Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Przemcio »

a może zamiast 30 bestigorów wstawić 6 razorgorów :mrgreen: 21 ataków z S 6 w szarży :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

też wie zastanawiałem nad takim dużym oddziale pumb ale jest mały problem muszą być 12" od generała... i najlepiej żeby był blisko BSB... fakt można to zrobić ale czy warto... bo to ukróca dość poważnie mobilność unitów wszystko musi być dobrze wymierzone

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Nie no Pumby mają biegać pojedynczo. Zastępują psy, jak zabraknie harpii to one klepią małe odziały kusz czy maszyny ale do tego muszą lecieć samopas.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Dibo pisze:Nie no Pumby mają biegać pojedynczo. Zastępują psy, jak zabraknie harpii to one klepią małe odziały kusz czy maszyny ale do tego muszą lecieć samopas.
+1 :oops:

A co do last rozpiski , 2 oddzialy bestigorow niby ciekawe ,ale chyba jednak wolalbym ten 1 zamienic pkt w cos ciekawszego , minoski dzieki mozliwosci wziecia magic przedmiotu przez championa + ogolnie duzej liczbie atakow sa wg mnie lepszym wyborem ,a moze jakies rydwany + pumby ? :roll:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Mam pytanie co do standardu Crusa.... czy te 2 klocki gorów i bestigorów wystaiacie w hordzie czy w klasycznej formacji ?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

"Zależy jak leży" ale raczej hordowo
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Tylko czy 5 ziomków w szeregu na podstawce to nie jest już dużo ? 4 klocki w hordzie to jak na mój gust mało manewrowa kombinacja a wystarczy że przeciwnik wbije parę rany i już z 30 ziomków robi się po 25 więc po co wstawiać w hordzie (zawszę to +3 za szeregi do kombatu) ? Może macie jakiś master plan związany z hordami :) ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

pomyśl nad 3 minosów z czempionem, muzykiem i stone of spite.
testowane i słabe ; ) 1xPumba niedługo potestuje na pewno ; )

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Te minoski to raczej mało turniejowe ale na HE może być spoko.

Co do tych Hord, pamiętaj że w hordzie uderzają wszyscy panowie, a jak mają na sobie brzytwę to jest wtedy MOC i jest to dużo lepsze od +3 za szeregi :wink:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

wg mnie minosy na HE to zły wybór 8) jak już brać to 5-6 przynajmnij bo z asf zostanie 1 albo zaden minos. Co do hordy to chyba bez speara uderza u nas max 30 hlopa
(co z ahw daje tak czy siak 40 ataków) więc brzytwa/0 beast to defakto najlepszy wybór.

p.s Szkoda ze nie mamy dostępu do light :P (dobule move,asf etc!) chyba że brać wizard HAT i kulnąć light lore phi

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Jeśli opierać się na brzytwie to ungory z włócznią po taniości w hordzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Minosy na te HE to racja słaba opcja ale chodzi mi tylko o akcje - Zniszcz Książkę
Czcij Koze !!

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Na HE pewnie rydwany dawalyby rade z impactami ;) Minoski tez je walna zanim bedzie asf :oops:
WFB playing since 1994

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ungory mają mniej ataków niż gory i niższy T ^^

Z tym niszczeniem to nigdy nie działa, czy turniejowo czy nie to to ma za mały zasięg by weszło i bez IF nic nie ruszy. Niby straszak ale kosztuje razem z oddziałem 200+

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Qc-Rat pisze:Ungory mają mniej ataków niż gory i niższy T ^^
Ale mają taką samą I, podstawki 20mm i możliwość ataku z 4 szeregów, a gory swoje 2 ataki zapodadzą tylko z pierwszego szeregu. Jak rzucać ich na brzytwie to na coś z T6 conajmniej, a wtedy i siła oponenta jest taka że T4 gorów można sobie odpuścić.
Obrazek

