Leśniaki na Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Leśniaki na Euro

Post autor: Xier »

Spellweaver 305pkt
- 4lvl lore of beast
- wand of wych elm
- general

Alter Kindred 276pkt
- extra hand weapon
- the bow of loren
- stone of the crystal mere
- arcane bodkins

Noble (BSB) 130pkt
- Asyendi's Bane
- Hail of doom arrow

Noble 140pkt
- scout kindred
- the hunter's talon
- a pageant of shrikes

6x Wardancers 108pkt

6x Wardancers 108pkt

7x Wardancers 126pkt

5x Wild raiders standard bearer 148pkt

5x Wild raiders standard bearer 148pkt

12x glade guard standard bearer 166pkt
- banner of eternal flame

10x glade guard 120pkt

12x glade guard standard bearer 156pkt

8x dryads 96pkt

9x dryads 108pkt

6x waywatchers 144pkt

5x waywatchers 120pkt

95 modeli 2399/2400
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2011, o 08:49 przez Xier, łącznie zmieniany 1 raz.
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

beast na magu jest bez sensu jak nie masz duzego tancerza, do tej rozpiski lepszy life.

wildzi są teraz czerstwi a ty jeszcze niepotrzebnie zwiekszasz ich koszt punktowy, najbardziej mi nie pasuje ten drzewiec który dla mnie niszczy idee podjazdowego męczenia przeciwnika, potrzeba też tego maksa strzałek wiec radziłbym wywalenie drzewa w zamian za łuki orły i zwiekszenie tancerek, można mieć jedną szpileczke-taką 6 ale dobrze mieć też regiment co może walnąć wiecej ataków :)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

IMO wr najlepiej w piatkach ze szmata, driady max po 9 w oddziale, poza tym nie masz orłów, a 2 orły + jedna 5 WW zazwyczaj wystarcza aby przejacheć po maszynach tym bardziej kiedy masz wild riderów, jeżeli juz tak bardzo chcesz grac na tych WD to zrób 2 oddziały po 10-11 chłopków. Masz za mało łuczników. A drzewo jak najbardziej słuszne tylko nie masz nic do pomocy. Ogólnie sa 2 koncepcje gry we i różne ich miksy tzn. Jedni graja na WD i ich boostuja pozostali graja na drzewach i je boostuja, każda z tych stron ma swoje racji i wrogów z którymi sobie nie poradza jak na nich trafia.

Sa tez ludzie którzy maja swój styl i też sobie całkie nieźle radza, dla przykładu: Ja osobiście gram nie na WD, bo się mi poprostu nie sprawdzają, ale lubie miec jakies jeden oddział do wbicia jakiemus biegaczowi badź lordowi przypadkowego KB. Gram na drzewkach jednym większym + zazwyczaj 3-4 oddziały driad, duże drzewo supportuje alterem + mam całkiem potężna siłe ognia + oddziały do rozjezdzania maszyn i flankowania/szachowania pomniejszych wrogich oddziałów.

Dlatego też uwazam że za duzo pakujesz w same oddziały, co wcale nie zwiększa ich siły przebicia. Natomiast większa ich ilosc Tobie daje większy komfort podczas rozstawiania + mozesz atakować z kilku stron. Przemyśl w ogóle załozenia jakie ma ta rozpiska spełniać, tak aby to działało +/-.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Gremlin pisze:Przemyśl w ogóle załozenia jakie ma ta rozpiska spełniać, tak aby to działało +/-.
To najpierw.
Potem składanie rozpiski.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Troche pozmieniałem teraz może być :) ?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Xier pisze: Noble 140pkt
- scout kindred