Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Nowa Edycja

Post autor: Kalesoner »

Wyobraź sobie wampiry bez popychaczki i z leczeniem na 8+ dajacym d3+1 rany. :D
Które nie mogą w ogóle maszerować, nie mają recastu i eteryków. Potem zabierz tym wampirom 90% przedmiotów i dobrych jednostek, będziesz miał TK.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

hmmm nie płaczcie wychodzi na to, że GW wypuściło 3ciego z koleji booka bez przegięć :D może poszli po rozum do głowy i zaczną dawać wyważone Armie...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Heh zupełnie inna armia, mniej taktyczna, za to większą masą do przodu. Lore pocieszny, ma swoje plusy, aczkolwiek fajerwerkow na pierwszy rzut okiem nie ma. Chociaż ten czar nr "4" będzie przeciwnikom wychodzic bokiem.. I ciekawe czy przy rzuceniu np dużej "3" leczy się wszystkie unity objęte działaniem spella..
Szkoda, imo cały charakter dawnych TK poszedl się paść, zrobili z tego "coś", jeszcze nie wiem co, ale dla mnie wygląda malo atrakcyjnie.
Niesmak budzą pogłoski o włączeniu Arkhana do armii.. To był przydupas Nagasha, z którym TK wg poprzedniego fluffu ostro wojowały..

Pozdrawiam

Kalesoner
Szczur Królów

Przemcio251 pisze:hmmm nie płaczcie wychodzi na to, że GW wypuściło 3ciego z koleji booka bez przegięć :D może poszli po rozum do głowy i zaczną dawać wyważone Armie...
weź, żebym Ci KBka zaraz nie wypłacił :x

to nie jest zrównoważone, to jest xujowe!
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Nie bardzo rozumiem co jest wywazonego w Armii ktora sie sypie, nie maszeruje, nie ma popychaczek, bardzo slabo sie wskrzesza, podstawowe jednostki slabo bija, Elity takze==> TG przeciez nei sa bogami zniszczenia. Ogolnie wolabym grac na starym booku tylko majac mozliowsc dostepu do lora lighta. nawet nie maja starych zasad magii liczow. Tzn tylko Tomb King i Tomb princ mieliby swoje kostki zas reszta z wiatrow magii. A pisanie ze nowe modele sa fajne bo sie wykopuja. Maja minimalna wielkosc 150mmx100 mm.Fajnie oddac komus 140-200 pkt za frajer bo miales hit albo scatter maks 4 cale...........Po prostu bomba. Wiele sobie obiecywalem po nowym booka. Narazie sie bardzo zawiodlem..

PLUSY... magia light oraz czar nr 1 z lora liczy....
Minusy.....RESZTA?
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Jak TK będa ssać to niam, nie będzie wysypu :mrgreen:
I nie będzie obciachu grać ta armią.. Ale co prawda to prawda, oba lory Waaagh duzo silniejsze.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kalesoner pisze:
Przemcio251 pisze:hmmm nie płaczcie wychodzi na to, że GW wypuściło 3ciego z koleji booka bez przegięć :D może poszli po rozum do głowy i zaczną dawać wyważone Armie...
weź, żebym Ci KBka zaraz nie wypłacił :x

to nie jest zrównoważone, to jest xujowe!
Jak marudziłem na WoCh w 7ed. to słyszałem zewsząd "poćwicz granie albo zmień armię !"... :twisted:

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ja tam będę tym grał czy będzie ....ujowo czy zajebiście. Podobają mi się figurki, a gram dla przyjemności nie dla wyników
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Malal
Kretozord

Odpowiem starym kawalem z 40k. Smiejecie sie z TK? poczekajcie az wydadza wam Army Booka............

