Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Hm.. to troszke udupia abomke kiedy ma prawie zawsze ld tylko 7, szczegiolnie jak ser siedzi na dzwonie. Ale z drugiej strony dzwon okazuje sie mega przydatny. JAkbym wiedzial o tym jak sie liczy ten model mialbym conajmniej na DMS o jeden punkt duzy wiecej z kazdej bitwy. Super sprawa. mamy 500 punktow zamrozone w modelu ktorego prawie nieda sie sciagnac konwencjonalnymi metodami .
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Bo ja wiem, jak slavami dałem radę rozklepać GUO w 3 tury, to dowolna lepsza jednostka w tym samym czasie klepnie dzwon myślę (raniąc na 6, jeśli lepiej, to jeszcze szybciej). No i powiedziałbym, że armata to jednak też "środek konwencjonalny"
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
-
- Pseudoklimaciarz
Takie pytanie:
czy jednostki z zasadą random movement - (kółko i abomka) obowiązuje nakaz maksymalizacji walczących w trakcie ich "szarży"
czy jednostki z zasadą random movement - (kółko i abomka) obowiązuje nakaz maksymalizacji walczących w trakcie ich "szarży"
Czytaliście może o nowych TK? M.in. nowy artykuł na stronie GW? I co ważniejsze, czy ktoś ma choć ułamek pomysłu jak wstępnie można myśleć o poradzeniu sobie z tymi sfinksami czy innym badziewiem:S Nobo oni piszą,... że to zjada herosów, lata, killing blowuje, zabija po 31 modeli na ture, lata, niszczy maszyny, ma T8 i wogóle nie wiadomo co.... To jeśli mniej więcej macie jakieś wstępne pomysły jak szczurem zjeść sfinksa i nie dopuścić żeby było odwrotnie to napiszcie co myślicie:]
dzialo plus brass orb, assasin. nie wiem:P
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Z takimi tematami radziłbym się wstrzymać co najmniej do momentu zobaczenia pełnych statystyk, a najlepiej oprócz tego jeszcze zasad jednostek
No ale na tą chwilę wiemy to: sfinks ma T8, W5 i jest undead. Bazowo mają mieć koło 4A z S5. Necrosphinx (ten morderca herosów i potworów) ma mieć jeden atak w rundzie z S10 i HKB i może latać. Do tego mają mieć opcję zionięcia i poisonów do wykupienia (tylko nie wiadomo który typ co). Ten drugi typ, warsphinx, ma mieć albo swoje 4A z S5, albo ten specjalny atak kładący mały template na oddział działający jak katapulta (jeśli uda się rzut na trafienie), co nie powala przy obecnej S3 wzornika katap. Do tego ten drugi ma jeszcze ataki tomb guards z koszyka na plecach, magiczne i z KB zapewne.
Nie znamy ceny punktowej ani reszty statystyk. Jedno jest pewne, jeśli truposze dalej nie mogą maszerować, to te sphinxy są lipne (tylko szarża pomaga temu latającemu). Nie znamy też ich inicjatywy ani nie wiemy jaki mają pancerz. Wiemy natomiast z plotek, że domena magii liczy ma popchnięcie bez możliwości szarży. Jeśli model ma I3-4, to standardowo brass orb, cracks call i te sprawy. Do tego na latającą wersję mamy howling warpgale i stormbanner. A jeśli idzie o obrażenia, to 10 globków przerobi delikwenta w góra dwie fazy strzelania na kupę gruzu, cuda będą też działać poisony gutterów (jak zwykle, duża liczba trafień wymusza dużo rzutów na AS, statystyka robi swoje).
To tak na szybko.
No ale na tą chwilę wiemy to: sfinks ma T8, W5 i jest undead. Bazowo mają mieć koło 4A z S5. Necrosphinx (ten morderca herosów i potworów) ma mieć jeden atak w rundzie z S10 i HKB i może latać. Do tego mają mieć opcję zionięcia i poisonów do wykupienia (tylko nie wiadomo który typ co). Ten drugi typ, warsphinx, ma mieć albo swoje 4A z S5, albo ten specjalny atak kładący mały template na oddział działający jak katapulta (jeśli uda się rzut na trafienie), co nie powala przy obecnej S3 wzornika katap. Do tego ten drugi ma jeszcze ataki tomb guards z koszyka na plecach, magiczne i z KB zapewne.
Nie znamy ceny punktowej ani reszty statystyk. Jedno jest pewne, jeśli truposze dalej nie mogą maszerować, to te sphinxy są lipne (tylko szarża pomaga temu latającemu). Nie znamy też ich inicjatywy ani nie wiemy jaki mają pancerz. Wiemy natomiast z plotek, że domena magii liczy ma popchnięcie bez możliwości szarży. Jeśli model ma I3-4, to standardowo brass orb, cracks call i te sprawy. Do tego na latającą wersję mamy howling warpgale i stormbanner. A jeśli idzie o obrażenia, to 10 globków przerobi delikwenta w góra dwie fazy strzelania na kupę gruzu, cuda będą też działać poisony gutterów (jak zwykle, duża liczba trafień wymusza dużo rzutów na AS, statystyka robi swoje).
To tak na szybko.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
I wpaść na flanke abominacjąMorrok pisze:ja mam zawsze na wszystko zloty srodek:
zablokowac slavsami!!!
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Dokładnie, bardziej może boleć masowe strzelanie łuczników po 6 pkt, którego nie ima się nasz SB, poparte czarami boostującymi, np. dającymi oddziałom w jakimś tam promieniu multiple shot.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
.
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2011, o 07:23 przez Mhroczny Rycerz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
na sfinksa to jest akurat duzo sposobow (jezeli nie ma save'u/WS - na razie nic o tym nie wiadomo):
1) doomwheel - maszyna wlasnie na takie okazje - siglowy model z duzym T i W
2) 40 slavewów z procami, ustawionymi w dwa oddzialy po 10 w szeregu (trafia z latwoscia, a kazda 6 na woundowanie wounduje - wiec na pewno sie uzbiera ich wystarczajaca ilos)
3) pomysl podobny do powyzszego - plague monki z plague bannerem - i z szerokim frontem oddziału
1) doomwheel - maszyna wlasnie na takie okazje - siglowy model z duzym T i W
2) 40 slavewów z procami, ustawionymi w dwa oddzialy po 10 w szeregu (trafia z latwoscia, a kazda 6 na woundowanie wounduje - wiec na pewno sie uzbiera ich wystarczajaca ilos)
3) pomysl podobny do powyzszego - plague monki z plague bannerem - i z szerokim frontem oddziału
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Dużo kostek= dużo testów. Na pewno jakąś 1 wyrzuci. Zresztą one nie mają go zranić tylko przetrzymaćDragan pisze:Z tym, że nie wyobrażam sobie, żeby ten sfinks nia miał AS szczegolnie ze jest opancerzony jako figurka, te slavy nawet go nie tkną.