Warsztat Kacpra - Unlimited Colours[24.02.15]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: GraveDigger & Kacper [4.03.11]
Świetne, czyste malowanie Wood Elfów i bardzo sympatycznie niesympatyczne squigi
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Zajebiste te leśniaki (jak wszystko w tym temacie ), ale z racji grania tą armią one najbardziej mi przypadły do gustu. A będę swoje GG przemalowywał i chciałem zapytać z jakich kolorów "wychodziłeś" (zielony i piaskowy-słoneczny).
Pzdr.
Pzdr.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fantastyczne, czyste malowanie. Leśniaki wręcz wyglądają jak malowane maszynowo - w pozytywnym sensie ofkoz. Świetne przejścia. Jedyne co mi nie pasuje to zbyt czarne zęby squigów...
Taki mialem pomysl zeby całosc byla mosiezna.runepriest pisze:co do łuków to chyba zapomnieliście o liściach na sztandarze, chyba że pomysłem było całość walnąć metalikami
Nakładałem poprostu wiele warstw farby na kazdą plaszczyzne bez zadnych washy.czaros357 pisze:Stad pytanie o rady praktyczne dla poczatkujacego : jak robic zeby kolory przechodzily tak gladko jak u Was (czy jest cos wiecej oprocz rady o rozwodnionej farbie)? MOze washe, albo jakas technika mi nie znana?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odopowiedz
Paprotki fototrawione zamowione z tego sklepu:LoudLord pisze:Paprotki z fototrawionki Abera, czy papierowe wycinane laserem?
http://www.jadarhobby.pl/part-x054-papr ... p-996.html
Zielony: catachan green rozjaśniany bleached bonemJacek_Azael pisze:Zajebiste te leśniaki (jak wszystko w tym temacie ), ale z racji grania tą armią one najbardziej mi przypadły do gustu. A będę swoje GG przemalowywał i chciałem zapytać z jakich kolorów "wychodziłeś" (zielony i piaskowy-słoneczny).
Pzdr.
"piaskowy-słoneczny": jakos podstawa mieszanka gretchin green fundation 60% z bubonic brown 40%. Nastepnie rozjasniany do czystego bubonic a pozniej bleached bonem i na sam koniec odrobina bialego.
-
- Pseudoklimaciarz
No prosze Kolata nie chwaliles sie ,ze to dla Ciebie 2 rzeznikow malarskich maluje
Nie raz i nie dwa w tym temacie się takie wzmianki pojawiały Oczy już nie te ZiemasZiemko pisze:No prosze Kolata nie chwaliles sie ,ze to dla Ciebie 2 rzeznikow malarskich maluje
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
malowanie na każdej pracy bardzo bardzo dobre. Ciekawa kolorystyka trolla. Piękne drewno na maszynach (tutaj mógłbyś zdradzić sekret ja jakbym się nie starał to nie mogę osiągnąć takich wyraźnych słojów) thunderersi miodni
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
jak już mówimy o podstawkach, to co to za trawka? chyba nie zwykły static tylko z jakiejś maty tak ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
Baaaaaaaaaardzo fajne malowanie. Właśnie taki styl lubię... schludnie, świetne wykończenie i cieniowanie. Świetna robota
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Prace bardzo fajne, za zwykle zresztą
Podoba mi się oryginalna kolorystyka Trolla
Podoba mi się oryginalna kolorystyka Trolla
Ogólnie miodzio tylko mam 2 uwagi. Trol ma jakieś dziwne oczy, takie małe No i cannon ma jakis taki nie fajny kolor lufy
Bardzo mi sie podobają podstawki pod kraski. Robisz je z GS-u ?
Bardzo mi sie podobają podstawki pod kraski. Robisz je z GS-u ?
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo fajnie i schludnie pomalowane. Thunderersi podobają mi się, mam jeszcze paru do pomalowania, spróbuję dołożyć kilka kolorów, bo moje są bardziej jednolite...