Nie dość, że dobry sędzia to jeszcze świetny mentorLidder pisze:Może ja się wypowiem. (...)
Pozdro i do zobaczenia na turnieju!

Nie dość, że dobry sędzia to jeszcze świetny mentorLidder pisze:Może ja się wypowiem. (...)
Pozdro i do zobaczenia na turnieju!
scoutmaster pisze:bigpasiak pisze:
"Buta czy bezczelność...?"
jedno jest synonimem drugiego
"W domu to ja mogę grać nawet na zasady 6 edycji jak chce jednak czysta 8 to masochizm.
Pograj na turniejach to nauczysz się pokory i zrozumiesz podejście bardziej doświadczonych graczy.
Fajną pewnie że można złożyć ale ona ma jeszcze wygrywać poza byciem fajną..."
A ile razy grałeś na czystą 8 edycję? Różnica polega na tym, że w 8 ed masz wygrać scenariusz a nie zdobyć więcej punktów niż oponent. I pod tym względem wydaje mi się znacznie ciekawsza. Jeżeli przyjmie się założenie, że na turnieju gra się np 3 bitwy i losuje scenariusz np
bitwa 1 scenariusz 1 lub 2
bitwa 2 scenariusz 3 lub 4
bitwa 4 scenariusz 5 lub 6
a do tego w 1 grze nie wiesz kto jest oponentem to musisz stworzyć naprawdę uniwersalną armię. Sam gram Bestiami i nie uważam by im czegoś brakowało na 8 ed. Są natomiast armie na ETC które cierpią najbardzej i takie, które zyskują . Można to nazwać zbalansowaniem ale jest to subiektywna ocena.
Bo niestety to nieprawda. Spokojnie da się grać bez bardzo restrykcyjnych ograniczeń Euro, a wyniki nie są totalnie przypadkowe. Co zresztą widać po turniejach, które były bez eurocompu - w topie dalej są te same osoby, co na turniejach z eurocompem. Tylko trzeba się przestawić i wziąć pod uwagę, że może się pojawić 150 strzelców czy dwie abomki.Piszesz tak jakby te wszystkie ograniczenia wprowadzono specjalnie dla mnie, a nie dlatego, ze gra bez nich byłaby bez sensu...
Może się zdarzyć, jednak pewną część przegięć powstrzyma brak figsów - chyba nie opłaca się kupować 45 shades na jeden turniej w roku.Post Liddera bardzo fajny, aczkolwiek obawiam się, że najwięcej będzie ludzi chcących wykorzystać maksymalnie możliwości wynkające z braku balansu
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Haha, nadal niejasno, sorry. To "tak" było że "tak, opcja a" bo b) byłoby bez sensu powtarzać czy "tak, opcja b" bo jest w rulebooku ? ;pJankiel pisze:Tak. Opcja b jest w rulebooku, więc bez sensu byłoby ją powtarzaća) nie mogę użyć w sumie więcej niż 12 kostek na turę (czyli np. nie mogę wylosować 10 i z power of darkness dorobić sobie jeszcze 4)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
W batla grałem w latach 1993-2002 i wróciłem do 8 ed.Ziemko pisze:scoutmaster pisze:bigpasiak pisze:
Od kiedy grasz w wfb i jak czesto na turniejach?
Chyba nie za duzo co?
Z Bydgoszczy do Krakowa mamy choooolernie daleko, jedyne co mogloby mnie przekonac to dobry format, a format Areny jest mega slaby imho.
Ograniczenia slabe, scenariusze bardzo slabe. (rozumiem, ze chcecie byc oryginalni, ale scenariusze w podreczniku glownym sa o wiele lepsze od Waszych imho)
W zwiazku z tym - Bydgoszczy na 95% nie bedzie na turnieju, bo tylko Piotr chce jechac.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Touche...Jankiel pisze:1 Zbyszek "Barbarossa" Łobocki VC 101 8712
2 Karol "Młody" Pietrowicz SK 96 7565
3 Tomasz "Assur" Szwedow VC 89 7191
4 Marcin "Ice-T" Grzegorzek DE 87 4716
5 Piotr "Dębek" Dębkowski BRE 86 5608
6 Łukasz Golonka LIZ 86 4462
7 Dariusz Mastrowski WOC 83 3804
8 Paweł "Big Pasiak" Paszek WE 83 3330
9 Przemysław "Debelial" Wójcik DOC 82 5485
10 Filip "Zeppelin" Sklorz DE 81 6435
Z jakiego mastera to top? Czy był on na euro?
Lidder pisze:Ja wiem! To ten master po którym, Pasiak powiedział, że ma plewną armie, która nie daje rady na 8.