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

Dibo pisze:Minosy na te HE to racja słaba opcja ale chodzi mi tylko o akcje - Zniszcz Książkę
prawda, wtedy to ma sens :wink:
a wystarczyło by żeby bestigor champion mogl miec magic item a nie tylko chaos gift eh.
Iddqd pisze:
Qc-Rat pisze:Ungory mają mniej ataków niż gory i niższy T ^^
Ale mają taką samą I, podstawki 20mm i możliwość ataku z 4 szeregów, a gory swoje 2 ataki zapodadzą tylko z pierwszego szeregu. Jak rzucać ich na brzytwie to na coś z T6 conajmniej, a wtedy i siła oponenta jest taka że T4 gorów można sobie odpuścić.
walcząc np z pedałami z t3 z siła gora3 brzytwa jak najbardziej sie opłaca imo.
ranić na 2+ = wypas a na 4+ oni nas raczej wyrżną :wink:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Mając 3 szamanów z Shadowem spokojnie można przeciwnikowi WS obniżyć do 1 trafia wtedy na 5 i nawet z przeżutami powinno się udać zjeść... a jak jeszcze wejdzie obniżanie T to normalnie miodzio :D Ponadto można nieźle skombować Shadowa z Minotaurami i spowodować by atakowały 1 obniżając przeciwnikowi inicjatywę:)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ostatnio się zastanawiam poważnie nad jakimś duzym oddziale minosków z shieldami... zawsze to 5+SV o parry nie wspomne bo liczę że nigdy nie stracą frenzy :twisted:

ostatnio w rozpiskach mam 3 małych szamanów z shadowem... dają radę to prawie light który uwielbiam na demonach... njaczęściem mam 2 zerówki i to starczy zawsze jakaś wejdzie... jak gram z HE to obniżam WS by było na 4+ z re-rollem, potem odajemy na 3+ i WL stoją na stubbornie, może i lepiej bo ostatnio piechoty nie doganiam... ale kawalerię owszem 8)

z patentu 2xghorgony 2xDoombulle, 3 małych i BSB z +1S...2x 30 gorów 2x rydwany... 2x razorgory jestem bardzo zadoolony... harpie się nie mieszczą ale jakoś radzę sobie bez nich... do Ambusha żadko daję cokolwiek bo głupio trzymać w jednym regimęcie całych herosów... głupia panika i robi się nie ciewawie

grałem z Demonami 11/9, z bretką 20/0, z TK 14/6 ( ale w tej bitwie dowiedziałęm się kilku nie miłych rzeczy np.: że doombull nie robi make way w gorach :lol2: ) potem jeszcze raz 18 / 2, orki stare jeszcze w tedy 20 / 0, VC na bloodknihgtah 10 / 10

co do beatigorów nie jestem przekonany tylko dla tego że zawsze udeżają Last... co przy innych jednostkach i shadole może zrobić dużą róznicę

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Słuchaj większość jednostek ma WS 4-5 max... masz 3 obniżarki + obniżarkę siły i T na 100% przy 3 shamanach :D Generujesz +2 pd + 3x Channel (1 na 5+) czyli statystycznie masz rzut +3 PD na turę :D małe obniżanie rzucasz z 2 kości małym magiem a duże z 3 dużym a do tego jeszcze obniżanie S np... przeciwnik będzie kitrał DD na obniżanie S lub T więc spokojnie powinieneś obniżyć WS do 1 czyli on cie na 5 ty go na 3 :D

Nadto on cię rani na 3+ czy 4+ a ty zazwyczaj 2+ a no i masz przeżuty trafień :D

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie mam herdstona w tej rozpie... lordzi full do combatu ile się da i co najlepsze

BSB z SV na 2+, +1A i banner +1S

2x2lvl szamani, jeden ma DS drugi z stone of spite

1x 1lvl szaman z chalisem... jakoś nie mogę zrobić rozpiski bez tego przedmiotu

a pkt. nie mam gdzie urwać po drugie by musiał jakiś regiment wykombinować by ich kitrać przy kamyku więc nie wiem czy to ma większy sens.. jak wszystko napiera do przodu.. a samotnie ich tak zostawić przy obelisku może być dość nie konfortowe

ODPOWIEDZ