Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Smh »

Cormagh pisze:Pierwsza uwaga, jaka mi przyszła do głowy, to ta, że przy takim tempie skończysz malowanie swojej armii tuż przed emeryturą. Masz równie zabójcze tempo, jak ja :lol2:
:lol2: :lol2: :lol2: #-o postawiłem je na półce obok reszty regimentów... za 10 lat będę ready! :P
Cormagh pisze:Uwaga techniczna - zainwestuj w washe, bo jakoś w ogóle nie widzę cieniowania (szczególnie mocno to widać na kolczugach, a tu akurat jedno odpowiednie pociągnięcie pędzla rozwiązuje problem).
i ku%$ tu problem, nie chodzi o inwestowanie, a odpowiednie nimi malowanie... jak się przyjrzycie na kolczudze kolesia po lewej... wszystko pięknie spłynęło w dół (na dole ciemniejsza niż u góry)... powalczę z tym niedługo...
Cormagh pisze:Widać natomiast, że te 13 godzin, to nie był czas stracony, figurki pomalowane schludnie i z dużą liczbą detali. Dawaj dalej, a z czasem i tempo wzrośnie, i szczegółów przybędzie :D
thx!
Abaddon pisze:Naprawde dobra robota =D> Bardzo mi sie metaliki podobaja. Tak samo jak ubrania . Pieknie Ci wyszedł niebieski ;)
niebieski = z tego co pamiętam 7 warstw ;)

metaliki na żywo wyglądają jakby płasko... ale może ja już marudzę tylko ;)
Abaddon pisze:broda potrzebuje jeszcze kilku rozjaśnień ;)
właśnie z brodą mam największy problem... muszę coś pokombinować
Abaddon pisze:A i u kościa po prawej wyjechałeś złotym na dłoń.
"zamalujem"
Abaddon pisze:Bo W cieniowaniu nie chodzi o kontrasty które maja jebać po oczach tylko o ładne rozjaśnienia;) Aczkolwiek na kolczudze, fakt wash moze pomóc.
Duderson pisze:Ładne, ale kolczuga na plecach aż się prosi o czarny tusz.
j/w

chyba, że faktycznie mocno rozcieńczony chaos black jest gorszy od washa jako takiego ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Akurat na kolczudze tusz wygląda lepiej niż wash moim zdaniem
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Oprócz tego co zostało powiedziane powyżej chciałem skrobnąć coś nt. oczu. Przy malowaniu oczu popełniasz jeden błąd - wyglądają wyłupiaście, ponieważ źrenica jest:
- zbyt mała
- umieszczona dokładnie w środku oka.
Źrenica winna być nieco przykryta górną powieką tak, żeby się wydawało iż krasnal patrzy spode łba. Poza tym umieszczając źrenice z lewej lub prawej strony oczu sprawiasz wrażenie, że kraś patrzy w konkretnym kierunku. Powyższe powinno spowodować IMHO lepszy efekt i wyrazistsze twarze kraśków. Pzdr.

Nigdy nie washuję ani nie pokrywam atramentem kolczug. Kolczugi drybrushuję najciemniejszym kolorem , jaki mi trzeba, a potem ew. drobne drybrushe jaśniejszym metalikiem celem rozjaśnienia w żądanym miejscu. Washe są doskonałe na płytówki lub broń, ale IMHO na kolczugi po prostu zbędne...

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Podpiszę się do tego co powiedzieli poprzednicy. Kolczugę wystarczy lekko przejechać badab blackiem, a blade lica można podkolorować ogryn fleshem :) Będą wyglądać dużo lepiej. Czas masz faktycznie zabójczy:D

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Ja mam dobry sposób na szybkie i całkiem efektowne malowanie oczu :)
najpierw oko malojesz całe na czarno]
potem na tym czarnym na biało tak zeby została czarna obwódka, następnie robisz czarna kreskę pomiedzy czarnym obramowaniem mniej wiecej po srodku ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Każdy ma swoją metodę malowania oczu. Ja np. z kolei najpierw maluję całe białe, a potem źrenice umieszczam jak mi pasuje. Wrócę jednak do kolczugi. Jeżeli kolczuga jest dość dobrze wyprofilowana, a w Twoich figsach myślę, że wystarczająco, to nie zalewaj całej kolczugi metalikiem, bo potem faktycznie trzeba washować, lub stosować atrament. Jak kolczuga jest zapodkładowana na czarno przygotowujesz farbę żądanego koloru i tylko drybrushujesz wystające fragmenty. Jeśli zrobisz to dobrze - a nie jest to wielka filozofia - masz całkiem dobrze pomalowaną kolczugę bez washowania. Jeśli Ci będzie mało , to możesz jeszcze w ten sam sposób porozjaśniać ją w żądanych miejscach.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

