Które nie mogą w ogóle maszerować, nie mają recastu i eteryków. Potem zabierz tym wampirom 90% przedmiotów i dobrych jednostek, będziesz miał TK.
Nowa Edycja
Moderator: Shino
Re: Nowa Edycja
Wyobraź sobie wampiry bez popychaczki i z leczeniem na 8+ dajacym d3+1 rany. 
Które nie mogą w ogóle maszerować, nie mają recastu i eteryków. Potem zabierz tym wampirom 90% przedmiotów i dobrych jednostek, będziesz miał TK.
Heh zupełnie inna armia, mniej taktyczna, za to większą masą do przodu. Lore pocieszny, ma swoje plusy, aczkolwiek fajerwerkow na pierwszy rzut okiem nie ma. Chociaż ten czar nr "4" będzie przeciwnikom wychodzic bokiem.. I ciekawe czy przy rzuceniu np dużej "3" leczy się wszystkie unity objęte działaniem spella..
Szkoda, imo cały charakter dawnych TK poszedl się paść, zrobili z tego "coś", jeszcze nie wiem co, ale dla mnie wygląda malo atrakcyjnie.
Niesmak budzą pogłoski o włączeniu Arkhana do armii.. To był przydupas Nagasha, z którym TK wg poprzedniego fluffu ostro wojowały..
Pozdrawiam
Szkoda, imo cały charakter dawnych TK poszedl się paść, zrobili z tego "coś", jeszcze nie wiem co, ale dla mnie wygląda malo atrakcyjnie.
Niesmak budzą pogłoski o włączeniu Arkhana do armii.. To był przydupas Nagasha, z którym TK wg poprzedniego fluffu ostro wojowały..
Pozdrawiam
weź, żebym Ci KBka zaraz nie wypłaciłPrzemcio251 pisze:hmmm nie płaczcie wychodzi na to, że GW wypuściło 3ciego z koleji booka bez przegięćmoże poszli po rozum do głowy i zaczną dawać wyważone Armie...
to nie jest zrównoważone, to jest xujowe!
Nie bardzo rozumiem co jest wywazonego w Armii ktora sie sypie, nie maszeruje, nie ma popychaczek, bardzo slabo sie wskrzesza, podstawowe jednostki slabo bija, Elity takze==> TG przeciez nei sa bogami zniszczenia. Ogolnie wolabym grac na starym booku tylko majac mozliowsc dostepu do lora lighta. nawet nie maja starych zasad magii liczow. Tzn tylko Tomb King i Tomb princ mieliby swoje kostki zas reszta z wiatrow magii. A pisanie ze nowe modele sa fajne bo sie wykopuja. Maja minimalna wielkosc 150mmx100 mm.Fajnie oddac komus 140-200 pkt za frajer bo miales hit albo scatter maks 4 cale...........Po prostu bomba. Wiele sobie obiecywalem po nowym booka. Narazie sie bardzo zawiodlem..
PLUSY... magia light oraz czar nr 1 z lora liczy....
Minusy.....RESZTA?
PLUSY... magia light oraz czar nr 1 z lora liczy....
Minusy.....RESZTA?
podpis nieregulaminowy - administracja
Jak marudziłem na WoCh w 7ed. to słyszałem zewsząd "poćwicz granie albo zmień armię !"...Kalesoner pisze:weź, żebym Ci KBka zaraz nie wypłaciłPrzemcio251 pisze:hmmm nie płaczcie wychodzi na to, że GW wypuściło 3ciego z koleji booka bez przegięćmoże poszli po rozum do głowy i zaczną dawać wyważone Armie...
![]()
to nie jest zrównoważone, to jest xujowe!
Heh, a ja trzymam kciuki za obecną politykę GW. Jeżeli booki będa na tym poziomie (jeżeli chodzi o koszty, zasady i lory) to może ta 8 edycja będzie się do czegos nadawac. Mam tylko nadzieje ze przestaną wymyślać surferów na zaskrońćach. Ale patrząc przez pryzmat booka orków TK naprawdę są ok.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jezu, faktycznie ta armia to jakiś mało śmieszny żart...
Casting value czarów też jest kosmiczny...
Minusów jest tyle, że za mało miejsca by je wymieniać.
Ja też myślałem, że w końcu odkurzę i pomaluję swoje TK...
Figsy mi się podobają, więc jako odskocznia od DE...Może...
Co do wydawania nieprzegiętych booków...
