Prosze o radę i konstruktywna krytykę:
1 Necrarch Vampire Count @ 335 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2; Crown of the Damned; The
Awakening; Dark Acolyte; Biting Blade
1 Wight Lord @ 139 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy Armour; Cursed Book
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2; Power Familiar
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2; Dispel Scroll; Book of Arkhan
23 Grave Guard @ 354 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; War Banner; Crypt Keeper
25 Grave Guard @ 400 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Banner of the Barrows;
Crypt Keeper
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Ghouls @ 40 Pts
18 Skeleton Warriors @ 205 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Skeleton Captain
14 Zombies @ 84 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 115
Total Army Cost: 2247
Z góry piszę, że piesze rozpiski robię bardzo żadko. Pozdrawiam i prosze o pomoc.
VC na 2250 pts
glupota na lordzie swego czasu uzywalem tego warda (dawalem go BD na wingecie) i raczej zdawala ale .............. Czasem moze sie zdazyc ,ze w najgorszym momencie nie zda
Ja bym wywalil wight lorda i dal 3 necromante ,a Vampirowi dal SOM ,crusa i warda (wtedy dajemy go do GG i mamy potencjal magiczny ,crusa na 2 klockach i Vampira ktory moze niezle uderzyc) .
Minus to brak BSB ale da sie to przerzyc (BSB na piechte ,o ile nie jest to VC z bieganiem ,to IMHO kiepski pomysl .Za latwo go ubic)
Jezeli juz chcesz BSB to wsadz go na konika (teraz spokojnie mozesz go wsadzic do piechty )
Ja bym wywalil wight lorda i dal 3 necromante ,a Vampirowi dal SOM ,crusa i warda (wtedy dajemy go do GG i mamy potencjal magiczny ,crusa na 2 klockach i Vampira ktory moze niezle uderzyc) .
Minus to brak BSB ale da sie to przerzyc (BSB na piechte ,o ile nie jest to VC z bieganiem ,to IMHO kiepski pomysl .Za latwo go ubic)
Jezeli juz chcesz BSB to wsadz go na konika (teraz spokojnie mozesz go wsadzic do piechty )
Ten Count już ma podbity level . Musiałby głupote i biting blade wywalic z niego ;],zeby dac tego bloodlineGogol pisze:Dał bym na counta dodatkowy lvl magii ... strasznie opłacalne podbić lvl 2 na 3 masz czar i DD i PD więcej (na lordzie jest już troche mniej fajne) ... głupote .... ryzykowne jak cholera
Moim zdaniem tak:
Necrarch Count @ 340
Level 2, Nehekara Noble Blood, The Gem of Blood, Unholy Cynosure, Bitting Blade
Korona jest ryzykowna, Gem dużo mniej a większą jest niespodzianką dla atakującego . Pozatym - pochodzi ten przedmiot z Nehekary .
Moim zdaniem przedmioty przerzucające miscast to jest obowiązek dla magów, którzy będą głównymi czarującymi w armii i o ile armia może takie wybierać to powinna. Czy to nie Ty pisałeś niedawno, że miałeś kilka miscastów podczas bitwy? Przrzut miscasta jest więc dużo bardziej potrzebny niż te +k3 ożywionych.. gdyby Awakeing dawał +k3 w zależności od "poziomu" inwokacji (np. 3k6 +3k3) to był by to fajny bloodline.. tak jest opłacalny najbardziej przy najniższym poziomie zaklęcie na 3+.. przy wyższych już tam wiele nie zmienia.
A Noble Blood daje Ci to co samo co Dark Accolyte + 1 DD + 1 zaklęcie. A jest droższe tylko o 20p. Ilość zaklęć na necrarchach jest ważna bo mają +1 do casting dice więc oni powinni rzucać ich jak najwięcej.
W sumie mój typ ma pewniejszego choć jednorazowego warda, zaklęcie więcej, przerzut jednego miscasta ale ożywi k3 mniej trupów niż Twój na inwokacje. Armia generuje tyle samo PD i 1DD więcej.
Co do reszty - podoba mi się. Wight Lord koniecznie powinnien wejść na opancerzony nightmare. No i zamieniłbym sztandary - BotB niech weźmie mniejszy oddział GG bo pewnie tam pójdzie Wight Lord konny, który mu doda US2.
No może banshee bym wywalił ale skoro Ci się sprawdza . Oraz zastanowiłbym się nad Rodem zamiast Power Familliara - Rod teraz jest ciekawszy niż był.
Necrarch Count @ 340
Level 2, Nehekara Noble Blood, The Gem of Blood, Unholy Cynosure, Bitting Blade
Korona jest ryzykowna, Gem dużo mniej a większą jest niespodzianką dla atakującego . Pozatym - pochodzi ten przedmiot z Nehekary .
Moim zdaniem przedmioty przerzucające miscast to jest obowiązek dla magów, którzy będą głównymi czarującymi w armii i o ile armia może takie wybierać to powinna. Czy to nie Ty pisałeś niedawno, że miałeś kilka miscastów podczas bitwy? Przrzut miscasta jest więc dużo bardziej potrzebny niż te +k3 ożywionych.. gdyby Awakeing dawał +k3 w zależności od "poziomu" inwokacji (np. 3k6 +3k3) to był by to fajny bloodline.. tak jest opłacalny najbardziej przy najniższym poziomie zaklęcie na 3+.. przy wyższych już tam wiele nie zmienia.