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Heh, a ja trzymam kciuki za obecną politykę GW. Jeżeli booki będa na tym poziomie (jeżeli chodzi o koszty, zasady i lory) to może ta 8 edycja będzie się do czegos nadawac. Mam tylko nadzieje ze przestaną wymyślać surferów na zaskrońćach. Ale patrząc przez pryzmat booka orków TK naprawdę są ok.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Jezu, faktycznie ta armia to jakiś mało śmieszny żart...
Casting value czarów też jest kosmiczny...
Minusów jest tyle, że za mało miejsca by je wymieniać.
Ja też myślałem, że w końcu odkurzę i pomaluję swoje TK...
Figsy mi się podobają, więc jako odskocznia od DE...Może...
Co do wydawania nieprzegiętych booków...
8ma (nawet czysta) i tak dużo zbalansowała. Na stole zaczęły się pojawiać niewidziane wcześniej jednostki (różne armie wygrywają mastery). Ale wydając takie coś (o ile wszystko to prawda itp. itd)....To ta armia jest na starcie daleko w tyle...Biorąc pod uwagę, że niektóre armie nie dostaną booków przez następnych parę lat...
Żal...

Kalesoner
Szczur Królów

Fluffy pisze:Heh, a ja trzymam kciuki za obecną politykę GW.
To popatrz jeszcze na ceny tych nowych rzeczy i trzymaj kciuki jeszcze mocniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Ja jebie........ a tak się ucieszyłem na widok ładnego sfinksa.

Co oni zrobili z moją armią :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

To popatrz jeszcze na ceny tych nowych rzeczy i trzymaj kciuki jeszcze mocniej.
Wiesz że chodziło mi o poziom wydawania abooków, nie politykę marketingową. To brzydko wyrywac czyjeś zdania z kontekstu i cwaniakować cięta ripostą.

Pozdrawiam

Kalesoner
Szczur Królów

Nie no generalnie nie chodziło mi o ripostę, tylko o to że GW to mendy jakich mało (z wyłączniem Szamana :D). I nie widzę takiej opcji, żeby chwalić ich za cokolwiek w zwiazku z TK zapominając jednocześnie o cenach jakie nam dowalili.
Casket shooting attack can be used if you haven't moved it....it's 3d6 against the target's leadership and yea they take damage if u roll higher then roll a d6 and if u get a 4+ it affects another within 6.

It's got 2 other abilities....but no i don't have photographic memory....OH! one is add D3 dice to your power pool the other is i forgot...
Czyli kaszkiet ratuje troszke tyłek. Ciekawe czy jest 0-1?
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

O, i od razu nowe orkasy wyglada duzo lepiej. :) Trzeba bylo zaczekac, zeby porownywac je do nowych TK a nie do starych VC.
Jak pozostale armie beda dalej robione wg tej koncepcji, to ani orkasy ani TK nie beda mialy tak zle. Splewią sie wszyscy, wiec w ostatecznym rachunku nikt (malo kto) bedzie splewiony. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Czyli kaszkiet ratuje troszke tyłek. Ciekawe czy jest 0-1?
Od 7ed. Imperium z dywizją pancerną nie pamiętam by w jakimkolwiek późniejszym AB pojawiło się ograniczenie 0-1 :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Katapulty nie potwierdzili? pewnie będzie, tylko po co skoro:
Ushabti strzelają, wężowi wojownicy strzelają, gigant strzela, Tomb Guards strzelają, szkiele strzelają, light cavalry też, czy z rydwanów też się da? niech jeszcze będzie taka opcja na sfinksie :)
Nie wiedziałem, że TK to ciężkie chmury strzał.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Ceny to istotnie paranoja, GW to mendy jakich mało (z wyjątkiem Szamana), wydając nową armię robią to dla zysku, co zaskoczeniem nie jest, w dodatku nawydawali jakieś maszkary.
Podobają mi sie zasady, figurki mniej, ceny wcale, na szczęscie patrząc z mojego egoistycznego fragmentu rzeczywistosci czeka mnie tylko kupienie nowego booka i moze sfinksa (gwoździami, młotkiem i cyrkularką może uda się wykrzesać z niego ładnego ludka) Dlatego nad cenami tak bardzo nie ubolewam :wink:
A siła nowych TK - as Bless, i ja wyżej, pisałem.

Pozdrawiam

Malal
Kretozord

Pewnie.....Poczujecie to sile za 2,5 roku conajmniej jak pewnie 9 ed bedzie;]

ODPOWIEDZ