Bitwa O Warszawe 26.03

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: Bitwa O Warszawe 26.03

Post autor: Jasiuuu »

kwadrans temu wstałem więc na szybko wyniki :
(nie wszędzie mam pełne imiona i nazwiska- wybaczcie )
(później wrzuce bardziej szczegółowe)

1. Piotr Kozłowski - Dark Elfy
2. Jan " Pazdzioch" Bodzioch - Bretonia
3. Zbyszek "Barbarossa" Łobocki - Dark Elfy
4. Piotr "Marian" Fąfara - Demony (Keeper)
5. Jasiuuu - Woch
6. Bartłomiej "Bartys" Lewandowski - Dwarfy
7. Łukasz 'Smiechu' Śmiechowski - TK
8. Jacek 'Jacek' Kaczmarski - Skavenki (niepomalowana abomka łatwiej ucieka!)
9. Stanisław "Crusader" Sheiner - BoC
10. Przemcio - Woch
11. Kalafior - Demony (Bloodthrister)
12. Piotr Gotih Wald - Imperium
13. Kacper "Św Barbara" Bucki - Woch
14. Maciek "Szwentas" Świątkiewicz - HE
15. Michał Matejuk - Dwarf
16. Tomek 'Esco' Turzynski - WoCh
17. Jakub "Cocktlet" Kotela - WoCH
18. Dariusz "Dalmar" Polit - Demony (GUO)
19. Kalesoner - TK
20. Manfred - VC
21. Adam Staniszewski - HE
22. Jakub Piasecki - OnG
23. Adam "Duke" Lewanski - WoCh
24. Kamil Kostecki - Lizardmen (jedyne lizaki na turnieju!)
25. Oleksik (musze zajrzeć do zgłoszenia po pełne dane) - DE
26. Łukasz Mrowicki - OnG
27. Mariusz Gobos Pudzianowski - WE
28. Krzysiu Wijas - HE
29. Maciek Wysocki - OK
30. Wiktor Marcinkowski -TK
31. Jacek Grabowski - Dwarf
32. Maciek Rosoł - WoC
33. Jakub "Asassello" Maciazek - HE
34. Łukasz Wojciechowski - OK
35. Michal Truba - WoC
36. Dominik "Panda" Kotera - Bretka

sprawdzcie czy nazwiska są ok i czy armie są ok

dzieki za przybycie

przepraszam za incydent z dyplomem ; [

ide na śniadanie
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Tylko jedne Wampiry na turnieju w Warszawie :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Voodoo pisze:Tylko jedne Wampiry na turnieju w Warszawie :P

Pewnie dlatego że:

- mi sie zachciało pograć TK przed premierą nowych, a i te są bardzo sympatyczne
- Zbyszek przerzucił sę na DE
- Gąsiora nie było bo nie mógł
- Holan gra od wielkiego dzwonu
- Assur pewnie też nie mógł
- a Zielony jak to Zielony, albo jest albo go nie ma.

Poza tym nie oszukujmy się - VC dostało troszke po dupie przez ograniczenia Euro.

PS.

Jasiu podaj szczegółowe wyniki z pkt. z bitew (małe i duże), bo z tego co pamiętam miałem jeden pkt więcej od Bartysa i chyba powinienem być przed nim. Po rozmowie z nim wyszło że on ma 38(19+10+9) DP, a ja 39 (20+8+11), więc proszę o sprawdzenie. Przed Bitwą na 100% miał jeden pkt więcej ode mnie, bo Kalesoner miał 30, a Pazdzoch 32, więc zastanawiam się czemu jest nade mną skoro ze mną przegrał.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2011, o 15:58 przez Smiechu, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Dalej są jedną z topowych armi .
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Fajnie, że napisałeś przy Demonach kto grał jakim Greaterem ;)

Testy Blodka za mną. Daje radę, ale nie kozaczy. Chyba pozostała mi już tylko wrona do zagrania :D

Turniej bardzo fajny. Dzięki Bob i Esco, że zamieniliście się ze mną i z Manfredem, bo gram z nim na tyle często, że to było bez sensu.
Z wyniku 37 punktów zadowolony być nie mogę, ale przynajmniej blodkiem polatałem trochę.

Wrzucam relację z gry blodkiem, bo kilka osób było tego ciekawych:

I bitwa z wąsatym Bobem i nowymi Orkami. Całkiem fajnie złożona rozpiska, doom divery na indirectie dają radę. Zagraliśmy tylko 4 tury przez wystawianie figurek i sprawdzanie zasad nowych Orkasów. Zamiotłem jedną całą flankę, shamana, bsb i maszyny, straciłem z połowę śmiecia i wybuch maga... Skończyliśmy w połowie 2 turbo combatów kloc vs kloc. W mojej turze blodek szarżowałby w tył krojonych przez demonice savagy. Szkoda.

