym wziął dwóch obsługantów helki, wsadził im gnaty od necronów i odlał kilkanaście razy.
Po prostu od takiej marki jak WF (czy tam FW) oczekuje się dużo więcej niż od innych firm, czy nawet od GW- a już na pewno za takie pieniądze ;)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Nie płaczcie. Juz teraz są masywni, pomyslcie o układaniu oich w regimentach gdyby byli bardziej zróżnicowani :mrgreen:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

właśnie to jest ten ból, że tych z pierwszą pozą nie wsadzisz do drugiego rzędu bo się na bank nie zmieszczą. Masz zaplanowane z góry co ma być z tyłu a co z przodu. Lepiej żeby była jedna poza a modele ciut bardziej zróżnicowane.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

W innych tematach na tym forum jest więcej wyraźniejszych fotek piechoty chadeckiej. Widać na nich, że pozy się nieco różnią (nieznacznie, ale jednak). Detale też każdy ma inne, więc imo nie ma mowy o ataku klonów.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

FW zawsze wypuszcza oddzialy w piatkach badz dziesiatkach - w zestawach modele sie nie powtarzaja.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Wszystkie foty krasnali chaos z open daya są TUTAJ 8)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Rewelacyjne te modele :o
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No rewelacja. Stylistyka jak przy obsłudze Hell Canona bardzo przypadła mi do gustu.
Jednak choćbym chciał zbierać ChD z FW to jest to już kompletnie poza moimi możliwościami... Ich ceny są okrutne.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Bo zobaczeniu dokładniejszych fotek zmieniam zdanie o nich. Naprawdę fajni są... a lord to już w ogóle miód :)
Niech mi teraz ktoś pomoże znaleźć dla nich miejsce w mojej armii WoCHu- za co ew. mogliby robić ;)

ODPOWIEDZ