Filler-ogólnie

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Re: Filler-ogólnie

Post autor: General Baga »

Filler jeśli dobry, tylko poprawia wygląd oddziału, jeśli kiepski na odwrót. I tak wielki kamien a na nim ghule to kiepski filer, al już ten sam kamień, a na nim jakieś ucztujące na czymś ghule to pomysł imho ok.
Jakich filerów nie lubię - oddziałów taszczących ze soba domy,krypty, płoty....nie mylić z orkami/bestiami czy czymkolwiek innym co ciągnie np jakiś monolit,posąg bóstwa,obelisk...
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

MagisterMilitum pisze:Jakich filerów nie lubię - oddziałów taszczących ze soba domy,krypty, płoty....nie mylić z orkami/bestiami czy czymkolwiek innym co ciągnie np jakiś monolit,posąg bóstwa,obelisk...
Tak jakiś sztuczny wypełniacz niewiadomo skąd nijak mający się do armii nie powinien być brany pod uwagę jako filer tylko jako prox .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

MagisterMilitum pisze:... taszczących ze soba domy,krypty, płoty....nie mylić z orkami/bestiami czy czymkolwiek innym co ciągnie np jakiś monolit,posąg bóstwa,obelisk...
taszczących? :D

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

1. taszczyć
znaczenie: nieść albo ciągnąć coś ciężkiego; dźwigać coś z trudem
występowanie: Słownik ortograficzny języka polskiego - Muza 2001, 2005, 2006 - T. Karpowicz
odmienność: tak
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ja osobiście nie mam nic przeciwko pojedynczemu fillerowi 40x40 (ostatecznie 40x60), który pasuje do oddziału i dodaje mu charakteru. Nie lubię za to bardzo większych fillerów, takich które nie pasują do oddziałów, całych domów, drzew na wielkich podstawkach zajmujących 1/3 oddziału, oddziałów 30-40 modelowych składających się z 10-15 modeli a reszta to fillery itp. Ogólnie co za dużo to niezdrowo.

Sam mam jeden filler (w Zabójcach, misiek stojący na głowie smoka), który zrobiłem dla ozdoby (bo slayerów mam ok 50 więc mi nie brakuje ;) ). Teraz też robię fillery do innych oddziałów, głównie dla ich ozdoby, i też wszystkie na podstawkach 40x40.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

A u mnie filler ma jeszcze inne zastosowanie. Uzasadnia taki a nie inny wygląd oddziału.

Otórz gram orkami ( nadal, po odchorowanie nowego booka :P) i nie podoba mi się koncepcja savage orków. Po prostu nie widzę tych małpoludów z dżungli co się przypętały. Dlatego moje savage orki będą najzwyczajniej w świecie naćpane piwem fungusowym przyrządzonym przez szamana. Właśnie na tą specjalnie okazję robię filer (narazie jest co prawda na poziomie koncept art -> zebrane części -> czekam na dostawę "plastelin") w którym, jest goblin szaman z rzeczonym alkoholem. Nie będę objaśniał jak to będzie dokładnie wyglądać najwyżej jak ktoś będzie chciał wkleję zdjęcie.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

klimatyczny i spójny filler z resztą oddziału to zawsze pasuje
naciągany shit to nie filler

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Klimatyczny czy nie... mi to bez różnicy, jest przecież piwo :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Szemkel pisze:A u mnie filler ma jeszcze inne zastosowanie. Uzasadnia taki a nie inny wygląd oddziału.

Otórz gram orkami ( nadal, po odchorowanie nowego booka :P) i nie podoba mi się koncepcja savage orków. Po prostu nie widzę tych małpoludów z dżungli co się przypętały. Dlatego moje savage orki będą najzwyczajniej w świecie naćpane piwem fungusowym przyrządzonym przez szamana. Właśnie na tą specjalnie okazję robię filer (narazie jest co prawda na poziomie koncept art -> zebrane części -> czekam na dostawę "plastelin") w którym, jest goblin szaman z rzeczonym alkoholem. Nie będę objaśniał jak to będzie dokładnie wyglądać najwyżej jak ktoś będzie chciał wkleję zdjęcie.

