Niszcz komunizm - 100% nienawiści ;)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

a przydalby sie taki od Gorgoroth - od razu by towarzystwo ustawil - nikt by nie pisnal nawet :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Albo Glenn Danzig. Albo Zakk Wylde. Albo dowolna ekipa metalowo-motocyklowa ;)

Dobranoc państwu. Mam nadzieję, że poranka nie zacznę od banów :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

TomCio pisze: Jak ktoś ich zaczepił, to u nich niebyło: A chcesz w ryj? Tylko: A mam iść po kolegów?
Nie zebym jakos specjalnie do Ciebie pił. Ale to ze osoba nie odpowiada "A chcesz w ryj?" swiadczy o czyms złym. Jak ktos mnie zaczepia to nie pytam go czy chce w ryj... nadal w brodziku.
Obrazek

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Nie zebym jakos specjalnie do Ciebie pił. Ale to ze osoba nie odpowiada "A chcesz w ryj?" swiadczy o czyms złym. Jak ktos mnie zaczepia to nie pytam go czy chce w ryj... nadal w brodziku.
Chodziło mi że jak już rozmowa zajdzie głębiej, że tak się wyraże :wink: . Nie, że odrazu z grubej rury. :lol:

Dobra ide śpać koledzy od żołnierzyków :wink: .
Dobranoc.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Raptaparat pisze:a przydalby sie taki od Gorgoroth - od razu by towarzystwo ustawil - nikt by nie pisnal nawet :D
Hahahaha, no przydałby się taki, idealnie by wszystkich poustawiał :D "Problemy na tle rasowym? Od dziś to ja jestem waszym problemem." :D

A wracając, thurion ja nie twierdzę, że należy zbawiać świat za wszelką cenę, wystarczy wprowadzić własny system moralny podziału na dobro i zło, a nie społecznie akceptowalny i trzymać się go :)

Pederaści - nie wiem dlaczego ludzie usilnie używają tego słowa (IMO naprawdę jest obraźliwe dla gejów, chociaż oznacza homoseksualistę, ale to określenie już dawno wyszło z użycia), no ale to inny temat.

Raptaparat - to co napisałeś o murzynach podrywających panienki, arabach śliniących się na widok blondynek itp. Masz rację, podejrzewam, że to drażni każdego kto się z tym spotkał. Thurion też opisał zbyt nachalnego murzyna, a i moja koleżanka miała podobny wypadek, gdy porozmawiała chwilę z gościem, a ten wyciągnął jej telefon od dziewczyn z którymi studiuje i męczył ją przez kilka tygodni. Tak już jest. Wszyscy jesteśmy uwarunkowani kulturowo. Postrzegamy świat przez pryzmat kultury w której się wychowaliśmy. My jadąc gdzieś tam do afryki zachowujemy się jak europejczycy (znaczy wydaje się nam, że wszystko nam wolno), a oni u nas postępują z punktu widzenia swojej kultury równie nienagannie.
Jak ktoś rzuci argument, "ale ja się do nich nie wybieram więc niech się zachowują normalnie" to od razu można kasować cały temat :D

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Tomashu Spaministratorze

Widzisz a nie grzmisz ehhh :( Kolejny temat do nabijania postów.
Ten temat nic nie wnosi... ludzie tylko kłócą się - każdy ma inną wizję komunizmu, którego nie było w Polsce...

Może załóżmy tematy:

- Obozy koncentracyjne w Polsce
- SOLIDARNOŚĆ
- Faszyzm
- Aborcja
- Żydzi i ich wizerunek

Nie macie co robić ?? tylko zakładać tematy, które nic nie wnoszą tylko albo skłócają, albo są miejscem do nabijania postów... 8 stron czego ??
Obrazek

Rapta
Kretozord

No wlasnie nie jestem pewien czy w kulturze afrykanskiej lub arabskiej taki tryb zwierania znajomosci jest normalny, bo nie mam odpowiedniej wiedzy na ten temat. Natomiast powiem, tak na dobry poczatek dnia, iz wynika z tego niezwykle przemily fakt, a mianowicie, ze Polki sa piekne :D... poki co, bo nam sie kultura psuje przez wplywy zachodnie, a wraz znia wzorce i idealy.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Dobra, to ja tez sie wypowiem.
W podanym przykladzie zatrudnilbym polaka.

Ale gdybym prowadzil filie swojej firmy w Anglii i przyszli by polak i anglik tak samo wykwalifikowany - rodaka bym pozegnal.

Nie mam pogladow rasistowskich - ale nie lubie mniejszosci narodowych. Nie lubie cyganow w polsce, nie lubie polakow na wyspach, nie lubie rosjan w estonii.
A raczej napisalem zbyt ogolnie - nie lubie polakow na wyspach podkreslajacych ze sa polakami, ani rosjan walczacych o to gdzie w niepodleglej estonii maja stac ich pomniki.