II bitwa z Wochem Przemcia mimo miłej atmosfery to jakieś nieporozumienie.
Taktyka była prosta, udupić chosenów i wybić resztę.
Blodek wyleciał zza obelisku na hellcanon i nie doszarżował na 16" po czym dostał helupe, krzykniecie i bodajże 9hitów z siłą 9 z infernala... Zabiłem maruderów i kloc warriorów tracac demonetki, flamery i blodka. Najgorsza moja bitwa od dłuższego czasu.... 5:15

III bitwa
i Ogry. Tutaj też GUO pewnie byłby lepszy, ale blodek w bok dawał radę. Prosta, szybka, sympatyczna bitwa. Demonetki z Blodkei sprzątnęły jedną flankę z 2 herosami. Rinoxy i generał zastawiani śmieciami. Blodki zamiotły irongutów z kolejnymi 2 herosami. Flamery robiły zamieszanie. Fiendy zjadly gnoblary. Bitwa skończyła się walką demonetek z brzytwą z lordem. Wynik 20:0

Efekt - do DMP jeszcze sporo pomyślę
na Arenę pewnie bez Greatera.
Na Białystok GUO.
Chętnie zagram sparing z ogranym graczem DE przed Białymstokiem!!

pozdro

P.S. Jasiuuuu do elesu!! 8)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Mi bitwa z Kalafiorem się podobała Bloodek dostał zdaje się 2 rany z krzyku z dyskietki potem 9 hitów z siła 9 z bramy ale zwardował 8 :D ale już helupy na twarz mu się nie udało. Demonetkami wciągnoł mnie do combatu róg w róg tak, że walczył tylko mój BSB + supporting attack o którym zapomniałem... i ten jeden BSB pokroił cały klocek demonetek i heralda :mrgreen: Helupa zjadła flamery. Ale akcja meczu to Grzybiaż na 1 ranie który zabił dyskietkę wbijając 2 woundy...

PS nie znalazł ktoś 3 calowej templatki??????
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Joncek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joncek »

Dzięki przeciwnikom za bitwy
i za cały turniej
Nie popisałem się wynikiem ale zabawa przednia
Przemcio251 pisze:PS nie znalazł ktoś 3 calowej templatki??????

znalazłem takową odbiór dogadamy pw

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

poszło PW:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Bob,
czy Ty na pewno dobrze podliczyłeś te punkty w naszej bitwie?

Mi wybuchł mag i straciłem 2x furie, czyli 285pts, a Ty straciłeś:
2x fasta
2x mangler
2x doom diver
6 trolli
10 boar boyzów
BSBka
Orc Shamana
....
ile to będzie?
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

To i ja skrobne małą relacje z grania plewnymi TK w obecnej ich sytuacji - czekam jak większosć na new Booka.

Moja rozpa to obecny standardzik:
Król z czapką, Duża Licha, mała Licha w ołtarzu, bsb z piaskiem, 2x 10 łuków, 1x 25 łuków, 2x3 rydwany, 1x swarm, 3x scorp, 6x ushatki i 2x klopa z czachami

1. bitwa.
TK vs TK 20:0
Kolega którego imienia nie pamiętam, ale to był jego pierwszy turniej w życiu i może 6. bitwa ta armią.
Bitwa wmiare prosta acz kolwiek w pewnym momencie sie bałem o wynik.
Kolega miał: walczącego króla, dużą liche z czapką, małą liche, mała liche w ołatarzu, bsb, 2x 10 łuków, 2x3 i 1x 4 rydwany, 25 gwardi, 2x scorp, 3x swarm, 2 klopy.
Kolega zaczynał więc wykożystałem to robiąc odpowiedni free ruch rydwanami. W pierwszej swojej turze jednymi rydwanami zajachałem jedną klope, a drugą sciągnołem ze swojej klopy. jeden scorp ogarnoł ołtarz, a drugi zakopał się na śmierć. Przeciwnik troszke zle podszedł gwardią która dostała na bok ushatki które w dwie tury złożyły cały odział.
I w ostatniej turze desperacka szarza moich rydwanów w 10 łuków z duża lichką. 18" do przebycia, ale sie udało :)

