Prosze o radę i konstruktywna krytykę:
1 Necrarch Vampire Count @ 335 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2; Crown of the Damned; The
Awakening; Dark Acolyte; Biting Blade
1 Wight Lord @ 139 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy Armour; Cursed Book
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2; Power Familiar
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2; Dispel Scroll; Book of Arkhan
23 Grave Guard @ 354 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; War Banner; Crypt Keeper
25 Grave Guard @ 400 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Banner of the Barrows;
Crypt Keeper
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Ghouls @ 40 Pts
18 Skeleton Warriors @ 205 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Skeleton Captain
14 Zombies @ 84 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 115
Total Army Cost: 2247
Z góry piszę, że piesze rozpiski robię bardzo żadko. Pozdrawiam i prosze o pomoc.
VC na 2250 pts
glupota na lordzie
swego czasu uzywalem tego warda (dawalem go BD na wingecie) i raczej zdawala ale .............. Czasem moze sie zdazyc ,ze w najgorszym momencie nie zda
Ja bym wywalil wight lorda i dal 3 necromante ,a Vampirowi dal SOM ,crusa i warda (wtedy dajemy go do GG i mamy potencjal magiczny ,crusa na 2 klockach i Vampira ktory moze niezle uderzyc) .
Minus to brak BSB ale da sie to przerzyc (BSB na piechte ,o ile nie jest to VC z bieganiem ,to IMHO kiepski pomysl .Za latwo go ubic)
Jezeli juz chcesz BSB to wsadz go na konika (teraz spokojnie mozesz go wsadzic do piechty
)

Ja bym wywalil wight lorda i dal 3 necromante ,a Vampirowi dal SOM ,crusa i warda (wtedy dajemy go do GG i mamy potencjal magiczny ,crusa na 2 klockach i Vampira ktory moze niezle uderzyc) .
Minus to brak BSB ale da sie to przerzyc (BSB na piechte ,o ile nie jest to VC z bieganiem ,to IMHO kiepski pomysl .Za latwo go ubic)
Jezeli juz chcesz BSB to wsadz go na konika (teraz spokojnie mozesz go wsadzic do piechty

Ten Count już ma podbity levelGogol pisze:Dał bym na counta dodatkowy lvl magii ... strasznie opłacalne podbić lvl 2 na 3 masz czar i DD i PD więcej (na lordzie jest już troche mniej fajne) ... głupote .... ryzykowne jak cholera

Moim zdaniem tak:
Necrarch Count @ 340
Level 2, Nehekara Noble Blood, The Gem of Blood, Unholy Cynosure, Bitting Blade
Korona jest ryzykowna, Gem dużo mniej a większą jest niespodzianką dla atakującego
. Pozatym - pochodzi ten przedmiot z Nehekary
.
Moim zdaniem przedmioty przerzucające miscast to jest obowiązek dla magów, którzy będą głównymi czarującymi w armii i o ile armia może takie wybierać to powinna. Czy to nie Ty pisałeś niedawno, że miałeś kilka miscastów podczas bitwy?
Przrzut miscasta jest więc dużo bardziej potrzebny niż te +k3 ożywionych.. gdyby Awakeing dawał +k3 w zależności od "poziomu" inwokacji (np. 3k6 +3k3) to był by to fajny bloodline.. tak jest opłacalny najbardziej przy najniższym poziomie zaklęcie na 3+.. przy wyższych już tam wiele nie zmienia.
A Noble Blood daje Ci to co samo co Dark Accolyte + 1 DD + 1 zaklęcie. A jest droższe tylko o 20p. Ilość zaklęć na necrarchach jest ważna bo mają +1 do casting dice więc oni powinni rzucać ich jak najwięcej.
W sumie mój typ ma pewniejszego choć jednorazowego warda, zaklęcie więcej, przerzut jednego miscasta ale ożywi k3 mniej trupów niż Twój na inwokacje. Armia generuje tyle samo PD i 1DD więcej.
Co do reszty - podoba mi się. Wight Lord koniecznie powinnien wejść na opancerzony nightmare. No i zamieniłbym sztandary - BotB niech weźmie mniejszy oddział GG bo pewnie tam pójdzie Wight Lord konny, który mu doda US2.
No może banshee bym wywalił ale skoro Ci się sprawdza
. Oraz zastanowiłbym się nad Rodem zamiast Power Familliara - Rod teraz jest ciekawszy niż był.
Necrarch Count @ 340
Level 2, Nehekara Noble Blood, The Gem of Blood, Unholy Cynosure, Bitting Blade
Korona jest ryzykowna, Gem dużo mniej a większą jest niespodzianką dla atakującego

Moim zdaniem przedmioty przerzucające miscast to jest obowiązek dla magów, którzy będą głównymi czarującymi w armii i o ile armia może takie wybierać to powinna. Czy to nie Ty pisałeś niedawno, że miałeś kilka miscastów podczas bitwy?