Bo osoba wyjezdzajaca za granice i manifestujaca swoja narodowosc, rozbija w pewien sposob jednosc kraju ktory ja gosci. I co gorsza, lapie sie totalnie bezsensownych argumentow typu 'nie zatrudniasz mnie bo jestem czarny/zyd/z polski/cokolwiek'
Ogladal ktos Borata? tam baron Sasza (bialy czlek dodajmy) rzucil do jednego policjanta ktory probowal go zatrzymywac 'czy to dlatego ze jestem czarny?'. A biedak zglupial - i odpowiedzial 'panski kolor skory nie ma tu nic do rzeczy'. Absurdalna sytuacja, ale chyba pokazuje sedno tego o czym wspominam.

W efekcie za tarcza 'jestem skad innad wiec mnie dyskryminujesz' powstaja mini getta na zyczenie - irlandzkie puby w polsce, polskie puby w irlandii.
I skupiska wlasnie wietnamczykow, cyganow itd bedace realnym zagrozeniem dla rdzennych mieszkancow kraju - bo moze TomCio niezbyt fortunnie ubral w slowa swoj przyklad, ale jest on dosc realny. Koledze (lysemu, akuratnie noszacemu podkoszulek taki jak mam avatar na forum) zdazylo sie, ze w knajpie w zamieszkalej czesciowo przez cyganerie czesci mego rodzinnego miasta paru smieci zaczelo go zaczepiac tekstami w stylu 'i co, kufa, uwazasz ze my cygani jestesmy gorsi?'. Sorry, ale IMO cos nie tak.

A odnosnie pederastow i pedofilow i innych takich - o gejach juz kiedys napisalem chyba wystarczajaco wiele :P O pedofilach - zaden kraj nie pozwala na gwalty na dwulatkach, wiec bez demagogii.
I prywatnie uwazam ze polskie przepisy sa troche zbyt oldschoolowe w tej kwestii. wymagajace lekkiego przesuniecia bariery 'pedofilii' w tyl - na chwile obecna dwoje czternastolatkow sypiajacych ze soba zyskuje tytul pary pedofili. Troche smieszne, nie?

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Raptaparat pisze:No wlasnie nie jestem pewien czy w kulturze afrykanskiej lub arabskiej taki tryb zwierania znajomosci jest normalny, bo nie mam odpowiedniej wiedzy na ten temat. Natomiast powiem, tak na dobry poczatek dnia, iz wynika z tego niezwykle przemily fakt, a mianowicie, ze Polki sa piekne :D... poki co, bo nam sie kultura psuje przez wplywy zachodnie, a wraz znia wzorce i idealy.
Piękne Polki dopóki na dobre nie zagości u nas kultura MCDonalda, potem będzie jak w US 1/3 społeczeństwa otyła :D
Co do zawierania znajomości na pewno wygląda to inaczej niż w kulturze zachodu (też nie mam wiedzy na ten temat zbyt wielkiej) , ale napewno polskie kobiety nieświadomie dają im większe sygnały niż bardziej skromne i inaczej wychowane ichnie lachony. W praktyce wychodzi z tego niezle szambo.

Truepunk masz trochę racji - problem mniejszości jest problemem ogromnym, zwłaszcza że mniejszości skupiają się w getta, gdzie powoli zaczynają obowiązywać inne zasady niż dla reszty kraju/miasta/dzielnicy. Głośno było o problemach chinatown w USA, a potem akcja z muzułmanami we francji. Problem w tym, że europejczycy czy amerykanie robią to samo tylko na mniejszą skalę. Nie zmienia to faktu, że takie właśnie zachowania mniejszości (też przez coś powodowane) przyczyniają się do jeszcze większej eskalacji naroowo-rasistowskich nastrojów. Nie wiadomo jak z tym walczyć, przynajmniej ja nie wiem.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Izo pisze:. My jadąc gdzieś tam do afryki zachowujemy się jak europejczycy
my się tam nie pchamy...

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

TruePunk pisze:na chwile obecna dwoje czternastolatkow sypiajacych ze soba zyskuje tytul pary pedofili. Troche smieszne, nie?
A nie jest przypadkiem tak, ze pedofilem moze byc tylko osoba, ktora ukonczyla 18 lat?
W sensie prawnym oczywiscie. ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Wydaje mi sie Kielonie, ze nie.
Pamietacie ta afere, gdzie w wyniku zakladu jeden gimnazjalista drugiego pocalowal w czlonka i filmiki sie po necie rozniosly?
Jakos ten mlodszy mial 15 nie skonczone, ten drugi skonczone. I z tego co kojarze, poszly zarzuty o wykorzystywanie seksualne osoby ponizej 15 roku zycia (czyli pedofilia wlasnie).

Ale tutaj jak ktos ma wiedze pelniejsza niech sprostuje ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Aro pisze:Tomashu Spaministratorze

Widzisz a nie grzmisz ehhh :( Kolejny temat do nabijania postów.
Ten temat nic nie wnosi... ludzie tylko kłócą się - każdy ma inną wizję komunizmu, którego nie było w Polsce...
Całe PiM to forum do nabijania postów.

Od wizji Płotów i Młotów oraz decydowania o czym rozmawiamy, a o czym nie, jest moderator - B_SK. Do Bartka proszę się zgłaszać.