8ma (nawet czysta) i tak dużo zbalansowała. Na stole zaczęły się pojawiać niewidziane wcześniej jednostki (różne armie wygrywają mastery). Ale wydając takie coś (o ile wszystko to prawda itp. itd)....To ta armia jest na starcie daleko w tyle...Biorąc pod uwagę, że niektóre armie nie dostaną booków przez następnych parę lat...
Żal...
Casting value czarów też jest kosmiczny...
Minusów jest tyle, że za mało miejsca by je wymieniać.
Ja też myślałem, że w końcu odkurzę i pomaluję swoje TK...
Figsy mi się podobają, więc jako odskocznia od DE...Może...
Co do wydawania nieprzegiętych booków...
8ma (nawet czysta) i tak dużo zbalansowała. Na stole zaczęły się pojawiać niewidziane wcześniej jednostki (różne armie wygrywają mastery). Ale wydając takie coś (o ile wszystko to prawda itp. itd)....To ta armia jest na starcie daleko w tyle...Biorąc pod uwagę, że niektóre armie nie dostaną booków przez następnych parę lat...
Żal...
Ja jebie........ a tak się ucieszyłem na widok ładnego sfinksa.
Co oni zrobili z moją armią

Co oni zrobili z moją armią
Nie no generalnie nie chodziło mi o ripostę, tylko o to że GW to mendy jakich mało (z wyłączniem Szamana
). I nie widzę takiej opcji, żeby chwalić ich za cokolwiek w zwiazku z TK zapominając jednocześnie o cenach jakie nam dowalili.
Czyli kaszkiet ratuje troszke tyłek. Ciekawe czy jest 0-1?Casket shooting attack can be used if you haven't moved it....it's 3d6 against the target's leadership and yea they take damage if u roll higher then roll a d6 and if u get a 4+ it affects another within 6.
It's got 2 other abilities....but no i don't have photographic memory....OH! one is add D3 dice to your power pool the other is i forgot...
O, i od razu nowe orkasy wyglada duzo lepiej.
Trzeba bylo zaczekac, zeby porownywac je do nowych TK a nie do starych VC.
Jak pozostale armie beda dalej robione wg tej koncepcji, to ani orkasy ani TK nie beda mialy tak zle. Splewią sie wszyscy, wiec w ostatecznym rachunku nikt (malo kto) bedzie splewiony.
Jak pozostale armie beda dalej robione wg tej koncepcji, to ani orkasy ani TK nie beda mialy tak zle. Splewią sie wszyscy, wiec w ostatecznym rachunku nikt (malo kto) bedzie splewiony.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Od 7ed. Imperium z dywizją pancerną nie pamiętam by w jakimkolwiek późniejszym AB pojawiło się ograniczenie 0-1Czyli kaszkiet ratuje troszke tyłek. Ciekawe czy jest 0-1?
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Katapulty nie potwierdzili? pewnie będzie, tylko po co skoro:
Ushabti strzelają, wężowi wojownicy strzelają, gigant strzela, Tomb Guards strzelają, szkiele strzelają, light cavalry też, czy z rydwanów też się da? niech jeszcze będzie taka opcja na sfinksie
Nie wiedziałem, że TK to ciężkie chmury strzał.
Ushabti strzelają, wężowi wojownicy strzelają, gigant strzela, Tomb Guards strzelają, szkiele strzelają, light cavalry też, czy z rydwanów też się da? niech jeszcze będzie taka opcja na sfinksie
Nie wiedziałem, że TK to ciężkie chmury strzał.
Ceny to istotnie paranoja, GW to mendy jakich mało (z wyjątkiem Szamana), wydając nową armię robią to dla zysku, co zaskoczeniem nie jest, w dodatku nawydawali jakieś maszkary.
Podobają mi sie zasady, figurki mniej, ceny wcale, na szczęscie patrząc z mojego egoistycznego fragmentu rzeczywistosci czeka mnie tylko kupienie nowego booka i moze sfinksa (gwoździami, młotkiem i cyrkularką może uda się wykrzesać z niego ładnego ludka) Dlatego nad cenami tak bardzo nie ubolewam
A siła nowych TK - as Bless, i ja wyżej, pisałem.
Pozdrawiam
Podobają mi sie zasady, figurki mniej, ceny wcale, na szczęscie patrząc z mojego egoistycznego fragmentu rzeczywistosci czeka mnie tylko kupienie nowego booka i moze sfinksa (gwoździami, młotkiem i cyrkularką może uda się wykrzesać z niego ładnego ludka) Dlatego nad cenami tak bardzo nie ubolewam
A siła nowych TK - as Bless, i ja wyżej, pisałem.
Pozdrawiam