Loremaster a wybór czarów
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Loremaster a wybór czarów
Fajnie by było gdyby dla wszystkich reguł i jednostek był stosowany RAI tak intensywnie jak tu. Zero ironii.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
To co napisałem to nie RAI.
W takim razie, skoro goblin miałby tracić czary, to samo musiałoby się stać ze skinkiem na enginie. To porównanie chyba wystarczy do ucięcia tych spekulacji?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Andrzej. Za dużo matury, za mało Batla.
dalej nie mogę sie zgodzić ze stwierdzeniem że jak coś daje zdolność i tracisz coś co daję tę zdolność to zdolność zostaje.. jeśli jakiś przedmiot daje mi poziomy magii i przedmiot straci moc/strace przedmiot to dalej mogę czarować/mieć poziomy magii?
ps. w sumie nic mnie ten temat nie obchodzi bo to mega skrajna sytuacja, a ta gra i tak robi się coraz bardziej pozbawiona sensu:P
ps. w sumie nic mnie ten temat nie obchodzi bo to mega skrajna sytuacja, a ta gra i tak robi się coraz bardziej pozbawiona sensu:P
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Wiec ma sens tylko jak interpretujemy po Twojej myśli:P
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Czy właśnie nie to sugerujesz Lidder...?Lidder pisze:Loremaster to zdolność, dzięki której zamiast losować czary masz wszystkie. Ni mniej ni więcej. To, ze straciłeś loremaster w niczym nie przeszkadza. Gdyby było tak, że loremaster to coś w rodzaju zdolności znam-wszystko-i-heja to magowie nie zapominaliby czarów przy traceniu poziomów bądź ze zdolności.
Sugerujesz przecież, że mimo utraty zdolności dającej Tobie znajomość całego lora dalej go znasz... na jakiej podstawie?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- The WariaX
- Falubaz
a bo?to samo musiałoby się stać ze skinkiem na enginie.
Engine nie daje dodatkowych czarów, helloooo (czy o czymś nie wiem?)
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Barbarossa
- Mniejsze zło
IMO: Czary losowane są przed bitwą - ergo w tym momencie rozpatrywany jest loremaster. Potem zdolność loremaster w praktyce nie jest używana, więc jej utrata nic nie zmienia, jeśli chodzi o znane czary.Fluffy pisze:Wiadomo juz co sie dzieje z loremasterem na duzym gobbo szamanie po smierci arachnaroka?
Pozdrawiam