super pomysł Szemkel :D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Darujcie sobie tą małą czcionkę.
Proszę.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Arbiter Elegancji pisze:Darujcie sobie tą małą czcionkę.
Proszę.
Aj, aj.
zielonatrawa pisze:klimatyczny i spójny filler z resztą oddziału to zawsze pasuje
naciągany shit to nie filler
Biorę to trochę personalnie. :mrgreen: Na swoją obronę powiem ,że po to w tym cierpliwie dłubie, żeby efekt był co najmniej dobry i rozsądny. xD
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Witam

Rozmyślam nad 3-4 filerami dla Demonetek chyba że wystarczy mi kasy na kolejny box to jedynie 1 filer.
Filery będą na podstawkach kawalerii czyli 25x50, oczywiście będę miał po 1 modelu na taki filar.
I tu problem za chiny nie mam pomysłu jak zrobić taką podstakę aby 1 model zastępował 2,
Na początku myślałem dać figurkę na środek podstawki a po bokach jakąś trawę większą czy coś podobnego...
np: też myślałem aby jedna demonetka na smyczy prowadziła szczurka małego :P

Do dyspozycji mam demonetki z seekerek 5 sztuk...

Może macie jakieś pomysły może jakieś fotki filerów demonicznych ?
Ogólnie Bloodleterów oraz Horroki będę miał wszystkie z racji że do 40k pójdą jedynie nad demonetkami się zastanawiam....

Thx.
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

dwie demonetki obejmujące się i całujące się na podstawce 50x50 ;)
zamiast szczurka lepsze byłyby na smyczy małe cyckowęże
demonetka z ogonem węża zamiast nóg

to takie propozycje na szybko

pzodr

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Rafał_Pękala pisze:dwie demonetki obejmujące się i całujące się na podstawce 50x50 ;)
Co do tego całowania myślałem właśnie wykorzystać demonetkę z seekerek one maja mocniej rozgięte nogi hehe druga zaś klęcząca przed nią :D
Tylko właśnie jest problem bo to też zmieści się na podstawkę kawalerii a na 50x50 za dużo miejsca pozostanie a jakoś tak głupio wygląda klocek gdy w środku pusto :P

Druga sprawa to jest marsz do ataku a nie pieprzny piknik :P

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Remx pisze:
Rafał_Pękala pisze:dwie demonetki obejmujące się i całujące się na podstawce 50x50 ;)
Co do tego całowania myślałem właśnie wykorzystać demonetkę z seekerek one maja mocniej rozgięte nogi hehe druga zaś klęcząca przed nią :D
Tylko właśnie jest problem bo to też zmieści się na podstawkę kawalerii a na 50x50 za dużo miejsca pozostanie a jakoś tak głupio wygląda klocek gdy w środku pusto :P

Druga sprawa to jest marsz do ataku a nie pieprzny piknik :P

macie jakieś braki :roll: ?
za dużo Slanesha, za mało babeczek :p

Awatar użytkownika
salix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: salix »

kiedyś w trakcie przeczesywania kilometrów stron internetowych o tematyce naszego hobby, natknąłem sie przypadkiem na bardzo wyczesany przyklad filleru. a mianowicie oddział orków zawierał filler przedstawiający animozje- naparzało sie tam kilku orków, jednemu snotling gryzł noge inny zas kożystając z okazji okradał zajętego orka. reszta zgrabnie stała w kółeczku i kibicowała. efekt godny nazwania fillerem
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Awatar użytkownika
salix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: salix »

dokładnie coś w ten deseń
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Filer to chyba wypełniacz jak nie mamy modelów ?

Bo patrząc na te orki to tam jest ich więcej niż trzeba wiec nie jest to filer tylko taka diorama :P

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Remx pisze:Filer to chyba wypełniacz jak nie mamy modelów ?

Bo patrząc na te orki to tam jest ich więcej niż trzeba wiec nie jest to filer tylko taka diorama :P
Filer nie ma zazadania wypenienia, znaczy ma ale glownie chodzi o to by urozmaicil jednostke a nie tylko wypelnial [-X
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

ODPOWIEDZ