"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Malowanie i schemat kolorystyczny - świetne. Ale nad freehandami popracuj - oba są bardzo słabe, jak na ten poziom malowania. Trochę niewyraźne, lew źle ułożony na bannerze, fenix za mały
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Malowanie IMHO bardzo nierówne. Świetna czerwień, bardzo ładna zieleń, metaliki troszkę jakby zbyt duże powierzchnie porozjaśniane, gemy kiepskie. Całość dominują kolory : czerwony , zielony i metaliki, więc figurki prezentują się zacnie. W sumie świetna kolorystyka, podoba mi się.
Nie podobają mi się gemy- malując cokolwiek na figurce pamiętaj o kontraście- ciągnij od czystej czerni w zagłębieniach do jasnych kolorów, a nawet bieli na najbardziej wystających elementach. W przypadku gemów należy pamiętać, ze na powierzchni takiej tworzą się 2 bliki- jeden wiadomo w najjaśniejszym punkcie najczęściej na górze gemu. Natomiast 2gi blik tworzy się w najciemniejszym miejscu-na czarnym kolorze.
Powtarzam to co już napisałem wcześniej - całość bardzo fajna, dobra kolorystyka, jedynie gemy imho można by poprawić. I wcale nie musiały by być błękitne... Np. zieleń by pasowała - od ciemnej po jasną z białym blikiem.
Genialny pomysł z czerwienią. W mojej ocenie lepiej być nie mogło. Figurki pomalowane starannie jednak nie podobają mi się gemy, faktycznie ''czegoś'' w nich brakuje. Poza tym na jednym zdjęciu jest bardzo dobre ujęcie tarczy. Widać, że pracujesz na czarnym podkładzie i w niektórych momentach to zaczyna przeszkadzać, odnoszę takie wrażenie jakbyś bał się washy.