smiejagreg pisze:Wrócę jednak do kolczugi. Jeżeli kolczuga jest dość dobrze wyprofilowana, a w Twoich figsach myślę, że wystarczająco, to nie zalewaj całej kolczugi metalikiem, bo potem faktycznie trzeba washować, lub stosować atrament. Jak kolczuga jest zapodkładowana na czarno przygotowujesz farbę żądanego koloru i tylko drybrushujesz wystające fragmenty. Jeśli zrobisz to dobrze - a nie jest to wielka filozofia - masz całkiem dobrze pomalowaną kolczugę bez washowania. Jeśli Ci będzie mało , to możesz jeszcze w ten sam sposób porozjaśniać ją w żądanych miejscach.
tak zrobiłem na początku, był fajny efekt, ale chciałem "czegoś więcej"

dziś już nie dam rady, ale może jutro poprawię.

dziękuję też za rady odnośnie źrenic, przy okazji kolczugi, potestuję ;)

co do czasu, to pierwsze figsy, sporo poprawiania było i dobierania kolorów... jak już technika i warstwy na niebieskim dobrane powinno pójść zdecydowanie szybciej :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

I jeszcze jedno - brody porozjaśniaj!

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Tak na szybko zdjęcia kilku kraśków, które ostatnio malowałem. Reszta czeka w kolejce do malowania- wszystkie stworzą jeden 30 osobowy oddział :) Proszę o rady i komentarze.
P.s. światło słabe i zdjęcia trochę ciemne, ale widać wszystko:)

pierwsza trójka- stary hammerer, stary ranger i startuki krasnolud niewiadomego pochodzenia:)

Obrazek

druga trójka- hammerer od BTD, krasnolud Maraudera i slayer, który nie pasował mi na slayera, więc pomalowany standardowo :)

Obrazek

i jeszcze jeden hammerer + niziołek, który będzie maskotką oddziału :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"i slayer, który nie pasował mi na slayera, więc pomalowany standardowo "

heretyku, to jeden ze starych, zajebongoslayerskich modeli slayerów :D

zasługuje na to, żeby miec pomarańcz na włosach a nie jakąś siwiznę.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Slayer is slayer to the end...

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Co tu dużo gadać, malowanie bardzo solidne, szczególnie dobrze brody Ci wyszły =D>
A nad światłem faktycznie należy popracować.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Wiedziałem, że mnie zlinczujecie za to :D Chyba będę zmuszony przemalować ;) poczytam poradnik i postaram się coś zrobić, bo faktycznie ciemne te fotki :/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Recepta na dobre fotki - jasny, słoneczny dzień, ustawienie - blisko okna, ale nie w bezpośrednim świetle, bo prześwietlisz, światło rozproszone najlepiej przez np. firankę. Wtedy zdjęcia nawet zwykłym aparatem wychodzą jakoś...

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bardzo dobre brodacze, kolorystykka nieco baśniwa dodaje uroku klasycznym modelom.Pukowiec koniecznie do poprawki, siwizna odpada 8) .

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Smiejagreg, dzięki, popróbuje :)
Właśnie chciałem żeby byli dość kolorowi, tacy staroszkolni ;) Przy nowych modelach takie malowanie nie sprawdzałoby się tak dobrze.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

ten model który nie wiesz co to za model to jest to model obsługanta od organek z BTD :D PS. Malowanie bardzo bardzo miodne, taki regiment to będzie cudeńko, też zbieram coś podobnego jako clansmanów :)

ps2. jak malowałeś młotki hammerersom ? bo mnie zaraz czeka 30 sztuk takich młotków a narazie nie jestem zadowolony z efektów.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, o 22:44 przez Booxi, łącznie zmieniany 1 raz.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

ladnie ladnie ale jak mogles tak potraktowac sleyersa obdarles go z resztki honoru :evil:
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

Podoba mi się to malowanie. I nawet ten siwy zabójca mi pasuje.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Yea, jesteś jedyną osobą, która mi nie nawrzucała za tego slayera :D
booxi, z młotkami i w ogóle metalikami mam problem zawsze :/ wychodzą mi trochę za płytkie. Tutaj akurat zrobiłem drybrusha boltgun metalem, potem na krańcach srebrnym od Vallejo (coś jak chainmail) i na końcu trochę mithril silver na samych krańcach.

Dziękuję wszystkim, za opinie i komentarze (te o profanacji slayera szczególnie :D) postaram się wrzucać na bieżąco następne modele do oddziału :)

ODPOWIEDZ