A Noble Blood daje Ci to co samo co Dark Accolyte + 1 DD + 1 zaklęcie. A jest droższe tylko o 20p. Ilość zaklęć na necrarchach jest ważna bo mają +1 do casting dice więc oni powinni rzucać ich jak najwięcej.
W sumie mój typ ma pewniejszego choć jednorazowego warda, zaklęcie więcej, przerzut jednego miscasta ale ożywi k3 mniej trupów niż Twój na inwokacje. Armia generuje tyle samo PD i 1DD więcej.
Co do reszty - podoba mi się. Wight Lord koniecznie powinnien wejść na opancerzony nightmare. No i zamieniłbym sztandary - BotB niech weźmie mniejszy oddział GG bo pewnie tam pójdzie Wight Lord konny, który mu doda US2.
No może banshee bym wywalił ale skoro Ci się sprawdza

Zmieniam na coś takiego:
1 Necrarch Vampire Count @ 358 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2; Nehekara's Noble Blood; The
Gem of Blood; Unholu Cynosuer; Biting Blade; Nightmare; Barding
1 Wight Lord @ 151 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy Armour; Cursed Book; Nightmare; Barding
1 Necromancer @ 150 Pts
1 Necromancer @ 150 Pts
21 Grave Guard @ 348 Pts (Tu pójdzie Count i Wight)
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Banner of the Barrows; Crypt Keeper
25 Grave Guard @ 380 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
7 Ghouls @ 56 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Dispel Pool: 7
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2248
Pytania:
1. Co by było gdybym miał tą głupote i bym był w oddziale i niezdał jej to co wtedy się dzieje?
2. Czy do oddziału GG gdzie idą vampir i wight to nie lepiej zamiast barrowsa dać im Banner of Doom?
3. Czy gdy teraz Ci dwaj są w GG i są na koniach to działą na nich Look out Sir?
Info:
- Tak to ja miałem ostatnio tyle misscastów:P
1 Necrarch Vampire Count @ 358 Pts
Necrarch; General; Magic Level 2; Nehekara's Noble Blood; The
Gem of Blood; Unholu Cynosuer; Biting Blade; Nightmare; Barding
1 Wight Lord @ 151 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy Armour; Cursed Book; Nightmare; Barding
1 Necromancer @ 150 Pts
1 Necromancer @ 150 Pts
21 Grave Guard @ 348 Pts (Tu pójdzie Count i Wight)
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Banner of the Barrows; Crypt Keeper
25 Grave Guard @ 380 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
7 Ghouls @ 56 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Dispel Pool: 7
Models in Army: 111
Total Army Cost: 2248
Pytania:
1. Co by było gdybym miał tą głupote i bym był w oddziale i niezdał jej to co wtedy się dzieje?
2. Czy do oddziału GG gdzie idą vampir i wight to nie lepiej zamiast barrowsa dać im Banner of Doom?
3. Czy gdy teraz Ci dwaj są w GG i są na koniach to działą na nich Look out Sir?
Info:
- Tak to ja miałem ostatnio tyle misscastów:P
Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, o 18:17 przez Heinrich, łącznie zmieniany 1 raz.
co do rozpy , wywal 3 zombie i podbij ghule do 7 
1. Wychodzi z oddziału, a nie mozna wychodzić i dołączać się do tego oddziału w jednej turze.. IMO
2.kwestia gustu, ale ja bym ten doom dał, i tak masz rzeźnika w oddziale
3. tak mają w 7 ed

1. Wychodzi z oddziału, a nie mozna wychodzić i dołączać się do tego oddziału w jednej turze.. IMO

2.kwestia gustu, ale ja bym ten doom dał, i tak masz rzeźnika w oddziale
3. tak mają w 7 ed

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!

Ad1 - wtedy cały oddział jest traktowany jakby nie zdał głupoty a więc zaboliHeinrich_von_Tod pisze: 1. Co by było gdybym miał tą głupote i bym był w oddziale i niezdał jej to co wtedy się dzieje?

Ad2 - lepiej nie zakładaj, że count i wight lord będą w jednym oddziale bo sytuacja może Cię zmusić aby bohaterowie przeszli gdzie indziej - do drugich GG albo do szkieletów czy zombie. Gdybyś widział, że przeciwnik koncentruje wojsko w ataku na oddział inny to nie ma się co wahać ze wzmocnieniem go bohaterami.
Ja bym Banner of Doom nie dawał, BotB lepszy i Wight Lord wtedy robi się dużo bardziej skuteczny.
Ad3 - tak, ponadto ostrzał z kusz czy innej broni wymagającej rzutu na trafienie automatycznie idzie w zwyklego wojaka tak długo jak takowych wojaków jest 5 i więcej.
Sama rozpiska ciekawsze chociaż ja bym tych GG kilku jeszcze dodał do mniejszego oddziału. I może dołożył oddział ghouli. Punktów można trochę uszczknąć z zombie, szkieletów, banshee czy z jednego fellbata.