PMoTM XXXI - (update) Arcymag śmierci i cienia - filer do wl

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

PMoTM XXXI - (update) Arcymag śmierci i cienia - filer do wl

Post autor: Mortipher »

Filer pomalowany w marcu jako część oddziału wl (z którego zostały mi jeszcze 3 figurki do pomalowania..uff). Do konwersji użyłem części z rydwanu, srebrnych hełmów, włóczników, łuczników. Model zastępuje 6 figurek.
Krytyka mile widziana :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pisze bo może się komuś przyda- płaszczyk dopasowałem do modelu SH termicznie - o ale uczenie zabrzmiało - nagrzałem go pod halogenową lampką i jak stał się elastyczny (uwaga krótki moment i zaraz po nim zaczyna się rozpływać i plastik bombluje) docisnąłem go do modelu. Metoda nawet daje rade - cóż każdy kombinuje jak umie :wink:
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, o 17:46 przez Mortipher, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Jak zazwyczaj nie podchodziły mi wszelkie konwersje spod znaku "lwiej kawalerii" tak muszę powiedzieć, że twój filler bardzo mi się podoba i naszła mnie chętka na zmajstrowanie sobie czegoś podobnego. Świetna robota =D>

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

=D> Very nice - trzyma klimat :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Bardzo dobrze wyszedł, kawał solidnej roboty ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Arcymag znający lor śmierci i cienia. Zastanawiałem się czy płomieni na płaszczu nie pomalować w kolorze kryształu na różdżce - ale ta kolorystyka pasuje lepiej gdyby przyszło mu się parać magią ognia.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

super! =D>
całość malowałeś sam? bo trochę nierówno pomalowana figurka :) takie na przykład rękawy nijak nie wyglądają jakby malowała je ta sama osoba co gemy, runy tudzież twarz :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

całość sam ale mam problem z białym i odcieniami- te rękawy to droga przez mękę - są słabe tak jak i mglisty wir z którego sie mag wyłania..

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ogólnie czarny kolor jest niewdzięczny do cieniowania.
Moim zdaniem fioletowe płomienie bardziej by pasowały. Teraz to on mi bardziej wygląda na ogień niż na śmierć czy cień.

Awatar użytkownika
Struna
Wałkarz

Post autor: Struna »

Ogólnie bardzo fajny efekt, ale widać, że masz problemy z farbą. Jakich farb używasz :?:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

genialny blond na włosach ! zdradzisz tajemnicę jego powstania ? Co do płomieni na płaszczu muszę powiedzieć, że nie powstydziłby się ich sam Jesse G. James (jak ktoś oglądał monster garage to wie o co chodzi)
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Zdecydowanie arcymag ognia - ze śmiercią i cieniem nie ma on nic wspólnego, a jako arcymag ognia - znakomicie pasuje kolorystycznie :!: Faktycznie rękawy i wir wyglądają inaczej niż reszta. Pozostałe elementy bardzo fajne. Trochę jeszcze rozjaśniłbym fioletowe zwieńczenie laski. Fajne gemy =D> .

Awatar użytkownika
Fafnir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fafnir »

Fajne gemy, runy i książka :)

ODPOWIEDZ