Kalesoner pisze:Wtedy kiedy dwa razy z rzędu na mastera z takimi zasadami przyjeżdża po prawie 100 osób i większość z nich nie ma problemu ze złożeniem poprawnej i grywalnej rozpiski.ksch pisze:Ale, w którym momencie należy uznać, że system jest ograny i sprawdzony? To mnie zawsze interesuję, bo zazwyczaj czytam krytykę nowinek, innych pomysłów, a więc podważanie wszystkiego, co nie jest znudzonym standardem.Kalesoner pisze:Wiem, ze ktoś tam pisał, ze rzyga formatem euro itd, ale to chyba jedyny dobry system obecnie. Wymyślanie nowych rzeczy plus dziwne scenariusze bardzo zniechęcają. Moglibyście np zrobić euro plus +200 (399 dla armii jak boch i tk). Generalnie fajnie zrobić coś innego niż Bazyliszek i Bitwa o Białystok, ale mając oparcie w sprawdzonym i ogranym systemie.
Tutaj Kaleson ma rację,
przykład?
Chciałem zrobić ligę sklepową, w której gra co 2 miesiace nieco mniej niż 30 osób i chciałem dać zasady Areny - tylko jedna osoba mnie poparła, reszta stwierdziła, że nie chce na to grać i nie jedzie do krakowa.
2800 byłoby fajną odskocznią, ale np 2800 i zasady euro lub euro zbliżone, chyba dałoby bardziej wyrównane wyniki, bo już się słyszy o rozpiskach na 10 maszynach, albo De na 150 strzałach na turę....
Do tego jeszcze jakieś powyginane scenariusze i niceo ponad 3 tygodnie, aby się ograć... Zwycięstwo na tym Masterze będzie totalnym przypadkiem.
Ja bym się zastanowił.