2. bitwa.
TK vs Bret 8:12
2x lanca realmów, 1x lanca grali, 2x treb, bsb na koniu, lord na pegazie, jakiś heros na pegazie, magiczka i 2x 10 łuków
Bitwa z Pażdziochem przebiegła bardzo sympatycznie.
Do kluczowych akcji należy szrza realmów w rydwany, gdzie w turze magii Pazdoch wysadza sobie tą lance i biedactwa przez to nie przebiły sie przez rydwany, a w mojej turze scorp wykopuje sie na jej tyłach i zjada dużą magiczke, ale lanca uciekła :( pozniej była szarza ushatek na grali i żucenie na mumie 10WS i 10 I co zapoczątkowało rozniesienie Grali, ale wkonsekwencji pazdoch dobrze zucał wardy i zostało 3. No i finał strzał z klopy w generała na pegazie. Generał zabity i wynik 10:10, ale po zgłoszonym wyniku pazdioch przypomniał sobie ze miał dragon helma i pozwoliłem mu zdac warda na 2+ którego zdał i przez to wyszło 8:12

3. bitewka
TK vs DW 11:9
Bartys miał: 2x warriorów, 1x Hamków, 1x Ironów do tego bsb, kowadło, 2x klopa i canon i minerów
Co tu dużo gadac remisowo, potem lekka moja przewaga, Bartkowi wybucha kowadło - duża przewaga dla mnie, mi wybucha król znowu mała przewaga dla mnie, sypią mi sie ushatki od Ironów i znowu remisowo. w konsekwencji 11:9
Chyba do weselszych akcji należy: Zmniejszenie oddziału Warriorów przez moich łuczników z 38 do 12 zanim dostali szarze scorpa i rydwanów. Łuki w tej bitwie zrobiły więcej niż klopy i magia którą wylosowałem. A wylosowałem całkiem przyzwoicie z Lighta: pociski D6 i 2D6 :)

Ogólnie wynik 39pkt i 7 miejsce na turnieju jest mega zadowalające.
TK nie jest az tak plewne jak by sie wydawało, ale trzeba miec sporo szczęscia zarówno w paringach jak i w losowaniu Lora na czapce. Taktyka z każdą armią obecnie jest niemal zawsze taka sama: strzelamy, czarujemy i osłabiamy przeciwnika zanim dojdzie. A jak dojdzie to już jest słabo, no chyba że zostaie go z 25%, ale i to czasem wystarczy by w jedną ture rozjechać defens TK :)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Fajny turniej, taki w sam raz na sobotniego kaca :D
Kalafior - też się cieszę że się zamieniliśmy! ;DDD

Grałem WoC - 2 didżeje, 2 klocki warriorów, 2 piątki rycerzy, helena, jakieś psy, warshrine.

A z bitwami było tak:

Bitwa I - VC 20:0
Wylosowałem Bob-a ale hop-siup zmiana dup i był czelendż z Manfredem :D
Miało być "jak koń pod górkę" bo w pierwszej turze wystawiłem głupio generała na szarże ghuli, ale ostatecznie było "e-łok-in-a-park". Moja pierwsza magia i brama na IF-ce w oddział szkielich z nekromantami i generałem. 11 na siłę i jest gol, bo wampir oblewa look out-a. 20:0

Bitwa II - DE 3:17
Barbarossa z DE na pierwszym stole. Obrona magiczna od początku zawodziła i regimenty dark elfów z brzytwą zamiatały że aż przykro. Helenka też się nie spisywała a rycerzami dałem się złapać w pułapkę Zbyszka, przez co hydra wylazła na flankę jak do siebie. Straciłem dwa kluczowe oddziały i całą koncepcje dalszej gry. Ostatecznie skończyło się 17:3 dla Barba. Fajna bitwa i obiecuję że następnym razem nie pójdzie Zbyszkowi ze mną tak łatwo ;D

Bitwa III - Imperium 9:11
Imperium Gotiha. Chyba udzielało się już wszystkim zmęczenie i cała bitwa to był jakiś dziwny klincz. Imperialny ostrzał nie wyrządzał mi większych szkód, za to wojownicy chaosu palili jedną szarżę za drugą. Altar utknął w dużym klocku warriorów i stał w nim do końca bitwy. W ostatniej turze trochę szczęścia w strzelaniu i skończyło się 11:9 dla Gotiha. Ogólnie bardzo przyjemnie się grało.

Dzięki dla wszystkich przeciwników za miłą grę! Jak zawsze fajnie było spotkać starych dobrych znajomych i poznać kilka nowych twarzy.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

jak nie ma uwag to dziś wieczorem/jutro z rana - wrzuce wyniki do ligi
Obrazek
T

ODPOWIEDZ