Ja tylko nie chciałbym mieć nieprzyjemnych kontaktów z prokuratorem, więc reaguję na treści ocierające się o nawoływanie do nienawiści (które to nawoływanie podpada pod paragraf).

Ale zgadzam się, że temat komunizmu, rasizmu i ksenofobii właściwie już się wyczerpał i nie zaszkodziłaby kłódeczka. Ale jak już pisałem - nie będę wchodził Bartkowi na kompetencje, póki nie jest to konieczne :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Thor
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Thor »

Problemem jest pseudotolerancyjne podejście państw i społeczności Zachodnich typu nie wolno go ruszyć bo jest czarny, jest arabem, jest anglikiem (jeszcze po angielsku policjant będzie musiał dukać). Tzw. Getta powstają wszędzie jak mieszkałem w Tunezji też trzymaliśmy się razem (my Europejczycy) ale wiedziałem że jak zaczepie "lachona" na ulicy to mam przesrane bo jestem w innym kraju z inna kultórą i sie do niej dostosowałem, a moie pochodzenie było wiekszą przeszkodą niż pomocą w kontaktach z władzą. I dlatego brak mi tolerancji na takie zachowanie jak nachalne zaczepianie kobiet . Mam kolegów którzy są czarni, paru arabów i to są normalni ludzie ale mogę nie trawić ogółu tych nacji.tzn najpierw udowodnij że jesteś coś wart a nie masz hendikap bo jesteś inny. A odnośnie Cyganów zgadzam się z TomCiem i powiem wam że tolerancji wymagają dla nich ludzie którzy nie mieli kontaktu z tą mniejszością, nie uczyli się z nimi nie mieszkają przy większym ich skupisku. Nie powinno się oceniać stereotypami ale sorry jak na 100 przypadków miałeś 99 negatywnych.. Jle razy musisz dostać w twarz od Kibola,dresa,czy skina by wiedzieć że na te grupy trzeba uważać ?? To też brak tolerancji ?

Rapta
Kretozord

A nie jest przypadkiem tak, ze pedofilem moze byc tylko osoba, ktora ukonczyla 18 lat?
W sensie prawnym oczywiscie. Wink
tego nie wiem, trojka by sie 3ba spytac on sie prawem bawi :]
Natomiast wiem ze dzisiaj dorosla osoba ( nie daj boug mezczyzna) nie moze powiedziec glosno ze lubi dzieci, bo chore umysly od razu go zakopia, zaoraja ziemie, posypia sola i jeszcze osikowy kolek wbija dla pewnosci.

ps. opinia publiczna to dziwka

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Tomash pisze:Ale zgadzam się, że temat komunizmu, rasizmu i ksenofobii właściwie już się wyczerpał i nie zaszkodziłaby kłódeczka. Ale jak już pisałem - nie będę wchodził Bartkowi na kompetencje, póki nie jest to konieczne :)
I że niby nie mógłbym błyszczeć swoją nieprzeciętną inteligencją i błyskotliwym poczuciem humoru w tym temacie? :wink:

Temat niech trochę powisi jeszcze. Poczekam na popołudniowy atak trolli i zobaczę jak się to rozwinie.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

100% ZGADZAM SIĘ Z TruePunkiem!
Jle razy musisz dostać w twarz od Kibola,dresa,czy skina by wiedzieć że na te grupy trzeba uważać ??
Ja jestem skinem, ale nie bije nikogo, bo tak. Chyba, że mnie ktoś zaczepi i się będzie rzucać, to w morde dam. :wink:

Co do cyganów. Ja pie***le jak pamiętam. Idzie taki, wozi się, specialnie na ciebie wpada, wali cię z bara, żebyś się przyczepił, a potem broni się kolegami... Ku**a, ja tego nie trawię!!!
Mieszkam na jednym z gorszych osiedli we Wrocławiu, sami łysi i kibole, ale przynajmniej wiem, że nigdy tu nie spotkam cygana! I to mnie cieszy.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Tomash pisze:Ja tylko nie chciałbym mieć nieprzyjemnych kontaktów z prokuratorem, więc reaguję na treści ocierające się o nawoływanie do nienawiści (które to nawoływanie podpada pod paragraf).
Proponowałabym minimum szacunku dla Spaministratora, przynajmniej wtedy, gdy ma rację ;)

Swoją drogą, ta wypowiedź kojarzy mi się z użytym przez Ciebie słowem "motłoch".
A tak w ogóle, to złodziej jest chyba złodziejem, nie? I jeśli ma go dosięgnąć sprawiedliwość, to za kradzież, a nie za bycie Cyganem.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Dobra starczy tego dobrego, trza powywalać teksty o pacyfikowaniu cyganów, bo się Tomash obrazi, że nic nie robię, a wy może dajcie sobie spokój z takimi tekstami.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

g. prawda. przynajmniej w polsce
a pedofil jest pedofilem, i powinna dosiegnac go kara za bycie pedofilem, nie?
Tylko ze u nas jak cygan sypia z 12latka, to sad umaza mu wybierzenie kary wlasnie ze wzgledu na to ze jest cyganem i ma taka tradycje - odsylam do sprawy glosnej w mediach z pol roku temu chyba

Zablokowany