Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: Rozpiski

Post autor: Przemcio »

Fasty z Spearami do rzucania to jest to... jak grasz na choosenach to 2 klocków maruderów nie wystawisz a zwykłe marasy khorna z flailami w 1 oddziale to każdy niestety wystrzela :evil: dlatego zamiast takiego klocka postanowiłem wystawić marasów konnych z throwing spearami... do odginania są super... a i jakieś małe oddziałki też są w stanie zastrzelić:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jakie oddziały są w stanie 'wystrzelać' ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

nawet hordę,5 spearów x 6 tur = 30 grave guardów

:P

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

mnie rzuciło się na myśl GUO :)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Musielibyście mieć farta większego niż ja pecha w wesnothcie ( taka strategia freewear-owa, bardzo fajna poza tym ) :P
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

no np wystrzelałem harpie i sporo ungorów ustrzeliłem też jakiegoś flamerka i furie:)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jak już strzelać to toporkami imo
Obrazek
T

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

na fanatyków całkiem, całkiem ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

gerald_tarrant pisze:mnie rzuciło się na myśl GUO :)
koledzy na mackach keeperowi Jassia zadawali rany

a jak grałem z kolegą a on wziął moje demonki to zadałem 1/2 ran GUO :twisted:

TA dają przewagę na bretke i innymi topowymi armiami ( demony, all elf, samotnych magów )... daję zawsze im flaile i LA, kolega nigdy nie lubi tych unitów bo zawsze dużo za dużo robią jak na swoje 90pkt.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Khumanor pisze: TA dają przewagę na bretke i innymi topowymi armiami ( demony, all elf, samotnych magów )... daję zawsze im flaile i LA, kolega nigdy nie lubi tych unitów bo zawsze dużo za dużo robią jak na swoje 90pkt.
też zawsze wystawiam ich z flailami
a jak ci się sprawdzają armoury?
ratują cos czy nie bardzo
w sumie zawsze uważałem, że wystawianie ich to strata pkt
jakie masz doświadczenia?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Ja LA zawsze biorę jak mam pkt.... zawsze coś ratują naprawde
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

ja ledwo znajduję pkt na flaile zwykle... :?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ja ledwie na muzyków wyskrobałem...

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Mnie się konni zwykle w ogóle nie mieszczą. A jak już to goli i same flaile bez marków. Opłaca się w nich pakować więcej punktów? Jeśli tak to spodziewajcie się niedługo rozpiski na kawie i marudach (tylko, że nie na euro, bo dwie heleny wtedy muszą być).
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Shadar pisze:Mnie się konni zwykle w ogóle nie mieszczą. A jak już to goli i same flaile bez marków. Opłaca się w nich pakować więcej punktów? Jeśli tak to spodziewajcie się niedługo rozpiski na kawie i marudach (tylko, że nie na euro, bo dwie heleny wtedy muszą być).
najlepsze rospy na kawie są bez helen :P
jedyny plus heleny to jest to ze przeciwnik zwija się w kreskę i łatwo mu przebić szeregi, tak poza tym helka jest bez użyteczna, mi za często nie trafia.
jeden goły klocuszek za 65 bez niczego, imo to jest mussss ;)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Co ty mówisz helena jest super :!: szczególnie do spóły z pandemonium :mrgreen: a jak rzucisz na misfire 3... to mina przeciwnika jest po prostu bezcenna :mrgreen: :twisted:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Jedna helena to imo must have, świetny straszak, a jak już trafi, mi w praktycznie każdej bitwie coś zrobi, to zabija.
No i w combacie potrafi przywalić też konkretnie, świetnie trzyma punkty, poza pitką i strzelaniem u krasi/empire nie ma jej jak zabić.
Co do fastow imo 2 to must have. Flaile, jak starczy to La, na mark i muzyka nie starcza. muzyk jest zbędny bo bardzo rzadko mi uciekaja przy moim ich wykorzystaniu, a marki no cóż nie mam tych 20 pkt, potrzebne są zresztą tylko na paniki, których i tak mam przerzut.
Do czego służą? screen, odginaczka, a przede wszystkim jakoś ten hełm wyłączyć trzeba:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

a przede wszystkim jakoś ten hełm wyłączyć trzeba:)
chciałbym grać z przeciwnikami którzy dają sobie wyłączać hełm fastem :D

co do heleny, jak trafisz na pitke jesteś w ciemnej, a shadow jest bardzo popularny, kolejna sprawa ze "jak trafi" ;/
jedyny plus ze wyciągnie coś do siebie i zmusi przeciwnika do krechy.

oczywiście helka nie jest tragiczna, mam ja w jednej rospie, ale nie wychwalał bym jej tak ;)
kolejna sprawa ze gram na klepaczu a nie dużym magu.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

gerald_tarrant pisze:
Khumanor pisze: TA dają przewagę na bretke i innymi topowymi armiami ( demony, all elf, samotnych magów )... daję zawsze im flaile i LA, kolega nigdy nie lubi tych unitów bo zawsze dużo za dużo robią jak na swoje 90pkt.
też zawsze wystawiam ich z flailami
a jak ci się sprawdzają armoury?
ratują cos czy nie bardzo
w sumie zawsze uważałem, że wystawianie ich to strata pkt
jakie masz doświadczenia?
LA to 5pkt. za 5 a ratuje dupę szczególnie fajne przy DE czy krasiowych kusznikach, nie wspominając o lizakach
Grolshek pisze:Ja ledwie na muzyków wyskrobałem...
nie daje muzyków... i tak mają reformy z bomby a odginanie przez ucieczkę jest mało skuteczne ( chyba ze inne cele są dale by nie zrobić re-charga ) więc muzyk przy zbieraniu nie jest konieczny

jak kawa to i hela... pitka czy słońce to nie istotne ale muszą to po pierwsze wycastować a po drugie robią to z dużej ilości kostek "by na pewno weszło" co łatwo na 2x 6 a przy pappecie to hela się spłaci niwelując generała albo maga z 4lvl robi się 1, a niech zniesie pitkę, a słońce nie doleci i mag zostanie na dodatek jeszcze be tego czaru

a jak wszystko będzie w CC to mamy zajebistego spowna z Tstopem :twisted:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

as Khuman said

Co do wyłączania hełmu....
mając dysk i 2 fasty.. wierz mi nawet ogarnięty gracz wszystkiego nie zablokuje i zazwyczaj combat jest jednak na moich warunkach

ODPOWIEDZ