A Noble Blood daje Ci to co samo co Dark Accolyte + 1 DD + 1 zaklęcie. A jest droższe tylko o 20p. Ilość zaklęć na necrarchach jest ważna bo mają +1 do casting dice więc oni powinni rzucać ich jak najwięcej.
W sumie mój typ ma pewniejszego choć jednorazowego warda, zaklęcie więcej, przerzut jednego miscasta ale ożywi k3 mniej trupów niż Twój na inwokacje. Armia generuje tyle samo PD i 1DD więcej.
Co do reszty - podoba mi się. Wight Lord koniecznie powinnien wejść na opancerzony nightmare. No i zamieniłbym sztandary - BotB niech weźmie mniejszy oddział GG bo pewnie tam pójdzie Wight Lord konny, który mu doda US2.
No może banshee bym wywalił ale skoro Ci się sprawdza . Oraz zastanowiłbym się nad Rodem zamiast Power Familliara - Rod teraz jest ciekawszy niż był.
Zmieniam na coś takiego:
1 Necrarch Vampire Count @ 358 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2; Nehekara's Noble Blood; The
Gem of Blood; Unholu Cynosuer; Biting Blade; Nightmare; Barding
1 Wight Lord @ 151 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy Armour; Cursed Book; Nightmare; Barding
1 Necromancer @ 150 Pts
1 Necromancer @ 150 Pts
21 Grave Guard @ 348 Pts (Tu pójdzie Count i Wight)
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Banner of the Barrows; Crypt Keeper
25 Grave Guard @ 380 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
7 Ghouls @ 56 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Dispel Pool: 7
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2248
Pytania:
1. Co by było gdybym miał tą głupote i bym był w oddziale i niezdał jej to co wtedy się dzieje?
2. Czy do oddziału GG gdzie idą vampir i wight to nie lepiej zamiast barrowsa dać im Banner of Doom?
3. Czy gdy teraz Ci dwaj są w GG i są na koniach to działą na nich Look out Sir?
Info:
- Tak to ja miałem ostatnio tyle misscastów:P
1 Necrarch Vampire Count @ 358 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2; Nehekara's Noble Blood; The
Gem of Blood; Unholu Cynosuer; Biting Blade; Nightmare; Barding
1 Wight Lord @ 151 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy Armour; Cursed Book; Nightmare; Barding
1 Necromancer @ 150 Pts
1 Necromancer @ 150 Pts
21 Grave Guard @ 348 Pts (Tu pójdzie Count i Wight)
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Banner of the Barrows; Crypt Keeper
25 Grave Guard @ 380 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
7 Ghouls @ 56 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Dispel Pool: 7
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2248
Pytania:
1. Co by było gdybym miał tą głupote i bym był w oddziale i niezdał jej to co wtedy się dzieje?
2. Czy do oddziału GG gdzie idą vampir i wight to nie lepiej zamiast barrowsa dać im Banner of Doom?
3. Czy gdy teraz Ci dwaj są w GG i są na koniach to działą na nich Look out Sir?
Info:
- Tak to ja miałem ostatnio tyle misscastów:P
Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, o 18:17 przez Heinrich, łącznie zmieniany 1 raz.
co do rozpy , wywal 3 zombie i podbij ghule do 7
1. Wychodzi z oddziału, a nie mozna wychodzić i dołączać się do tego oddziału w jednej turze.. IMO
2.kwestia gustu, ale ja bym ten doom dał, i tak masz rzeźnika w oddziale
3. tak mają w 7 ed
1. Wychodzi z oddziału, a nie mozna wychodzić i dołączać się do tego oddziału w jednej turze.. IMO
2.kwestia gustu, ale ja bym ten doom dał, i tak masz rzeźnika w oddziale
3. tak mają w 7 ed
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Ad1 - wtedy cały oddział jest traktowany jakby nie zdał głupoty a więc zaboli . W VIIed. przyjęto, że żołdacy otrzymują od bohatera bezesnowne rozkazy i sami nie wiedzą co robić. Ponadto nie mógłbyś rzucać zaklęć ale to chyba wiadome jest.Heinrich_von_Tod pisze: 1. Co by było gdybym miał tą głupote i bym był w oddziale i niezdał jej to co wtedy się dzieje?
Ad2 - lepiej nie zakładaj, że count i wight lord będą w jednym oddziale bo sytuacja może Cię zmusić aby bohaterowie przeszli gdzie indziej - do drugich GG albo do szkieletów czy zombie. Gdybyś widział, że przeciwnik koncentruje wojsko w ataku na oddział inny to nie ma się co wahać ze wzmocnieniem go bohaterami.
Ja bym Banner of Doom nie dawał, BotB lepszy i Wight Lord wtedy robi się dużo bardziej skuteczny.
Ad3 - tak, ponadto ostrzał z kusz czy innej broni wymagającej rzutu na trafienie automatycznie idzie w zwyklego wojaka tak długo jak takowych wojaków jest 5 i więcej.
Sama rozpiska ciekawsze chociaż ja bym tych GG kilku jeszcze dodał do mniejszego oddziału. I może dołożył oddział ghouli. Punktów można trochę uszczknąć z zombie, szkieletów, banshee czy z jednego fellbata.